Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2013 20:34 - Циркът започна отново
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1517 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЦИРКЪТ  ЗАПОЧНА  ОТНОВО

         Беден, окаян българино! Сатрапите са пак на власт и кражбите, мародерствата и безумията започват  да се  вихрят с нова сила. От екрана на телевизора счетоводителя Орешарски вече започна манипулациите за строежа на АЕЦ „Белене”.Така или иначе хиените от БСП трябва да докажат на руснаците своята лоялност, естествено за сметка и в ущърб на целия български народ. Независимо от ниското потребление на електроенергия, многото енергоизточници и непоносимо високите за пробития български джоб цени на тока, комунистите в сговор с „Атака” ще доразсипят държавата, ще унищожат всяка възможност за стабилизация и някакъв възход. Те впрочем друго не знаят. На тях им дай да крадат, да лъжат като дърти цигани и да унищожават. А е толкова просто да се изправи икономиката на държавата на крака! Ако на първо време се вземат мерки срещу контрабандата с цигари, алкохол, петрол и електроенергия, ако се съкрати поне наполовина безумно раздутия бюрократичен апарат в държавата, ако се анулират всички потайни, правени „на тъмно” и във вреда на българския народ договори с електропреносни и електропроизвеждащи дружества, ако се пуснат трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй”, държавата ще инкасира много ползи и средства. Това ще стимулира малкия и средния бизнес, производството и съответно ще осигури повече работни места на хората. Това е ясно и напълно възможно, но „другарите” нямат интерес от стабилизация на държавата, а от нейното превръщане в бананова република.

         От първия ден в Народното събрание започна откровено просташка кавга, между представителите на всички партии. Махленското оплюване, обидите и заканите са основните изразни средства на сегашните „народни” представители. Все още не са се сбили, но има достатъчно време напред. Истината е, че на обикновените българи им писна да гледат, как едни и същи политически мутри опропастяват България с „управлението” си вече четвърт век. Порочните практики на всяко правителство на власт, да се разпределят държавните и обществени поръчки на приближени собственици на фирми, като процент от печалбата се разпределя за „управляващите”, води единствено и само до некачествено изпълнение на тези проекти. За обикновения данъкоплатец няма значение дали тези средства ще бъдат откраднати, / пардон – „усвоени” / от БСП, ДПС или ГЕРБ, а че не се работи нормално, европейски, т.е. без злоупотреби с финансови средства. Проблемите всъщност се крият в манталитета и възпитанието ни. Ако не бяхме осакатени духовно, нито ние като народ бихме търпели подобни безобразия, нито „управляващите” биха продължавали гафовете нагло и безнаказано. И какви са изводите, които НЕ правим, след всяко провалило се правителство? Без да съм изчерпателен, ще изразя само основните от тях:

-         Не бива да бъдат избирани, вече провалили се политически лидери!

-         Ако избирателят не намира от партиите – кандидати за управляващи такива, които биха представлявали него, интересите и убежденията му, просто да не гласува!

-         Да бъдат наказвани според наказателния кодекс и законите на страната всички, злоупотребили с държавни или общински финансови средства, влияние и контрол политици!

-         Да се рагламентира гражданска организация за контрол над политиците и правителствата, с правомощия за отменяне на мандат, при установени нарушения!

-         Да се даде приоритет на формация, кандидатстваща за управление на държавата, при която на първо място  място са застъпени проблемите с демографския срив, образованието, здравеопазването и осигуряването на работни места за населението!

-         На общонароден кастинг да се съревновават в открит дебат лидерите на политическите сили, кандидати за управляващи! Да се записват и следят, как биват изпълнявани  тяхните проекто-програми и ако не бъдат изпълнявани, да се бламират своевременно!

Ако тези елементарни изводи бъдат спазени, мумифицирани политически вредители като С.Станишев, Б.Борисов, А.Доган /Л.Местан/,И.Костов, В.Сидеров и пр. ще престанат да дразнят и тровят деня ни, а кой знае, може и да се намерят все пак точните хора, за управление на препатилата ни от паразити страна!

               




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. otempora - Казват, че за българите има един ...
01.06.2013 11:58
Казват, че за българите има един изход от обвитата от мафиотски мрежи държава - терминал 2. Бих казал, че не е само този изхода...
... и всички гранични КПП-та ще свършат работа, стига човек да има акъл и амбиция да живее в други условия. За нас останалите в държавата спасение няма. Мафията е навсякъде, подчинила е дупедавци и блюдолюзци, готови да я обслужват. Останалата сива маса е съставена от треперещи от страх или отчаяли се вече хора - сива маса...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1431468
Постинги: 937
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031