Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2018 21:57 - Филмът “Спайдърмен” показва инкорпорацията на Антихриста в човешко тяло на земята
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 1816 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 19.12.2018 14:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес прочетох едно платено съобщение - че “Първа инвестиционна банка” вчера организирала прожекция на 3Д- филма "Спайдърмен в Спайди-вселената" като награда за участниците в някаква промоция на детски дебитни карти. Това ме провокира да се върна към един отдавна прочетен материал за първия филм “Спайдърмен”. Посланията на първия филм за човека-паяк от 2002 г. (произхода на режисьорите нека всеки да го провери за себе си) имат пряко отношение към онова, което предстои да се случи в близките години - пребиваването на Ариман в човешко тяло на земята.  

Помня също, че в лекцията си “Мистерията на човека и клопката на идеологията „джендър“ от 24. март 2018 г. Димитър Мангуров съобщава, че най-мощният ариманичен маг, действал в Средна Америка по времето на Христос, за когото e говорил Щайнер, “се е преродил на 11.08.1999 г. отново и е предопределен да приеме в себе си Ариман”. 

Затова днес публикувам част от един стар, но прелюбопитен материал със заглавието “Ариман се проявява в киното. Наблюдения върху филма “Спайдърмен”, който ми припомни, че в този филм между другото се показва и инкорпорацията на Ариман. Авторът Йоханес Грайнер е швейцарски антропософ, изследващ дълбоките окултни основи на съвременната музика и филми и въздействието им върху младежта.   Статията му не е нова (от 2002 г.), но понеже в нея става въпрос за нещо, което предстои да се случи и засяга цялото човечеството, ще я представя в синтезиран вид и ще цитирам мястото от нея, където се описва инкорпорацията на Ариман, пресъздадена с художествените похвати на киното.   

Гледайки филма “Спайдърмен”, Грайнер с изненада установил, че един от героите в него, Зеленият гоблин, поразително прилича по външен вид на образа на Ариман, както е изобразен от Щайнер:

image

Образът на Ариман, изваян от Щайнер

image

Зеленият гоблин

Грайнер съпоставя историята, разказана във филма, с изнесеното от Щайнер за дейността на Ариман. Щайнер казва за Ариман, че предстои да се въплъти в човешко тяло и за тази цел на свръхсетивен план отдавна е започнала подготовка.

Част от тази подготовка се извършва чрез книги, филми. Днес и самият интернет също играе важна роля. Всичко това се знае отдавна и който се интересува, нека да прочете лекциите на Щайнер от 1. и 2. ноември, както и от 25. и 28. декември 1919 г. ( СС 191), също от 27. октомври и 4. ноември 1919 (СС 195).  

Грайнер нарича Ариман “мъдър тактик”, защото Сатаната се разкрива само там, където откритото му показване не би му навредило. По този начин той цели да отвлече вниманието на хората от онова, което иска да запази скрито. Образа си Ариман показва чрез медиите, за да могат хората да свикнат с него – като например Зеления гоблин във филма “Спайдърмен”, също Саурон от “Повелителят на пръстените”.  

Всичко това е планирано отдавна и една от първите мерки, необходими на Ариман, е да се внуши на хората, че въпросите на естетиката имат само субективен отговор, че красивото и грозното са единствено въпрос на вкус. За целта хората не трябва да осъзнават колко силно въздействие като оформящи (по-точно деформиращи) душата сили имат впечатленията от сетивния свят, особено образите.  

Грайнер пише: “Затова към впечатленията от образите, от които очевидно не можем да избягаме, ние трябва да добавим мисли, които демаскират същността на Ариман - защото впечатленията, които посрещаме с напълно съзнателни мисли, не могат да ни въздействат толкова силно, както впечатленията, които не са съпроводени от мисли. “Даже настъпва нещо странно”, цитира той Щайнер – “впечатлението, което предизвиква съзнателна представа, намира един вид съпротива при въздействието си върху дълбоката човешка организация, но ако впечатлението просто действа върху нас, без да го доведем до cъзнателна представа, то тогава нищо не му пречи (лекция от 18. май 1910 г., СС 120). Следователно мисълта и образното впечатление трябва да се слеят. “Впечатлението доставя в случая Ариман, а мисълта ние трябва да я създаваме непрестанно”, заключава Грайнер.  

Във филма “Спайдърмен” в образа на Норман Осбърн е показано как един човек стъпка по стъпка бива овладян от мощен ариманичен дух. Ще цитирам пасажа според разказа на Грайнер, в който е показана инкорпорацията на Ариман в готово човешко тяло:   

“Норман Осбърн, станал носител на Зеления Гоблин, е амбициозен учен, работещ над препарат, който трябва многократно да увеличи човешката сила и интелигентност. Препаратът вече е изпробван върху животни. Резултатите са в рамките на очакваното, но в една от групите се проявяват случаи на насилие, агресие и лудост. Норман Осбърн е подложен на натиск от спонсорите си да побърза, защото ако до две седмици не докаже успехи, средствата му ще бъдат спрени, което би заплашило делото на целия му живот и репутацията му.   

Осбърн изпада в силни душевни терзания и не може да понесе неизвестността. Затова решава да изпробва препарата върху себе си. За целта отива заедно с един асистент в подземна лаборатория, в която преобладава зеленият цвят. В центъра се намира една голяма клетка. Осбърн ляга на легло и към тялото му свързват електроди. Когато асистентът му поставя две метални скоби на височината на слънчевия сплит, Осбърн казва: “Студено е!”  

Това са последните думи, които той произнася като човек, преди да влезе в царството на Ариман - Зеления гоблин. С леглото го вкарват в един експериментален резервоар. Тогава от земята се издига зелена мъгла и изпълва целия резервоар. Когато тя се прояснява, виждаме Осбърн, разтърсен от ужасяващи спазми. (Спазми настъпват, когато поради отслабване на етерното тяло астралното тяло въздейства непосредствено върху физическото. Като се вземе под внимание това, процесът може да се разбере по следния начин: Чрез препарата се усилва не физическото, а астралното тяло, съотв. се намесва чужда астралност, в случая Зеленият гоблин. Етерното тяло не може да й устои или е допълнително отслабено. Затова в резултат на трансформацията, която препарът предизвиква, се получава същество, което притежава слаба любов, но голяма интелигентност и сила.  

Загриженият асистент проверява изпадналия в апатия Осбърн. Изведнъж в тялото на Осбърн се завръща силата и той с разкривено лице сграбчва за гърлото изплашения асистент и го запраща с надчовешки, по-точно подчовешки сили, така че асистентът пада мъртъв на земята ...  

След трансформацията си Осбърн открадва един боен екип, създаден и произведен от неговата фирма, който му придава ариманичния вид, както и един летателен уред, с който се придвижва. Като изпълнява волята на Зеления гоблин, хората го виждат само с този екип и неговия летателен уред, а като се появява като “нормален човек”, Осбърн е с костюм и вратовръзка...  

Когато Норман Осбърн, който вече носи Зеления гоблин в себе си, се събужда на другата сутрин, не може да си спомни нищо - спомените за дадена случка са възможни, само ако в тях е участвал азът. Но за трансформацията на Осбърн е характерно именно, че азът му е бил приспан и на неговото място се е вмъкнала същността на гоблина.”    

Защо се занимаваме със стари филми? Защото предстои инкорпорацията на Ариман в едно човешко тяло (т.нар. съсъд)  да се случи наистина в Америка. Той няма за кога тепърва да се ражда, както очакват много хора. Да си припомним, че през 1998 г. се изпълни за трети път числото на звяра 666 от “Откровението на Йоан”, а през следващата 1999 година имаше пълно слънчево затъмнение.  

В ютуб преди време се въртеше един немски клип, който макар че беше с лошо качество, беше ценен с това, че обръщаше внимание на някои факти. Предавам по спомени основното от този клип:  

На 18.11.1998 (годината на третото изпълване на 666) беше регистриран кометният дъжд на Леонидите, който имаше голяма активност над Китай и Монголия. Тогава астрономите сбъркаха изчисленията с един ден, така че всички, които се бяха приготвили да го наблюдават  на 18. ноември, го пропуснаха. В четиристишието на Нострадамус за 1999 година става въпрос за монголския цар, който трябвало да дойде – “През юли (седмия месец) на 1999 г. един ужасен владетел ше дойде от небето, за да възстанови великия владетел на монголците.” Грешката в месеца в клипа се обясняваше с използвания тогава Юлиански календар.   

Авторът на клипа смята, че на 18.11.1998 по време на метеоритния дъжд на Леонидите е станало зачеването на съсъда на Ариман, а компютърна програма, изчисляваща датата на раждане според деня на зачеването, показала, че раждането е станало на 11.08.1999 г. Точно това беше смисъла на лекцията “Откровение” на Димитър Мангуров, изнесена още на 12. септември 2010 година!  

Също в клипа се правеше аналогия с Христос, който в 30. година влиза в тялото на Исус, и така и Ариман щял да влезе в 30. година в съсъда. Това щяло да стане през 2029 година и щяло да бъде съпроводено с необикновени природни явления. За петък, 13.04.2029 г., астрономите очакват астероидът Апофис (Апофис е богът на хаоса, който има вид на змия при египтяните) да мине близо до земята. Ако премине през едно ключово място, той ще промени орбитата си и при завръщането си, което ще стане на 13.04.2036 година, евентуално ще удари земята и ще предизвика огромни вълни цунами. Следователно от 13.04.2029 Ариман щял да бъде на земята.

По-нататък някакъв американски проповедник показваше на една звездна карта Южния кръст, какъвто за последен път е бил видян в Йерусалим по времето на Христос и каквато констелация е имало на 17. и 18.08.1999 - с изключение на Плутон всички други планети са образували кръст. Планетите бяха изравнени в Лъв, Телец, Водолей и Скорпион, а символите на тези планети са лъв, вол, човек и и орел - четирите основни клона на Израел - Юда, символизиран от лъва, Дан (орел), Манаси (вол) и Рубен (човек). Това говорело според проповедника, че на тази дата нещо свършва и започва нещо ново.  

Ето защо не е зле да имаме предвид тези факти, когато се чудим какво се случва по света, защо става това или онова. Ставащото на физическия свят се корени в духовния и предстои да станем свидетели на исторически събития, които трябва да приемем с будност и съзнателност.                  



Гласувай:
4



1. stoyan80 - Браво
16.12.2018 02:27
Благодаря за споделянето. Много отдавна съм забелязал, че Холивуд е тотално обсебен от сатанинската тематика, от всичко, свързано с тъмния окултизъм. Нямам съмнения, че е главната пропагандна машина на тъмното задкулисие, внушаващо на подрастващото население идеите, които то "трябва" да приеме и показващо, в някои случаи, закодирани послания, свързани с предстоящи събития.

Както е казал и “бащата на обществените връзки” (P.R.) Едуард Бърнайс:
“Американските филми са най-подмолният преносител на пропагандна в днешния свят. Те са чудесен разпределител на идеи и мнения. Филмите могат да уеднаквят идеите и навиците на една нация." /Е. Бърнайс, книгата “Пропаганда“/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 824645
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6146
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031