Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2010 09:55 - Безумията на преходите
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
2



БЕЗУМИЯТА  НА  ПРЕХОДИТЕ

   Спомням си как някога в училище ми обясняваха, че живеем в най-добрия обществено – политически строй – социализма. Според учителя ми по история, феодализма и капитализма бяха загнили, античовешки и експлоататорски. Затова логично бяха останали в миналото на България. Така социалистите бяха избрани /сами се бяха избрали/ да доведат рая на земята, под формата на друг политически строй – комунизма. И така, по него време живеехме в преход от социализъм към комунизъм. Брояхме пътя на прехода с петилетки. Всеки знае, че животът по време на преход е труден. Може би затова виждахме банани и портокали само около Нова година, месото в много градове беше рядко явление, а за да си купим нова кола /Лада/ или панелен апартамент, трябваше да чакаме ред десетки години. В замяна на това обаче, навсякъде бъкаше от щатни и доброволни сътрудници на ДС, заради които човек не можеше един виц да разкаже спокойно. Кой знае защо, преходът към комунизъм не се състоя. Вместо това, социалистите обърнаха държавата назад, към загнилия капитализъм. И пак започнахме преход, и пак мизерия. То не бяха опашки за хляб, за мляко, за бензин, то не бяха стачки и протести. Трябваше всичко построено от народа по време на социализма, да бъде приватизирано от бившите социалисти. Не за друго, а защото те вече имаха челен опит в секвестирането на имоти преди 45 години. Така се сринахме до най-дивия от всички възможни – феодализма. Стигнали един път до него, трябваше да започнем да надграждаме един нов капитализъм. И така в преход от едно нищо към друго, си отидоха баба и дядо, родителите ми, а скоро и аз ще приключа последния си земен преход. Жалко, че едва на стари години разбрах цената на политическите преходи. А тя е просто безобразното ограбване на собствените ти материални и духовни ценности, от шепа нагли разбойници, наричащи членската си маса „социалисти”, „комунисти”, „левичари”,”бесепари” и т.н.

   Сега, след като съм обран като цигански бостан и не притежавам нищо ценно освен опита си, имам само един извод като завет за децата и бъдещите си внуци. А той е следният:

   Хан Аспарух е сгрешил, при прехода си към по-добри земи за българското племе! По нашите места живеели племена, но не съществувала държава. Към славяните и траките просто са се приобщили и прабългарите, и толкова. Земите са останали все така проклети, както и преди това. По тия места държава не става. Прекалено хубава и прекалено малко е земята, прекалено много невинна кръв се е ляла през годините за нея,  за да е собственост само на един. Предполагам, че освен географските полюси съществуват и други – човешки. Там са натрупани много неправди и пролята много кръв, затова по тия места държава и държавност не може да има. Виж преходи може да се правят. Може би в следния ред – прабългари – византийци – българи – турци – българи – капиталисти – социалисти – предатели – евентуално цигани или пак турци и така до безкрайност. Абе, единственият преход за наследниците на хана е да продължат да търсят нови, по-спокойни от тия земи. Където преходите не са постоянни, а на земята може да се установи държавност.  Преход към Португалия, Англия или Испания може да не е най-добрият, но е за предпочитане  защото ще има начало и край, а не като тукашният – безкраен ужас.

                                                                                  Красимир  Бачков




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1445646
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930