Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2009 18:00 - Чия е вината?
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
0



ЧИЯ  Е  ВИНАТА ?

  Няма човек, който с радост да признае, че е сгрешил и че е виновен за нещо. По-лесно е да упрекваме другите за собствените си недомислия. На клетият българин напоследък му се събра толкова много, че не се различава особено от магаре, което товарят докато не му се подкосят краката от тежеста. Магарето реве, а ние псуваме, но какво от това? Продължават да ни товарят и да се гаврят с нас нищожества от всякакъв ранг,етнос и партия! То не са общински дерибеи, министри, депутати и каква ли не сган, сбрала се в името на общата повсеместна кражба и далавера! То не бяха лъжи,глоби,такси, данъци и увеличения! И защо, пита се в задачата?

    Защото нищо не правим, за да подобрим живота си, братя! Защото сами сме си виновни за жалкото съществуване, което водим! В най-добрият случай българинът се спасява, като отиде в Испания, Германия или друга цивилизована държава, за да продава трудът си що годе прилично. Знам, че мнозина ще ме упрекнат, но държа да подчертая, че не струваме много като народ! Вярно, че имаме много таланти във всякакви области, но притежаваме също и едно невероятно магарешко търпение, което дава основание на всякакви паразити да ни крадат, лъжат и използват, докато сме годни за това. Естествено  след пенсионирането си, всеки българин е полуинвалид или психически, или физически и не може да се наслади на последните дни, на и без туй изтерзаният си магарешки живот. Здравната реформа го очиства като микроб от тоалетна чиния и той успешно предава Богу дух, естествено с подходяща лекарска помощ. Тъй си отиваме от този живот като катъри без история и се зъбим, и завиждаме на останалият цивилизован свят, за нещо, което хората са си отвоювали, а на нас не ни стига кураж да го сторим. И ще гледаме как европейските пенсионери ходят на почивка на Карибите и по околосветски пътешествия. В най-лошият случай можем да ги напопържаме в КК „Албена” или „Златни пясъци”. А нашите майки и бащи ще гинат като мухи зиме, с магарешки заслужената пенсия от 60 евро месечно. За да може Емилия Масларова да изтипоса наглата си сура и да заяви, че по безработица Европа не може да ни стигне.И как да стане това, като половината трудоспособни българи работят в чужбина, а останалите без работа тук не се вписват в списъците за безработни, както не се вписват престъпленията в полицията.

    И кажете ми, защо ни е тая Европа, като не сме европейци нито по възпитание, нито по доходи, нито по стандарт на живот, да не говорим пък за манталитета!? За да могат пенсионираните англичани да си карат старините с 1200 паунда месечна пенсия, която изплащаме от българският бюджет, а ако наш пенсионер отиде да живее в Англия,да му платят смешните 60 евро, достатъчни му за живот там точно два дни. Къде ни е ползата и като все се правим на тарикати, защо все баш най-големите хайдуци оставяма начело на държавата да ни крадат и лъжат, а мразим и завиждаме на малкото останали свестни и почтени българи? Колко ни стига умът като управници,е достатъчно да погледнем дългата и безсмислена сага за събирането и унищожаването на Софийският и др. подобни боклуци в страната. Точно за една година, японците биха построили фабрика за изгарянето на сметта и отопление като краен продукт.При нас обаче трябва мутрите да крадат милиони и решение да няма,разбира се.

    За всичко сме си виновни братя и ако брадясалата,изтерзана и състарена мутра, която съзираме в огледалото ни плаши и не можем да признаем,че е нашата, по-добре да я избръснем, измием и изчистим от позора, който сами сме си лепнали. За да можем да погледнем после себе си, децата си и хората наоколо с чисти очи. Защото за всичко лошо,което се случва в България сме виновни преди всичко ние, а после тия, на които един по-справедлив съд трябва да определи присъда и наказание.

                                                                        Красимир  Бачков




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1431147
Постинги: 937
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031