Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 17:02 - Спектакъл в театъра на анархията
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
3



СПЕКТАКЪЛ  В  ТЕАТЪРА  НА  АНАРХИЯТА

   Седим и гледаме театъра на българските политически шутове. Постановката е елементарна,  декорите евтини, героите и сценария – едни и същи от двадесет години насам. С времето все повече зрители напускат калпавия спектакъл. Навсякъде са разлепени афиши, на които с големи букви пише „Кражба”. Всички от сцената викат „Дръжте крадеца!”, а зрителите недоумяват  как може да има толкова много превъплащения  на поговорката, от червени, сини, турскосини и жълти крадци.

  Ами те и децата знаят, че за да забогатееш трябва да се занимаваш с  нещо незаконно. Случаи като Димитър Бербатов само показват, колко нищожно малък е шанса да станеш милионер чрез труд. С такава нагласа не е чудно, защо процъфтяват престъпноста и корупцията у нас. Всеки си дава сметка, че възможностите за облагодетелстване в един човешки живот не са толкова много, за да ги пропуска с лека ръка. Особено когато стожерите на власта и закона в държавата грабят като черкезки орди всичко, до което могат да се докопат. То не бяха заменки на земи, приватизация на заводи и болници, пионерски лагери, хотели  и ресторанти, то не бяха далавери с проекти и поръчки от национално и общинско значение.  Де що депутати, министри, кметове, ченгета, митничари и съдии имаше, всички грабиха и влякоха като хуни. И понеже нищо не може да остане скрито в толкова малка страна като нашата, хората от народа разбраха за великите кражби и естествено иззлобяха. Нормално е, когато довчерашният твой съсед или съученик за седмица стане милионер, да се дразниш. Защото е ясно, че е забогатял чрез далавера а не  с честен труд.

   Защо тогава се приема за ненормално, ти да вземеш някой лев отгоре, за работата която така или иначе си длъжен да свършиш и за която получаваш заплата?

   Ето така бе развратен народа и резултатите през последните години са ужасяващи. Неофициалната анархия в държавата е обявена и не Бойко Борисов, а Барак Обама да дойде, вече не може да я оправи. Защото е унищожено доверието в институциите, а което е по-лошо, някои от тях се превърнаха в синоними на продажност у нас.  Така през последните месеци все повече хора осъзнават, че не липсата на пари, а липсата на морал е това, което превърна България от държава в разграден двор. И тъй като морал се гради и възпитава трудно и продължително, все повече българи предпочитат да зарежат тукашната анархия и да заживеят в друга държава. Там където законите и правилата се спазват и никой не се подиграва с труда и личните им свободи. Където представлението, изнасяно  от политиците за народа, не е толкова любителско  и скъпо като нашето.

  Естествено държавата прогресивно обезлюдява и още по-зле е, че се лишава от най-образованите си и работливи граждани. Тук остават пенсионерите, циганите, бандитите и по-малко от нужните работници, за обезпечаването на един положителен брутен продукт в производството.

  И по този начин не чуждо робство, а собствената ни липса на далновидност, държавност, патриотизъм и морал ще ни затрият. Защото от външни врагове човек може някак да се опази, но от вътрешни предатели не става.

  И не черногледството, а жестоката действителност показва как чакаме да догори свещичката на българската нация и гледаме сеир, защото за нас е отредена единствено ролята на зрители, в театъра на анархията  наречен България.

                                                                          Красимир  Бачков



Тагове:   спектакъл,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1431207
Постинги: 937
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031