Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2021 11:19 - ИСТИНАТА НЕ Е ЗА ВСЕКИ !
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 1935 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ИСТИНАТА  НЕ  Е  ЗА  ВСЕКИ !

 

   Наскоро ме среща мой по-възрастен познат и след дежурните въпроси и отговори констатира:

-         Ти си луд човек, даскале!

-         Защо мислиш така? - отвръщам.

-         Прощавай! Не се сърди, но само луд или много щедър човек може да пише тъй дръзко истината! Чета те всеки ден във Фейса и ти се чудя на акъла!

Продължавам да го гледам с любопитство, а той уточнява:

-         През последните години истината е по-скъпа от златото, а ти я раздаваш безплатно! Не виждаш ли, че по цял свят царува лъжата? Лъжат политиците, журналистите, лекарите и 99% от тези, които публикуват в сайтовете! Ами, че тя не е за всеки истината, а само за тези, които я търсят! А те са малко тези хора! Повечето искат да ги лъжат и колкото по-големи са лъжите, толкова повече вярват! Всеки трябва да запази от това, което знае известна част за себе си! Не бива да се раздава истината на всеки! Как мислиш ще реагира някой стар, грозен и глупав човек, когато му покажеш огледало пред лицето?

Не знам какво да отговоря, а той продължава:

-         Просто ще ти отблъсне ръката, де не се гледа! А ти си седнал дори да повтаряш истината за човешките недъзи! Всеки ден тръбиш на ляво и надясно, колко са глупави другите, които не мислят като теб! Ти ли си най-умният, даскале?!

-         Не съм твърдял такова нещо! - опитвам да се оправдая, а той пита:

-         Защо настройваш срещу себе си хората тогава? Защо им посочваш грозните лица, алчните души и способностите най-вече да крадат? Лъжи ги, бе човек! Така, от една страна те ще са доволни, а от друга няма да събираш излишни врагове! Знаеш ли колко повече ще четат разказите и ще купуват книгите ти тогава? Ама, прав е народа дето казва: - „И най-мъдрият си е малко прост!“

Изобщо не съм очаквал такъв развой на разговора и опитвам да се аргументирам:

-         Разбирам, че ме упрекваш за статиите против лъжливата пандемия! Преди нея пишех, как от руска губерния сме се превърнали в американски протекторат. Как начело на държавата се сменят различни предатели и крадци. Когато преди година и половина зверски ни стресираха с лъжата за обхваналата цел свят зараза от кромид, не можах да преглътна това безумие! Четох информация от много източници и проумях, че са ни вкарали в реална конспирация! Обаче, когато започнах да пиша истината, ме изкараха мен конспиратор! Няколко пъти ме блокираха за по цял месец, с надеждата, че ще спра да пиша истината! В същото време много учени, лекари и мислещи хора по света доказаха  научно, че обявената пландемия не е медицинска, а политическа! Създавахме групи, участвахме в демонстрации против наложения медицински фашизъм и какво стана? Вместо към Бог, човечеството обърна лице към цар долар и вместо истината, предпочете лъжата! Всички поеха по грешния път, който ни сочеха корумпираните политици, журналисти и лекари! Опитах да променя нещо  като пиша истината, но разбрах, че повече от хората ме смятат за конспиратор или най-малкото наивник. Не успях да обясня на обърканите, че на онзи свят не можем да занесем парите, къщите и колите си! Че страхът руши, а любовта съгражда! Че там, накъдето сме се запътили носим само душите си, а сатанистите искат точно тях да ни отнемат…! Сигурно си прав, да ме мислиш за луд! Друг би се отказал, а виждаш ли, аз продължавам  да пиша истината!

Моят познат ме изгледа благо, прегърна ме през рамо и прошепна:

-         Лудите, лудите! Те да са живи! Продължавай, даскале! Истината вярно не е за всеки, но без нея за къде сме?

 

    Красимир   Бачков




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Продължавай да пишеш истината
29.05.2021 12:03
За да натежи над лъжите на тъпите или корумпирани блогъри.
цитирай
2. nedovolen - Да, истината не е за всеки. Когато ...
29.05.2021 14:31
Да, истината не е за всеки. Когато говориш истината и си напред в някои познания, ще видиш как ще се отърсиш от много, ненужни според мен, приятели, познати, роднини, даже и близки.
Човек не е подготвен за Истината. Това е.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1443532
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930