Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2018 09:56 - ЗАСЛУЖАВАМЕ БОЙ С ПРЪЧКИ
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 1379 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗАСЛУЖАВАМЕ БОЙ С ПРЪЧКИ

С всеки изминал ден все повече се убеждавам, че ние българите заслужаваме напълно и управниците си, и съдиите, и полицаите, и докторите, и "официалните" си престъпници, и съдбата си. Защото като граждани ние сме безразлични към безобразията по улиците и в държавата, освен ако не ни засягат пряко. Защото не спазваме законите, правилата и дори не се поздравяваме като нормални хора независимо, че живеем в един вход или сме колеги на работа. Търпим явни кражби и беззакония, и не реагираме на несправедливостта, защото тя ВЕЧЕ е наложена като нещо нормално, при това от институциите които са длъжни да се борят с нея.Последните десет години под "управлението" на ГЕРБ, държавата се превърна в труп.Вместо да бъдат забранени престъпните и вредни за страната и обществото политически партии, те продължават да дърпат конците на всички социални, икономически и престъпни структури. Проявата на агресивност се смята за нещо естествено, а парите по принцип решават всичко в полза на този, който ги притежава. Няма морал, няма добродетели и духовност, има единствено самочувствие, напомпано от нахалство, тарикатщина и болни амбиции. Вдигат се данъците, тока, водата, горивата, а заедно с тях и цените на всички стоки и услуги.Толкова безумие в "управлението" на България никога не е било констатирано, толкова недоверие в правителството и всички държавни институции до днес не са регистрирани!

Трудът вече не е добродетел, а унижение. Мързелът е на почит, а за постигането му са нужни диплома за висше образование, връзки за намиране на синекурна работа и наглост. Безмерна наглост, която ти осигурява блага и материални придобивки в по-големи количества от тия на съседа, колегата, роднината. Увеличава се броят на празноглавите напористи твари, които газят всеки и всичко, за да се докопат до някой пост, длъжност или облага. Никой на никого не вярва, защото всеки лъже с цел далавера и лично облагодетелстване, пък било и по-най-забранения начин. Сигурен съм, че сме задминали Албания по брой на "Мерцедес"-и на глава от населението, защото у нас е пълно с комплексари и чалгари, даващи мило и драго да са "по-горе" от познатите си.

Обществото е толкова болно, че може да се излекува единствено с терор и радикални наказания, като бой с пръчки, жестоки глоби и дори публично обесване на най-закоравелите престъпници. Звучи прекалено "хард" и варварски, но едва ли друг, по-цивилизован, начин би ни заставил да спазваме нормите на цивилизования свят. Жалко е, че през 21 век стигаме до изводи, които ни унижават и приравняват с пещерните хора, но такава е действителността у нас. Хората, които не могат да се примирят с нея напускат България, или биват сгазени по пътя, или в живота от съвременните бай Ганьовци - нищожества с претенции и никакво покритие като специалисти или хора.

Ако вярвахме в Бог, ни остава да се прекръстим и кажем: "Боже пази България!", защото ние не можем да я опазим ....... от себе си!

Красимир Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1448201
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930