Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2017 14:28 - ОТКЪДЕ ИЗПЪЛЗЯХА ...?!
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 486 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Откъде  изпълзяха …?!

 

         Непрекъснато се питаме, защо хората станаха по – лоши, престъпленията зачестиха, а надеждата за нещо добро в държавата се превърна в илюзия! Само политиците и престъпниците ли са виновни, и къде е нашата обща вина в тази неприятна, и ненормална ситуация?

         По всяко време от масмедиите и преди всичко от телевизията получаваме половинчати отговори и откровени манипулации. Водени от основните правила за създаване на новини, те се нуждаят от нещо крайно неприятно, което да впечатли масовата аудитория, да я изкара от равновесие и ако има как, тя да бъде насочена в определено направление. Естествено това обслужва нечии интереси. Кръгът се затваря бързо, защото медиите са собственост на олигарси или политици, а и едните, и другите у нас са потенциални бивши, настоящи или бъдещи престъпници. Когато нищо в една държава не отговаря на предназначението си излиза, че държава де факто няма! За да добием представа, докъде сме я докарали, трябва да направим някакъв, поне елементарен анализ, за най-тежките проблеми на обществото ни!

         За да има държава, трябва да се спазват законите, писаните и неписани правила на общуване между хората. Когато обикновения човек търси правосъдие или съдействие в институциите, а не го намира, той вече не им вярва и те не заслужават нито субсидирането, което идва от данъците на тоя човек, нито възможността да продължават дейността си! Тук става въпрос за съд, прокуратура, полиция, данъчни и контролни служби. Няма как полицаи да са наркодилъри или други престъпници, съдии да оправдават или да не наказват явни нарушители на законите, срещу получаване на пари, ревизори и инспектори да получават подкуп и да оставят нарушителите, да вършат беззаконията си, и това да не се вижда и отбелязва от обществото! Всичко излиза наяве един ден и тогава тези институции се дискредитират. Обикновените хора са чувствителни в това отношение и когато разберат, че тъкмо хората, които са призвани да контролират обществените нередности, ги нарушават, при това съзнателно и най-често с цел обогатяване, започват да не спазват дори най-елементарните правила, като пресичане на червен светофар, например! Данъкоплатците започват да прибягват до саморазправа и раздаване на собствено правосъдие, защото вярата в законността вече е девалвирала. Това е почти анархия и никой, и нищо вече не е авторитет в никоя сфера!

         Когато става дума за обслужването на гражданите, на първо място визираме здравеопазването и образованието. След тях са комуникациите, транспорта, доставките на електроенергия и вода. Системата, която бе наложена от „демократичните промени“, всъщност превърна заведенията, в които хората по-рано бяха лекувани, сега да бъдат ограбвани! Болниците се превърнаха в търговски дружества и след като безнаказано започнаха да се печелят безумни за стандарта ни на живот пари от лекарите, за сметка на отделния пациент и на държавата, пак на негов гръб, качеството изчезна! Така или иначе, за осакатен или умрял от  лекарски грешки пациент, никой лекар досега не е понесъл наказание. С образованието положението е адекватно – много повече от нужните за населението ни университети, където студенти стават недостатъчно образовани млади хора, държат и вземат изпити главно с пари, а накрая стават специалисти по нищо…! Важно за тях е не знанията, които би трябвало да получат, а дипломата за висше образование. Всъщност, тя почти се обезсмисля и вредите от подобно „образование“ са не по-малки от лекарските грешки.

Един път стигнали до мобилните оператори, енерго-дружествата, транспортните оператори и клана ВИК, можем само да въздъхнем с тъга. Тук кражбите са толкова нагли и безочливи, че дори нормалните бандити могат да гледат завистливо и да се учат на чалъми за „законно“ ограбване на електората. Като прибавим към тях всички търговци, получаващи спекулативни печалби за лекарства, храни и разни вещи, май не остана нещо, за което човек да се хване и то да е наистина нормално и стабилно в държавата ..!

         Изводите са, че не живеем, а оцеляваме в някакъв абсурден свят! Нищо не е такова, каквото изглежда или би трябвало да бъде, а така нормалните хора просто губят  себе си! Излиза, че не сме дорасли да правим капитализъм, защото го правим чисто по комунистически – с лъжа и кражба, без срам и никаква почтеност! От двете политически системи заимствахме най-лошото и се получи не друго, а див, с нечовешки вид феодализъм! Всичко се върти около безогледното печелене на пари по всякакъв начин, безскрупулно и дори с риск да се навреди на хората! И няма как да е различно, щом в праймтайма на телевизионните предавания вървят гнусни и развращаващи предавания като „Биг – брадър“, където някакви измислени „випове“ се дават като образци на подражание и се внушава на драгия зрител, че това е средно статистическия българин! Във всяка друга държава на тия особи биха ударени пръчки по петите и пратени да дават принудителен труд в полза на обществото, а тук им се плащат луди пари, за да „забавляват“ и провокират ниските страсти у зрителите! През десет – петнадесет минути се внушава на всички, колко лесно се печелят пари, като се купи лотариен или билет от спортния тотализатор, без труд, усилия, знания или талант! Лиши се от последните си стотинки, с илюзорната надежда да забогатееш! Гнусно, пошло и насаждащо морална деградация!

         И откъде изпълзяха човешки утайки, като телефонни измамници, бюрократи с бели якички, чакащи подкуп за да си свършат работата, политици – партизани, лобиращи за определени олигарси, социални паразити от различни етнически групи, корумпирани съдии и полицаи, пишман доктори, учители, журналисти и разни култур-трегери, никой не знае?! Всички знаят, че ги има, сблъскваме се всеки ден с тях, но апатията, която е обхванала народа е показател за клиничната смърт на обществото. Дори църквата е безразлична и пълна с фарисеи в раса! Само Бог трябва да слезе, да ни опее, да ни оплаче и да закрие това жалко подобие на държава!

 

                                                                                           Красимир  Бачков




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. jitanosten - Извод!
17.09.2017 13:46
И да слагат минуси, и да пишат гнусни коментари, мръсните, крадливи комунисти ще останат завинаги виновни, за третото и най-жестоко робство на българите! Това, от собствените предатели, лъжци и крадци с червени партийни книжки! Няма да има милост за тях и скоро това време на възмездие наближава! Драскай, червен трол, аз ще те заличавам...!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430562
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031