Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2012 20:05 - Краденето - национален спорт
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КРАДЕНЕТО   -   НАЦИОНАЛЕН   СПОРТ

 

         Ако изобщо някъде ни бива, това е краденето! Едва ли на земята съществува толкова крадливо племе като българското. Обаче има по-лоши  и долни от нас – гърци, македонци и турци. Поне така си мислим ние. Но те живеят по–задоволено и  сигурно. Ние сякаш обитаваме филм от дивия запад. Всеки ден се стреляме, газим  и  обираме като пладнешки хайдуци. Скоро ще се наложи да даваме по 10 лв. за едно яйце или литър бензин. Ако българинът изобщо има някакъв враг, то е  самият  той. Дай му на нашенеца свобода / или по-точно слободия / и му гледай сеира. Ще съдере кожата на ближния си, за да получи определена полза. И не стига това, а говори за морал и почтеност! Не можеш да му излезеш насреща. Най-големите крадци държат най-моралните проповеди по телевизията, във вестниците и навсякъде. Те да те научат  на акъл, че да видиш! Нямаме страх ни от Бог, ни от съд, ни от съвест. Изроди сме!

    Интересно, как още съществува държава като нашата? Няма никаква логика, откъдето и да го погледнеш. Заплатите ни за месец са колкото надницата за ден, на жител от Люксембург. Самочувствието ни е  по-високо от който и да е професор в Оксфорд или Кембридж. Ние от всичко разбираме, всичко можем, но няма как да реализираме способностите си. Ощетени сме от всякъде. Мразим си политиците, защото в която и да било държава по света, те биха били хвърлени в затвора или убити още на втория ден от професионалната си реализация. Ние обаче ги търпим. Мразим, защото го разбираме тоя занаят. Мразим дори себе си и затова не емигрираме, а стоим тук на пук на „управляващите” и себе си. Не работим качествено, защото ни плащат некачествено. Предаваме се всеки ден, всеки час, всяка секунда. Като се видим в огледалото и ни става лошо. Защото си знаем кирливите ризи. Ех, майко Българийо!

         Българино, робе нещастен! И кюлче злато да ти харижат, все същия скот ще си останеш. Защото не пълния корем, а пълната душа може да те издигне над нищетата. Ама как да го разбереш ти, всекидневно лъганият, краденият и манипулираният! Ако някой ти подаде ръка, ти ще мислиш, че е намазана с отрова. Защото от свои не си видял добро, а камо ли от чужди. Иначе не си лош човек. Като си коли прасето съседа, можеш да помогнеш, като забиеш нож допълнително, че да умре като  щастливо прасе. Ако не му върви семейния живот на съседа, ти с готовност ще онодиш булката му, за да се оправят нещата. Ако намериш портмоне на пътя, няма да го оставиш неприбрано.

 Така или иначе корабът потъва, пий едно и за мое здраве! Като се видим в ада, аз ще почерпя!

                                                                         Красимир  Бачков




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1449295
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930