Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2013 11:13 - Истинските проблеми на българите
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1314 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ИСТИНСКИТЕ  ПРОБЛЕМИ  НА  БЪЛГАРИТЕ

           Безспорно те са много и можем да изброяваме страници наред. Въпросът е, кои са приоритетни за решаване и как всъщност да стане това. Февруарските събития тази година изкараха на преден план кражбите от монополите в енергетиката. Ако българинът обаче имаше нормален социален статус, можеше да си плаща сметките и данъците, имаше макар и ниско заплатена работа, едва ли далаверите в електроснабдяването щяха да лъснат толкова бързо. ВСЕКИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗНАЕ, ЧЕ СЕ КРАДЕ НАВСЯКЪДЕ И ОТ ВСИЧКО! Нашите „управляващи” успяха да ни научат да приемаме всякакви престъпления, закононарушения, откровени безобразия и злоутреба с власт като нещо едва ли не нормално. Днес просто няма област в държавата, където да се работи нормално, прецизно и коректно.Това всъщност е нужно на мутрокомунистите, за да бъдат оправдани всичките им финансови далавери, икономически, правни и политически престъпления. Има неща обаче, с които не трябва да свикваме никога, а за други трябва да се преборим!

1.     Не бива да се отчайваме, предаваме и губим духа си за борба с лошото край нас! Тезата, че нищо не зависи от нас и сами нищо няма да променим, е в услуга единствено и само на престъпниците в държавата. Дори отвън биха подкрепили народ, който се бори за свободата и правата си за достоен и нормален живот. Единственото, което ни предстои е да се обединим! Всички лъгани, грабени и манипулирани от политиците българи трябва да се съюзят във формация, с която да се противопоставят на всички политически преобразувания на комунистите и мутрите.

2.     Трябва да си върнем позагубените морални и нравствени критерии! Има неписани правила и закони, които трябва да се спазват или поне да не се нарушават. Трябва да се научим да правим разлика между добро и лошо, защото през последните две десетилетия границата бе така размита,че сега никой не е сигурен кое какво е. Трябва да вдъхнем живот на патриотизма, образованието и българското семейство! Без тях сме обречени на забрава и унищожение.

3.     Нужно е да се направят серия бойкоти срещу важни за развитието на държавата институции, които не си вършат работата почтено – политици, монополи, правосъдие, църква и др. Да се изкарат на бял свят злоупотреби и да се наложат реформи в тези организации!Всички важни за развитието и бъдещето на държавата постове да бъдат заемани от явили се на открит конкурс кандидати. Да се премахне доживотното назначение на директорите на училища, превръщащи ги в недосегаеми феодали чрез мандатност!

4.     Нужна е стратегия за овладяване на социалното напрежение между българи и цигани! Да се спре безобразното източване на държавни средства за социални помощи, детски и други надбавки, пари за трудоустроени, но всъщност здрави цигани и др. престъпни елементи! Да бъде НАЛОЖЕНА икономически принудителна интеграция и образование в циганските общности! Да се прекрати бизнеса „самотна майка” на десетина деца заради детските, като в същия момент тези деца биват отглеждани по детски държавни домове. Да се спазват ВСИЧКИ закони от циганите! При неплащане на ток, вода и данъци да бъдат санкционирани като българите!При бременност на 10 – 11 годишни деца, да се вкарват в затвора „бащите” заради педофилия! Да се осъществи определена трудова повинност на всички цигани, нарушили законите на държавата!

5.     Да се издигат от народа действително заслужили специалисти в отделни области, като министри, управители, директори, а не да бъдат назначавани от партии или правителство! НУЖНИ СА ЧИТАВИ ХОРА за управлението на държавата, а не номенклатурчици! Ако свестните българи са се свършили, то няма смисъл и от държава тогава!

6.     Всички закони, нормативни актове, разпоредби, стандарти и изисквания да започнат ДА СЕ СПАЗВАТ  от всички граждани на държавата! При нарушение да се санкционират съгласно Наказателния кодекс, като това правило да е най-тежко при правораздавателните органи!

7.     Да се върне военното обучение на младите българи под някаква достъпна форма! Да се подкрепят всички млади български семейства с финансова, правна, икономическа и материална помощ, намаление, придобивки и улеснения, за отглеждане на повече от две деца! За всички заслужили чрез реален труд пенсионери да се осигурят форми на комуникация, развлечения, лекарска помощ и достоен отдих!

 

      Тези неща са възможни и необходими! Могат да бъдат постигнати от всички, при нужната добра воля, желание, организация и участие в обществения живот. Ако не го осъзнаем като общество, ние просто нямаме бъдеще!

                                        

                                                                        Красимир  Бачков

    




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1451693
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930