Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2009 13:02 - Накъде без народ?
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 598 Коментари: 0 Гласове:
3



НАКЪДЕ  БЕЗ   НАРОД?

     Седя си една вечер в къщи и си мисля.

    Българската банда си има войводи. Хайдуци. Както всъщност му е редът. Защото дори в една банда или племе, съществуват някакви правила. И донякъде се спазват дори. Като при нас. А те са прости и лесни за запомняне.

1 правило: По-слабият е виновен по презумпция.

2 правило: Подкупът е по-голям от закона.

3 правило: Законите се учат, за да се знае как да се заобикалят.

4 правило: Богатият крадец, всъщност е бизнесмен.

5 правило: Бедният има право да си плаща редовно данъците, да диша въздух, да бъде зомбиран  и тормозен ежедневно, от медиите и власта в „държавата”. У дома може и да псува управляващите. Навън не се разрешава. Когато пише в интернет срещу власта, всъщност завижда.

6 правило: Когато страхът владее тълпата, тя е манипулируема и послушна.

7 правило: Племето да се разделя по политически, етнически и възрастови признаци, за да се управлява лесно.

8 правило: Няма такова нещо като СПРАВЕДЛИВОСТ!

9 правило: Търпи и оцелявай, ако ти се живее!

10 правило: Спасението е в алкохола, цигарите и сапунките по ТВ. На обикновените участници в племето, друго не им се полага.

  И все в тоя дух можех да си изброявам до сутринта, ако не се бе позвънило на вратата. Погледнах часовника. Показваше малко след 23 часа. Отворих и видях полицай. Оказа се, че трябва да ми връчи акт за превишаване на скороста, с 14 км. Регистрирано с видеотехническо средство. Странното в случая бе, че аз бях записан на друг адрес и нямаше как органите на реда, да знаят къде се намирам в момента. Обаче те знаеха! И ми връчиха акта. Страшен професионализъм от тяхна страна!!! А Мургина не намериха  независимо, че бе завлякла държавата с 1, 4 милиарда лева! А и да са я намерили, не я осъдиха! И Масларова не осъдиха, и Р.Овч.,и Доган, и всичките БАШ хайдуци.И бандитите дето се правят на Робин Худ и отвличат прекалено крадливите „бизнесмени” срещу откуп, също не бяха открити. И пак искат нас да тръскат в Българската Коледа, за да помагаме на нуждаещите се деца. Дело благородно и похвално! Ако не бяха връщали милиони в бюджета, предвидени за лечението на същите болни деца, поради умишлена бюрокрация всъщност. И ако не бяха пиляли същите тия пари от бюджета, оформени като излишък, за супници и маси от по 3000 лв. броя. А за да бъда точен – ако не бяха крали, като невидели!

  Но те бяха ония – старите, от тройната коалиция! Да, бе! Как бих забравил моля?! А тия? КАКВО ПРАВЯТ ТИЯ?! Освен ежедневното биене на барабан и осведомяване, кое колко е откраднато от „бившите”, нещо да е сторено реално до сега? В племето върви една много стара поговорка, която гласи „Мижи, да те лажем”! Обаче ни писна, бе!!! Вече не ни се чака, да се гоят и тия „управляващи”, щото сме гладни! Много сме гладни и искаме доказаните угоени крадльовци, да се хвърлят в казана /пардон – в затвора/! Гладни сме за хляб и демокрация! Гладни сме за истина! Гладни сме за култура! Защото ни писна и вече  се оригваме, от изявленията на крадци и лъжци, сапунки и гнусни шоута, от политически трупове и трупоядци! И защо се именуваме държава, като все още не сме показали, че сме народ? За къде без народ, бе Бойко? Защото ако ти си това, в което искаш да ни убедиш, на теб ти трябва народ, а не племе! И ако тия преди тебе, са го унищожили тоя народ и са го превърнали в племе, то ти отново го превърни в народ! Защото иначе знаеш – „В казана!” А водата е вече доста нагрята и ние чакаме! Още съвсем мааалко! Ти избирай ! Или тия преди теб, или теб! Това е.

                                                                           Красимир  Бачков

                                                           



Тагове:   накъде,   народ,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1443488
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930