Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2020 18:32 - БЛАГА ДУМА ЗА ВСЕКИ....
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 881 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

БЛАГА  ДУМА  ЗА  ВСЕКИ…

         Често си говоря в нета с един приятел от щатите. Той е лекар, малко по-млад от мен, много умен и почтен човек. Винаги ми е интересно да разговарям с него, защото той мисли. Нещо, което забелязвам в изключително малък процент от хората наоколо. Това разбира се не означава, че съм обиколен от глупаци! Просто хората напоследък са свикнали да се доверяват на информацията, получена от интернет, телевизията или радиото. Вестници не забелязвам да се четат вече. Неприятното в случая е, че цялата тази информация по-малко или повече е манипулирана и обслужва нечии интереси. И когато някой прочете определена статия, механично я селектира , съобразно разбиранията си. Той приема определени текстове с по-голямо доверие и отхвърля тези, които противоречат на мисленето му. Това не означава, че е постъпил правилно, а само, че е намерил още доводи за собствената си позиция по определен въпрос. Така хората като папагали повтарят чуто или прочетено от някакъв / в повечето пъти съмнителен / източник. Само тези, които могат да отсеят истината, измежду лавината информация, са мислещи хора! На тях им е все едно, колко опоненти могат да застанат срещу тях и от колко кладенеца могат да донесат вода, за да защитят позициите си. За тях авторитети почти не съществуват, защото знаят, че авторитетите също са хора и също притежават недостатъци. Важна е истината или поне информацията да бъде максимално близо до реалността.

     Та, докато си говорехме, приятелят ми сподели, че през последните два - три месеца, докато трае  карантината и някакви ограничения, хората много са се изнервили. Независимо гръмко разтръбените по всякакви медии отчети за това, колко са заразените и умрелите от Ковид - 19, аз лично не вярвам на световната пропаганда за пандемията! Всеки има право на свое мнение, а аз съм стигнал след доста четене и проучване до моето и държа на него. Според приятеля ми  пандемия има, но тя е от страх и неврози! Защото, след като стотици дни непрекъснато те облъчват с новини, повечето от които фалшиви и ти набиват в главата една и съща простотия, няма начин да не ти се вдигне кръвното и поради стреса да не развиеш някаква невроза. Хора с по лабилна психика могат направо да опънат петалата, както казваше дядо ми.

   И знаете ли какво препоръча приятелят ми, който впрочем е един добър лекар? Той обясни, че вместо да стресират хората, политиците и медицинските специалисти биха постигнали много повече, ако простичко и човешки поговорят със своите зрители и читатели. Ако с добри думи и без никакви заплахи обяснят ИСТИНАТА за възникналия проблем, а не изпълняват политически или други поръчки. Ако предложат начини, възможни за всеки, които да облекчат живота му, а не да го правят по-труден и невъзможен. Казано е, че блага дума и желязна врата отваря! И в никакъв случай не съм съгласен, че на българина трябва да му викаш и размахваш заканително пръст, за да те послуша! Страхът не решава нищо, особено когато е неоснователен!

   Всеки, който има глава на раменете си и може да я използва по предназначение ще си спомни какво е, когато има грипна епидемия. Всеки ден виждаме болни и подсмърчащи хора, а накрая и ние грипясваме. Епидемията е реална и няма нужда да ни обясняват по телевизора кое как е! Когато обаче в световен мащаб, организирано и брутално ни бъркат в мозъка и душата, влизат непрестанно в личното ни пространство за да ни плашат с нещо, което отсъства край нас, работата започва подозрително да намирисва! За тия три месеца и нещо, всички с които съм говорил или чатил в нета не могат да посочат ДОРИ ЕДИН ЗАБОЛЯЛ  от корона - вирус! За какви пет лева и каква пандемия изобщо може да става  дума?! Просто медицинската мафия, заедно с определени обществени кръгове провеждат акция, по масово зомбиране на човечеството! Ефектът е социален, икономически, политически, психологически  и накрая здравен! Пандемията с корана вируса е просто бизнес! Много хора и фирми вече спечелиха милиони от един не съвсем традиционен вид бизнес! Ние сме в процес не само по опознаването на този вирус! В момента ние опознаваме и самите себе си! Доколко сме податливи на внушения и заплахи, доколко можем да разграничаваме истината от лъжата и по този начин доколко можем да оцелеем!

   Тъжно е, че един друг мой приятел, също доктор е на противоположно мнение и точно както, когато бяхме деца и си разказвахме страшни истории  щом се стъмнеше, се опитва да ме страхува с нещо, което сам не е виждал! Посочва статистика, в която в САЩ, Италия или Испания са починали хиляди от корона вируса. Естествено него не го интересува една друга статистика, която в горепосочените държави, както и в нашата, починалите предните години са били същия брой, ако не и повече! Световните манипулатори  сега  си свършиха  добре работата, след като не успяха да го сторят предните години с птичи, свински, кравешки и още не знам какви видове грип! На ход в момента е човешкият мозък! Който го използва, едва ли може да бъде повлиян от НОЩ и разните гробарски брифинги по телевизията! Всеки може да прецени, как да се пази и какво да прави, за да бъде здрав и пълноценен човек!

  А според мен, нищо не е по-добро в трудно време, от една добра дума, казана човешки и с усмивка!

 

  Красимир  Бачков




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Всеки ден у нас умират...
27.06.2020 18:42
над 200 души. И това не тревожи никого. А 1 - 2 умрели с положителен тест са просто нищо.
цитирай
2. krumbelosvet - Ни съ научихти ейиии,
27.06.2020 18:56
Ни съ научихти, чи идин НОВ вирус се брой за епидемия даже ако има само няколко случая. Щото не се знае как ще тръгне и докъде ще стигне.
Ни съ научихти ейиии!!!!
А световната конспирация върви от векове. И у нас С ВСИЧКА СИЛА вече 30 години, и ния намаляхме с МИЛИОНИ, ма вий туй ни гу видити.
цитирай
3. morskipesni - Нормално! Каквата ни е "медицината", такова е и
27.06.2020 19:00
мнението на българския (зашеметен, недоучил) лекар. Да се пробва в чужбина, за да разбере колко са му "знанията". Но не! Ще разказва страшни небивалици, ще си кюта в БГ, ще получава мизерна заплата и все ще мрънка.
цитирай
4. morskipesni - Няма НИТО ЕДИН заболял. Никъде!
27.06.2020 20:05
Освен по "репортажите", бълващи ГЛОБАЛНАТА медийно-извратенска ЛЪЖА! Немските младежи от много седмици носят маски НА ТИЛА, с надпис CORONA LUGE!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1427663
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031