Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2013 10:21 - Сапуненият мехур "Спортен тотализатор"
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 1543 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сапуненият мехур „Спортен тотализатор”

     Има ли поне една разумна причина, поради която хората продължават да пускат фишове в „Спортния тотализатор”? Аз смятам, че това е последната отчаяна надежда на несретниците, да спечелят някой лев, след като всички останали реални възможности са им отнети! След като нямат работа, нямат други доходи, те се надяват да стане чудо и точно те да ударят тлъстата сума от джакпота. Те и на по-малка печалба биха се радвали  разбира се, стига да имаха реален шанс да я постигнат. Той обаче им е отнет, при това категорично! Защо ли?

   Още по времето на социализЪма, както казваше „добрият” дядо Тошо Живков, порочната практика да се манипулират числата на тиражите бе честа практика. По онова време дълго се коментираха числата, свързани с рождената му дата и още лични числа, излезли подходящо в съответния тираж, за да се подмажат на „ръководителя” съответните шефове на „Спорт Тото”. Имаше и други поводи за манипулация, но имаше и честно теглени тиражи. Дори се случваха такива, в които малко дете завърташе една обикновена механична сфера, пълна с ЕДНАКВИ по тегло топки. Тиражът излизаше и много хора печелеха тройки, четворки и дори петици. По-рядко се случваше да ударят пет плюс едно или шестица, но и това ставаше, при това на обикновени хора от народа, а не на подставени лица. След това започнаха манипулациите с по-тежки топки, а по-късно, когато навлезе компютъризацията, нещата придобиха размерите на обикновен пладнешки грабеж. Давали са по телевизията редица гафове с изтегляне на „правилни” числа, но свикналия да бъде лъган и мамен българин не реагираше, както се очакваше и всичко продължаваше безпроблемно. Така една небеизизвестна особа, сложена по неведоми пътища за шеф на „Спортния тотализатор” за отрицателно време стана милионерка, така поставиха „първият камък” в основата си на съвременни бизнесмени много другари и приближени лица. Алчността и лакомията им растеше, успоредно с грабежа на доброволно предадените от хората левчета, предназначени за спорт и спортни съоръжения. Вещо програмираният компютър отсяваше възможностите за печалба на 98% от пускащите фиш, за да бъдат облажени една шепа, равномерно разпределени из страната поставени „печеливши”. Все в някакви идеални цели се увеличи цената на фиша, намалиха се реалните възможности за печалба и дори се стигна дотам, че в един от месечните тиражи, сумата бе двойна. Естествено и печалбите на тарикатите, свързани с ТОТО – мафията бяха двойни. След смяната на бившият шеф с Нураир Нурикян, за миг допуснах, че нещо може да се промени към почтеност. Уви! Той се оказа поредната послушна бурмичка от машината за законно ограбване на народа! Така, сега всеки пускащ левчетата си за „Спорт тото” балък, би направил по-добре да дарява тези пари за лечение на болни деца! Защото така или иначе няма шанс да спечели, поне да има полза от тия средства. Иначе много хора заприличаха на отчаяните до безумие неизличимо болни, които, ненамерили помощ от хуманната медицина, прилагана от лекарите, тръгнаха по врачки, баячки и екстрасенси, да търсят спасение. Отиват при екстраМОШЕНИЦИТЕ, знаят, че ще бъдат излъгани и ограбени, но си дават последните левчета, заради едната надежда! Защото отдавна е доказано, че НАДЕЖДАТА в определени моменти е способна дори да лекува!

    Аз се обзалагам с всеки, че ако се създаде една широка комисия, със случайно избрани представители от народа и се теглят числата с обикновена механична сфера, с еднакви по тегло и други характеристики числа, печелившите биха се увеличили минимум с 300% ! Това обаче ще е честен тираж, а такива не се предвиждат от ламята, гълтаща пари „Спортен тотализатор”!

                                                                    Красимир Бачков




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. shveik5 - Ако не се лъжа преди година или две стана огромен гаф.
04.12.2013 23:52
Едни и същи шест числа излезнаха в два последователни тиража. Прецедент, който бе замазан с недомлъвки и усукване. Това ги издаде, че нещата се подготвят и им се бае предварително!Но направиха всичко възможно да не се разчуе, като няма кой да ги проверява, щото кацата е голяма и мед има за много!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430743
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031