Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2011 10:49 - Болни амбиции ще закопаят Манчестър Юнайтед
Автор: jitanosten Категория: Спорт   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
3



БОЛНИ  АМБИЦИИ  ЩЕ  ЗАКОПАЯТ  МАНЧЕСТЪР  ЮНАЙТЕД

   

 

    Беше неизбежно фиаското 2:1 между Уувърхямптън  и Манчестър Юнайтед, независимо от хвалебствията в английската преса към водача в първенството. И както са тръгнали нещата, въпреки калпавата форма на останалите четири отбора за титлата, логично е МЮ да не я заслужи и тази година. Поради същата причина, поради която се провали и  миналия сезон. Сър Алекс може да е перфектен треньор, но по отношение на Димитър Бербатов се държи като безотговорен комарджия. Пропуска нещо много съществено, а то е, че разполага с един феноменален нападател, който продължава да играе като единак вече трета година. Вече и слепците са забелязали, че Митко е най-техничния, интелигентен и добър играч в МЮ, но от възможностите му се оползотворяват не повече от 30%. Просто защото САФ не успява да направи един отбор от футболистите. Историята банално се повтаря, а треньора не се учи от грешките си.

   Когато в Манчестър Юнайтед играеше арогантното и амбициозно до лудост копеле Кристиано Роналдо, то гледаше да вкара колкото може повече голове, без да подава при случай на Бербатов. Не за друго, а защото си даваше сметка, че нашето момче е в пъти  по-технично и кадърно  от него. Ако отбора играеше еднакво за двамата нападатели, е трудно да се каже кой щеше да е звездата в крайна сметка. Болните амбиции на Роналдо са далеч от Бербо, но в същото количество у Нани. Всъщност от португалците до момента, можем да се преклоним единствено пред Луиш Фиго, който и като футболист, и като човек превъзхожда своите последователи. Отново манчестърци  захранват  Нани с пасове, някои от които няма как да не завършат с голове.  От друга страна Бербатов вече се е изучил как да играе „сам сред  свои” и да оползотворява малкото откраднати топки пред вратата. Липсата на му на хъс обаче  е добре дошла  за останалите алчни за слава футболисти Рууни, Гигс, Оуен, Чичарито и дори Видич, които се пробват да вкарат гол, вместо да подадат на пласирания пред вратата Бербатов. Дали нашият „самотник” сам си е виновен поради недостатък в характера си, или Фергюсън не успява да сглоби единен отбор е трудно да се каже. Фактите обаче са налице – Бербатов е умишлено пренебрегван  от съотборниците си и е цяло чудо, как все още е голмайстор на Висшата лига.

   В заключение твърдя убедено, че с тая игра на отбора, в края на сезона нито Манчестър Юнайтед ще е шампион, нито Димитър Бербатов – голмайстор на първенството. Логично това ще е края и на самия Алекс Фергюсън.

                                                                                 Красимир  Бачков




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1431000
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031