Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2010 11:52 - Бацилус булгарикус и марсианците
Автор: jitanosten Категория: Забавление   
Прочетен: 728 Коментари: 1 Гласове:
1




БАЦИЛУС  БУЛГАРИКУС  И  МАРСИАНЦИТЕ

    Ако се срещнат един средностатистически бай Ганьо и един марсианец, който поиска да знае как живеем в милата ни родина, какво би му отговорил сънародника ни? Би се гордял или би се срамувал от факта, че живее именно в България?

   Струва ми се, че по стар навик веднага би започнал с оплакванията, но като се има впредвид, че става дума за марсианец, едва ли ще иска да се излага пред представител на чужда цивилизация. Предполагам, че ще започне да се хвали скромно. Би се получило нещо от сорта:

-         България все още е красива страна, където все още се намират българи. Може да нямаме работа, но за сметка на това имаме много проблеми. Здравословни, криминални, социални, корупционни, енергийни, хранителни, пътни, алкохолни, духовни, семейни, политически, футболни, църковни и хиляди други, с които не могат да се похвалят дори най-западналите държави от Африка или Третия свят. Освен изобилието на проблеми, ние имаме излишни депутати, бюрократи, разбойници, подкупни ченгета, некадърни но крадливи доктори, тарикати, адвокати и съдии, на които всеки сицилиански мафиот би се поклонил до земята и разбира се безброй глупаци. Е, срещат се все още и разумни българи, но предимно из Европа и по Америка. Имаме си и демокрация дори! Едно време я наричаха анархия, но нали трябва да се изразяваме съвременно! Къде по-добре звучи „демократ”, пред „анархист”! За обикновените бай Ганьовци има сайтове в Интернет, където спокойно могат да псуват управляващите, ченгетата и себеподобните си. В тия сайтове няма да срещнете никой от управляващите да публикува или коментира. Те си имат други приоритети. Имат възможност спокойно да крадат с милиони и милиарди левове, без да бъдат наказани за това. За целта са измислени демократични закони, в които кражбата в особено големи размери се нарича източване и обикновено бива поощрявана, с покани из всички медии за интервю.

      Ние  българите вече на никого не вярваме. Всеки ден ни лъжат политиците, докторите, поповете, монтьорите, инкасаторите, търговците, съседите, жените ни, децата ни и дори сами себе си лъжем понякога.Затова в България доверието е по-скъпо дори от златото. И понеже в по-голямата си част не сме българи а бай Ганьовци, не се учим от грешките си и все правим напук. Така плащаме двойно за тарикатлъка си. Следствие на всичко до тук, в държавата няма читави хора / освен в лудниците/, които да изберем да ни водят и управляват. Всички властимащи до момента са от хайдук нагоре. И ако наистина разполагаме с марсианец, защо да не използваме момента и да го провокираме с покана. След като марсианецът е при нас, значи е по-умен и технологично развит от нас. Защо тогава не докара още марсианци в страната ни? Те ще сменят депутатите, министрите, футболистите и футболните съдии, търговците, енергодоставчиците, адвокатите, докторите, бюрократите и всички простаци от народа. Независимо, че по този начин може да не остане и един българин, ако своевременно не се научат да лъжат, псуват и крадат, марсианците може и да заформят нещо като държава по нашите земи. Всичко това при условие, че не им пускаме чалга!

  Както и да си чешем езиците обаче, една е истината – българския бацил вкисва не само млякото! Той може да съсипе и най-интелигентния представител на Оксфорд, стига да контактуваме няколко дни с него. Всички достижения на човешката цивилизация могат да се окажат ненужни на бай ти Ганя, стига да чуе думата „ДАЛАВЕРА”.

   Те марсианците затова и не идват на земята. Докато българи щъкат по нея, планетата си остава едно доста опасно и негостоприемно място.

                                                                   Красимир  Бачков




Тагове:   марсианците,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rakurs - Колко пъти
08.07.2010 12:26
от какви ли не величия съм чувал:Навсякъде по света има престъпност-разбирай-норма на живот.Да всяко общество има свойте писани и неписани правила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1447843
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930