Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2014 10:51 - Българино, изми ли си краката?
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1501 Коментари: 0 Гласове:
2



БЪЛГАРИНО, ИЗМИ ЛИ СИ КРАКАТА?

 

         Преди много години, когато бях дете, гледах дядо си, как щом се върне  от работа / беше строител / първото нещо бе да си измие краката на чешмата. Тя бе на двора, а тогава ходехме все още на градска баня, веднъж седмично. Майната му на Чърчил! По онова време се раждаха велики българи, независимо, че се къпеха в обща баня и то рядко. През последния четвърт век се къпем у дома през ден, но ставаме все по-нечистоплътни!

         За да си спомня детството ме провокира едно изказване по телевизията, на бившия „телевизионер” и сегашен „политик” Бареков. В типичният си популистки стил, се заканваше ялово от екрана, че щял да търси сметка на Цветанов и Борисов от ГЕРБ, както и на Станишев от БСП, за придобитите апартаменти и богатство по престъпен начин. Чудя се, ТОЛКОВА ЛИ Е ТЪП БАРЕКОВ ИЛИ НАС СМЯТА ЗА АБСОЛЮТНИ ГЛУПАЦИ?!

         Че през последните години нацията ни се циганизира, чалгализира и доста изпростя, няма спор. Все пак обаче, не можеш да използваш толкова евтини прийоми, за да се харесаш на народа! Та нали всеки знае, че на няколко пъти вече и апартаментите на Цветанов бяха разследвани и богатството на Борисов – обяснено и изчистено, като след пране с „Ариел”, а за Станишев е просто безсмислено да говорим! Той горкият си няма нищо, освен социалистическите идеи, които, кой знае защо, нямат нищо общо нито със социализма, нито с комунизма. Богатствата на жена му отдавна са легализирани и не подлежат на разследване, особено от българския „независим”, „непредубеден” и „справедлив” съд.

         Изказването на Бареков е онагледяване на поговорката: - „Крадеца вика: – Дръжте крадеца!” Защото не може и няма как, вирнал ръка с часовник за десет хиляди на нея, да очарова и привлече към себе си, дори най-тъпия избирател! Той се опитва да плюе другите, да проповядва някаква анимационна справедливост и да лъже, като циганин на конски пазар. Та нали ние всички  живеем не на луната, а тук, в България и знаем, че няма нито един крупен крадец / политик, мутра или „бизнесмен”/, който е разобличен и осъден ефективно! Евтините номера на Бареков целят да откъснат част от електората на „Атака”. Там залагат на злобата, реваншизма и пишман-патриотизма. Основната част на тези гласоподаватели е толкова примитивна, ниско образована и радикална, че дори циганите изглеждат по-прагматични от нея. Те гласуват заради определена сума пари, предоставяне на безплатни и незаслужени облаги / ток, вода и социални помощи /, а атакистите са като улични псета, водени от техен побеснял събрат. Тях Бареков може и да подлъже до известна степен, но останалите едва ли. Една група от платени тарикати би гласувала за „партията” на Бареков, но това е все едно да фалшифицираш бюлетините, за да вкараш някого в парламента.

         Просто не разбирам, защо политическата пяна изхвърли отгоре шута Бареков?! Толкова ли олигархията не можа да намери един интелектуалец с чисто досие и минало, та поне да не се дразнят хората, като го зърнат? Толкова ли са сигурни „чорбаджиите” на България, че ще уредят следващите избори, та не си правят труд, да представят една марионетка с по-чист образ? Толкова ли глупав е народът ни, че трябва да „мие краката” на управляващите сатрапи, че на всичко отгоре, после да пие и водата?

  Вярно, че материалната бедност води частично и до духовна такава, но все пак всички не са дебили! Някои дори си мият краката, други се къпят всеки ден, а всички се чудим, защо така смърди в държавата ни!

 

                                                          Красимир  Бачков




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430701
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031