Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2010 09:12 - Промоции по "български"
Автор: jitanosten Категория: Бизнес   
Прочетен: 1525 Коментари: 4 Гласове:
0



ПРОМОЦИИ  ПО  „БЪЛГАРСКИ”

   Хората по света са еднакви. Обществата им обаче са различни. На едно място всичко обявено в дадена рекламна кампания е точно и се прави в полза на клиента, а другаде се прави всичко възможно, за да се излъже същият  този клиент. Работил съм в САЩ и съм виждал с очите си, как сутрин повече от двеста души чакат на опашка  отварянето на „Олмарт” – а преди Коледа, за да си купят съвсем редовни качествени стоки, с празнично намаление стигащо до 50% на някои от тях.

  Всички у нас знаят, какво означава промоция „по български”! Преди големи празници, цените на месото, зеленчуците, яйцата, козунака, дрехите и каквото още се сетите скачат, по случай празника. „Намаленията” обявени по витрините всъщност са фиктивни, защото дни преди това същите стоки са се продавали на изкуствено завишени цени. Какво значение има, че в такива моменти магазините по цял свят продават с реално празнично намаление? Родните търговци са измислили поговорката ”Ден година храни” и стриктно се съобразяват с нея, а не с капризите на туземеца – клиент. Те да си напълнят гушката, а клиента какво реално може да стори в ответна реакция? НИЩО, разбира се! Или може би да гледа позитивно на кражбата, както ни съветваше до скоро един известен мадридски мошеник.

   И защото от политиците се научихме да говорим паразитно и с общи приказки, а не желая да бъда голословен, ще дам конкретни примери през последните два – три месеца, касаещи мен и семейството ми. Когато през зимата стартира кампанията на М-тел за възможноста абонатите да сменят телефона си с нов безплатен апарат, като се прехвърлят от БТК в М-тел и плащат месечна такса от 2. 50 лв., аз убедих майка си, че това е изгодно за нея и ще е подходящо за скромната и пенсийка. До момента тя плащаше  на БТК потребителска такса от 8 лв. месечно, без да набира никого от телефона си. За целта обаче нямаше как да уредя всичко от Варна и трябваше да отида до Добрич, където живее майка ми. М-тел има офиси и в двата града, но трябва договорът да се сключи там, където е телефонът. Да отида от единия до другият град ми струва 15 лв. В БТК естествено направиха всичко възможно да ни убедят, че ще загубим от смяната на компаниите, и че просто ни зарибяват от М-тел. Изтърпях откровената им наглост, платих 5лв. такса за пренос на номер и зачаках да издадат документа. Още същият ден телефонът на майка ми бе НЕПРАВОМЕРНО изключен от БТК и тя остана без връзка с Бърза помощ, Пожарна, Полиция и света. След пет дни  бележката най-после бе дадена и аз трябваше да ходя отново в Добрич, за да съставим договора с М-тел. Отидох разбира се, но се оказа, че телефонни апарати в момента няма и едва като дойдат ще сключим заветния договор. След осем дни апарати пристигнаха и аз пак се понесох към Добрич. Взехме новия телефон и го включихме, но този път от БТК не бяха освободили линията. След нови разправии с БТК се върнах във Варна и зачаках на другият ден да се решат нещата. Както се досещате, нищо не бе предприето от компанията за придвижване и решаване на въпроса. След много разговори по мобилния телефон  с представители на двете компании в София, проблемът най-после се реши, но разбира се трябваше да се „разходя” още веднъж до Добрич.Така „промоцията” ми излезе малко над сто лева пътни и телефонни разходи, а майка ми стоя точно 21 дни без телефон и връзка със света.

   Следващата „промоция” бе в магазина на „Хиполенд” в първия МОЛ на Варна. Решихме да купим от там детска количка,  струваща над 100 лв. защото промоцията ни спестяваше сума в рамките на двайсетина лева.Оказа се обаче, че желаният цвят на количката в момента липсва. Продавачката обеща на другия ден да я доставят. Естествено количката пристигна чак след седмица, точно един ден след изтичането на промоцията. РАЗБИРА се намаление вече нямаше.След разговор с управителката на магазина установихме, че нямаме никакви нарушени клиентски права и измамата от тяхна страна е абсолютно законна./ Както са заменките на гори срещу плажна ивица от разни политици впрочем/ В случая имахме правото да се оплачем на арменския поп, ако желаем.

    На 28 април влязох в офиса на „Булсатком” за поредната „промоция”. Макар техниците им да работят и в събота, и в неделя, просто чувствам как ще се окаже, че до 15 май /когато приключва промоцията/ те няма да успеят да инсталират сателитната система в дома ми. Естествено на другия ден ще дотърчат, но с „нова” цена на услугата.

  Питам се колко трябва да търпим и няма ли най-после да се намери институция в измислената ни държава, която да наказва нарушителите в „промоционалното” предлагане на стоки и услуги! Защо ли все ние българите сме потърпевши? И без да искам се сещам как хората в Гърция устояват своята 13 и 14 пенсия и заплата. При това заплата от 3000 евро на държавен служител! Те правят стачки всеки ден, трошат коли, магазини и заведения. И са европейци, и живеят като такива разбира се. А нас вече 20 години всички управляващи ни крадат официално, законно и без мярка. Грабежът продължава най-вече защото си траем като овце. Ние само се жалваме, плюем се един – друг по форумите в интернет, но да излезем на улицата за истински протест просто не ставаме. Защото не сме народ, а мърша!!!

  Последната констатация не е моя а на човек, пролял кръвта си за България. Питам се отново защо ли го е сторил, при такива жалки наследници!

                                                                           Красимир  Бачков




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Здравей!
05.05.2010 09:26
Имаше все пак и улични протести.В края на 1996г.и началото на 1997г.Имаше и учителска стачка.Имаше и протести миналият януари...Бедна държавичка сме и дори ,,справедливи,, да са протестите,ситуацията след това едва ли ще е по-различна.Но иначе съм ЗА да се протестира.Със стояне на едно място,не става!
цитирай
2. jitanosten - За това ми е думата!
05.05.2010 09:29
За това ми е думата, Хараланов! Ако сами не си помогнем, няма кой да го стори!
цитирай
3. thrasher - народа спи
05.05.2010 09:40
Българина е тъпо племе. Малцина са будните сред нас които мислят за протест. В България не се намери достоен водач на националистите. Няма кой да поведе българина на бунт. Системата ни е приучила да си налягаме парцалите. Никой обаче не осъзнава че малко и трябва на системата да падне. Всеки се страхува че ако излезе на протест ще загуби работата си. Така е наистина защото самите работодатели са свързани с кръгове от управляващата мафия. Но ако народа се обедини и всички излезнат на улицата тогава нещата стават други. Ще не ще системата ще падне тогава.
цитирай
4. анонимен - Tрябва
28.07.2010 17:03
Трябва народа да надигне глава и да се бори като гърците. Надигнем ли глава , после лесно ще бъдем приети в чужбина като политически и икономически емигранти като сега косовците и иранците, иракчаните. Ще ни повярват че с 200 евро не се живее , ще ни приемат в чужбина като емигранти и там лесно и бързо ще си стъпим на краката. Политически и икономически емигранти ли сме няма да ни е нужно разрешително за работа и други олекотени закони ще действат за нас от колкото сегашните строги и отричащи и пречещи на реализацита ни закони на европейския съюз.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430877
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031