Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2011 15:42 - ТОГАВА и СЕГА ..... в КАПАНА
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 725 Коментари: 1 Гласове:
1




 

      ТОГАВА  и  СЕГА ...... в  КАПАНА

 

 

  ТОГАВА не знаех какво всъщност представлява комунизма. Имаше разни лозунги, изучаваше се дори в университетите, но на всички бе ясно, че това са само теории и празни приказки. Истината бе друга. Виждах как откровени простаци без род и потекло, без възпитание и образование, се насочват към тази партия, а тя по-късно им осигуряваше власт, пари и привилегии. Чудех се що за партия е това. В БКП ценяха не ума, не таланта и способностите, а кучешката вярност, независимо грешните тези и партийни решения. Обикновено по това време към редиците на комунистите се ориентираха деградирали човешки отрепки, ясно осъзнали собствените си недостатъци и непригодност. Те разбираха, че сред нормалните хора няма да успеят по никакъв начин в живота и затова търсеха обиколни пътища за просперитет.  Най-краткия път минаваше през родната милиция. Веднъж вербувани като доносници и агенти, те бързо се издигаха в служебната йерархия, независимо от бездарието си. Тия,  които ставаха явни ченгета, разполагаха с власт, която още по онова време бе непонятна за хората от народа. Те можеха удивително бързо да издигнат или провалят всеки, можеха да убият или спасят някого, в зависимост от личните им пристрастия или настроения. Още тогава комунистите показваха скрито и явно, че който не е с тях, е против тях, следователно е враг, и няма място за нормален живот под слънцето. За 45 години успяха да убият или прогонят от родината всички българи, които имаха достойнство, разум, смелост, талант и не зачитаха „правилата на играта”, която си бяха уредили комунистите. Масите от народа бяха използвани от „другарите” за работа, прислуга и забавление. Нямаше свобода на словото, възможност за реализация в чужбина /като изключим соцлагера/, нямаше реален начин да се докажеш като специалист в която и да било област, без одобрението на партията. Икономически, а често пъти и физически народа бе мачкан, манипулиран, експлоатиран и дори убиван, естествено от негово име, и за негово добро. По това време комунистите завзеха изцяло властта и удавиха всички, които се опитваха „да клатят лодката”.

   След това пратиха в СССР и дори в западните държави децата и внуците си, за да се подготвят за новите управляващи на България. Именно от тях дойдоха „демократичните” промени в страната, когато през 1989 г. подражавайки на съветските си другари, нашите комунисти сами си спретнаха преврат. Установиха нов ред и „демокрация” в държавата  и така започна тяхното СЕГА.

     Обърканите, заблудени хора от народа бяха за пореден път манипулирани и използвани от червените сатрапи. Те излизаха на митинги, шествия и стачки, скандираха и пееха, подскачаха като дебили по площадите, без дори да разберат, че са марионетки в ръцете на червените кукловоди.  Отново в името на народа бяха  приватизирани  фабрики и заводи, банки, болници, детски градини, хотели и земи, за да имат всички средства и лостове за управление съвременните комунисти – бизнесмени. Всички комунистически идеи бяха погазени в името на една цел – натрупването на първоначален капитал. Парите на хората се изнесоха от банките и се раздадоха с куфарчета на „другарите”. Естествено  останалите българи бяха обрани като цигански бостан, при смяната на единия режим с другия. Освен спестяванията им бяха откраднати пенсионните фондове и бъдещето.

   Тия, които осъзнаха какво реално се случва в държавата, още тогава загърбиха всичко тук, избягаха на запад и доброволно се подложиха на глад, мизерия и нечовешка експлоатация. Сега вече са се вградили в западните общества, не се чувстват съвсем уютно, но живеят прилично за тамошния стандарт и охолно за нашите разбирания. Те рискуваха и успяха.

  Тия, които по една или друга причина останаха, се озлобиха. Намразиха себе си, близките си, познатите и непознатите, защото разбраха, че са хванати в капан. Поредният капан на комунистите, този път обаче пълен с „лош човешки материал”. И за да бъде шоуто пълно, се намериха алчни и амбициозни мекерета като Слави Трифонов, които наложиха чалгата в държавата. Всеки ден ошашавения българин биваше дезориентиран, манипулиран, зомбиран, лъган и ограбван от телевизиите и останалите медии. Есемеси хвърчаха за измамни игри, измислени каузи и конкурси, с единствената цел, да се отклонява вниманието от истински важните проблеми на хората. Дори прословутата свобода на словото се изроди в слободия, изразявана в псувни и обиди по форумите в интернет, отклонявайки недоволството от истинските виновници – комунистите.

  Сега свободата на „демократичният” ни живот се изразява в липсата на работа, наличието на данъци, по-тежки от тия по турско робство, възможността да си плащаш за здравеопазване и да не получаваш такова, да си плащаш за образование и да те будалкат отново, да си плащаш за малшанса да си се родил и да оцеляваш в това подобие на държава, където законите, реда и правилата са само за бедните, старите и неосъзнати българи.

   Дори циганите на днешна България живеят с повече права и свободи от българите. Те са галените деца на държавата, защото единно не плащат данъци, наеми, ток и вода, не работят, но нарушават законите, като крадат, проституират и просят. Така допълват доходите си от социални помощи за фалшива инвалидност, детски надбавки, хранителни и други незаслужени помощи.  Те обаче са и биологичната бомба, която тиктака все по-отчетливо и шумно, под носа на етническите българи.

  В стремежа си да подчинят и превърнат в слуги всички, днешните комунисти затриха държавата, която с много терор бяха изградили техните бащи. Причината е изключително проста – на изток и запад те бяха учили как да крадат „законно”, как да манипулират и управляват тълпата, но не и как да запазят държавата. От всички фокуси им убягна най-важния – че държава няма, когато няма народ! И нито полицейският, нито съдебният произвол са  способни да върнат вече изтървания дух на анархията в държавата. Все по-гнетящите увеличения на стоки и услуги, енергия и горива, ужасната безработица, могат да провокират единствено избухването на антидържавен, кървав и жесток бунт. А той предстои, колкото и зомбиран да изглежда народа в момента. И няма да е бунт на българи срещу цигани, както червените кукловоди проектират, за да минат отново метър, за сметка на невинните балами от народа. Когато ножът  съвсем опре до кокала, хората ще тръгнат да дирят сметка не от друг, а от червените барони!Сметка за безбройните гаври над тях и затритите им родители, за всичко окрадено досега и всичко което ще се граби от тук насетне, благодарение на АЕЦ „Белене” и други подобни проекти. Така или иначе, ВИДОВДЕН ще дойде, но дотогава ще пъшкаме в капана на червената мафия и ще се мъчим.

     Ако се върнем назад в историята, със срам можем да отбележим, че от всички на балканския полуостров, ние сме се освободили най-късно. Докато румънци, сърби и гърци са отърсили турския хомот, ние повече от тридесет години след тях, сме превивали гръб пред поробителя. Едва когато руснаците ни освобождават, стъпваме на краката си и се опитваме да градим отново държава. Казвам опитваме се, защото от роби трудно се оформя народ. Едва издигнали се от пепелта обаче, падаме под следващото – комунистическото робство, което продължава и до днес. С този манталитет трудно може да се очаква сериозна гражданска реакция, срещу всички формации на комунистите – БСП, РЗС, ДПС, СДС и ГЕРБ.

  Животът е кратък и слава Богу, всичко се променя. В момента сме толкова пропаднали финансово и най-вече духовно, че ни остава само да се осъзнаем, да превъзмогнем страха си и да се надигнем. Жадни сме, а извора го пази голяма и силна, червена змия. Ако продължаваме да се поддаваме на страха си, ще загинем и като хора, и като нация. Ако убием змията, ще можем да пием и да живеем свободно. Всичко зависи от нас!

  И сега не знам какво всъщност представлява комунизма. Знам само, че е синоним на фашизъм, робство, мъчение и жалка смърт. Знам, че трябва да се измъкнем от капана им. НА ВСЯКА ЦЕНА!

                                                                              Красимир  Бачков

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. plashkoff55 - Отговор на статията
17.04.2011 02:07
Здравей, Краси !
Напълно съм съгласен и подкрепям написаното от теб.

Поздрави за демократичната и смела позиция!

Николай Пеняшки
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430828
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031