Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2015 11:30 - Експериментът "България"
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1409 Коментари: 0 Гласове:
2




 

Експериментът  „България”

        

         Една от най-старите държави в Европа и света е подложена на тест за оцеляване! Логиката на събитията показва, че с ТЕЗИ управляващи, с ТОЗИ начин на управление и с ТОЗИ народ, ще се провалим на теста. Изводът е колкото страшен, толкова и закономерен. В най-новата ни история се проведоха два унищожителни експеримента, които доведоха до сегашното деструктивно състояние на държавата.

         ПЪРВИЯТ бе строежа на социализма след 9.9. 1944 г. при установени закони, правила и дребно-буржоазно мислене, на селското и градско съсловие. Народът изведнъж трябваше да промени доказалата се като сполучлива до момента ценностна система, традициите и дори морала си. Бяха наложени силово псевдоидеали, фалшиви вождове и догми, по-строги и от тези на инквизицията. Всеки, който не приемаше този фалш, биваше унищожаван психически и физически. Условия за просперитет имаха единствено верните на БКП, ченгетата и доносниците. В тази просмукана от лъжа среда, масово се развиха измамите, кражбите и мързела. Уравниловката между хората / нещо невъзможно по принцип и природа /, смаза личната инициатива, а издиганите по партийна или роднинска линия субекти, бяха ограничени и посредствени, защото в култ бе издигнато послушанието. В тази полувоенна, полуцивилна  организация на държавата бяха постигнати много падения и възходи.  Тук е мястото да споменем за лагерите на смъртта в Ловеч, Скравена и Белене, за стотиците хиляди свободомислещи, избити без съд и присъда българи, за обявените като „национална гордост” безумни проекти „Кремиковци” и долината на химията – Девня.

  Успоредно с грешките и явните престъпления, бяха постигнати редица полезни за държавата и хората проекти. Извърши се залесяване, електрифициране, изградиха се пътища и мостове, с което се подобри инфраструктурата на страната. Построиха се язовири, заводи, болници, училища, театри, киносалони и др. културни учреждения. Бяха създадени стойностни книги, музикални произведения и филми, независимо по-големия процент произвеждана халтура. При все това, манталитетът на средният българин по времето на социализма, се оформи като тарикат на дребно, живеещ в града, но с имот на село, работещ, но колкото да не заспи, крадящ по всяко време и на всяко място, гласуващ по принуда за БСП и като цяло представляваше по-скоро обществен паразит, отколкото градивна единица. Това бе един осъвременен бай Ганьо, с общо взето скромни претенции. В тази нездравословна обществено-икономическа среда системата боксуваше, до нейния естествен край, доведен отново от комунистите, на 10.11. 1989 г.

 Заедно с органите на „Държавна сигурност”, те организираха ВТОРИЯ експеримент, с мнимото си „сваляне от власт”, като се пребоядисаха за една нощ в „демократи”. Регистрираха нови партии и започнаха така наречения „демократичен преход”. По предварително замислена схема заграбиха всички производствени предприятия, валутния резерв на страната, милиардите от външнотърговските организации, банките, хотелите и дори честните спестявания на останалите българи. Като доказали се през изминалите 45 години лъжци, манипулатори и престъпници, комунистите и ченгетата си поставиха за цел, да накарат  хората  да съжаляват, за отминалия социализъм, като създадат такава кошмарна псевдодемокрация, че анархията в сравнение с нея, да бъде предпочитана. Бяха създадени борчески организации, силови групировки и структури, аналогични на „Коза ностра” и мафията в САЩ. С поставените над закона мутри започнаха повсеместен рекет и терор над мирното население. Така наречените „застрахователи”, всъщност си бяха явни бандити, които през нощта ти запалваха колата, а през деня идваха да я застраховат срещу пожар и др. посегателства. „Приватизираха” или по-скоро се откраднаха и разпродадоха срещу големи комисионни електроцентрали, електропреносни мрежи, комбинати, телекомуникации / все стратегически за държавата обекти /, цели курорти по морето и в планините, както и всички суровини и ресурси / мини, полезни изкопаеми и др. /. Започна безогледно и безконтролно изсичане на горите, корупцията бе наложена във всички държавни и общински учреждения и институти. Институции като прокуратура, следствие, съд, полиция, митница и данъчни деградираха до такава степен, че в момента всичко би вървяло много по-добре в държавата, без тяхната намеса. Бюрокрацията се разрасна неимоверно, за сметка на производителите. Съзнателно бе създаден хаос, за да се забавят или  не се допуснат полезните, за страната и хората реформи. Вредителството на бившите комунисти и сегашни „олигарси” стигна дотам, че унищожиха дори армията! От друга страна обаче, за да си осигурят вот на всякакви избори, създадоха паразитна по същество социална схема за подпомагане, преди всичко на циганите. Деструктивната по същност БСП постепенно, планово и откровено вражески унищожи държавността, правосъдието, правото на работа на хората, сигурността на страната и нейното бъдеще. Служейки на чужди / проруски и протурски / интереси, червените предатели докараха народа до отчаяние, каквото е имало вероятно само през турското робство! НИКОГА държавата не е била напускана от толкова много читави българи, опитващи се да оцелеят в чужбина, както през последните 25 години! И вместо депутатите да приемат закони за лустрацията, за забрана на партии като БСП, ДПС, Атака или ГЕРБ, те се чудят, как да сътворят нови безмозъчни бюрократични и други пречки и затруднения, свързани с унищожаване на останалите все още тук българи.

 Експеримента продължава, но вече е към края си, както и държавата!

                                                                        Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430673
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031