Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2021 13:59 - И КАКВО КАЗВАШ Е ЧОВЕКЪТ ...?
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

И  КАКВО  КАЗВАШ  Е  ЧОВЕКЪТ ?

 

    Лицето на Борис почервеня, той прехапа горната си устна и закрещя в телефона:

-         Кой те е излъгал, че си лекарка, ма отрово?! Ти за Хипократова клетва чувала ли си? Как така ще отказваш лечение на пациентка, ако не си е направила тест за кромид?! Вие съвсем полудяхте, бе! От година и половина друга болест няма, освен кромид! Дай ви да лапате пари по здравни пътеки и понеже напоследък е модерно да боледуваш от кромид, друго не ви интересува! Имаш късмет, че не си ми пред очите! В живота си не съм удрял жена, но ако си пред мен, такъв шамар бих ти излющил, че ще намокриш кълките! Гнусна търговка на здраве!

Отсреща затвориха телефона и Борис въздъхна:

-         Какво му стана на тоя свят, не знам! Побъркаха хората с измишльотините си и продължават, гадовете недоклатени! Оня изрод, шефа на СЗО предрекъл, че наесен ще има нов, много по-заразен и смъртоносен щам! Затова трябвало да се „ваксинираме“! Звездите ли му говорят на тоя кретен?! Врачка ли е, баячка ли? Ех, да ми падне в ръцете това чучело! Жив ще го режа и стръв за риба ще направя от него! Без майтап!

Колегата Мишо му подаде малко шоколадово блокче:

-         Не се ядосвай, Боре! Няма смисъл! Подкарали са ни точно както видяха сметката на овцете и козите в Странджа! Убиха ги, оставиха хората без поминък, а след това се оказа, че няма чума и всичко е било само държавен терор! За да могат няколко олигарси да внасят от Европа месо на завишени цени и ние да зависим от тях! Не разбираш ли, че от година и половина в света се вихри непознат до момента геноцид срещу хората!

-         Абе, аз разбирам, но кажи как да се боря с него?

-         Не знам! - повдигна рамене Мишо. - Само виждам, как взеха ума на хората и те са готови да направят и най-голямата идиотщина, за да спасят жалкия си живот и тяло! По-рано даваха луди пари за пластични операции, за силиконови устни, гърди и задници, а сега се бодат против кромид! Чак не е за вярване, колко прост народ има по света!

Борис застана до прозореца и се загледа навън:

-         Всъщност, какво е човекът, Мише? Тяло и дух! Цял живот робуваме на тази проклета обвивка тялото ни, щото се вижда от всички. Жените си лепят изкуствени нокти, мигли и си закачат  фалшива коса. Мъжете си присаждат коса, ходят с тупета и на дебелариума им изсмукват излишните мазнини. Фитнеси, аеробики и всякакви глупости, защото сме обездвижени и няма как да изгаряме калориите по естествен начин. Вместо да се трудим физически и да сме здрави, ние компенсираме с измислени диети и физически упражнения! А духът ни го няма никакъв! Той не се вижда, затова не е голям проблем! Вярно, като си отвори устата човек, след няколко изречения се разбира  колко му е умът, но каква полза? Важно е окото да е пълно…! Изпростяхме, Мише! Загубихме си душите, изгубихме се нацяло! Мисля, че светът до сега не е търпял такава деградация! Отъждествяваме се със стоки! Гледаме опаковката да е лъскава и да грабва окото, а вътре какво е, никой не го интересува! Затова ще патим! Много ще страдаме и доста народ няма да го бъде! Който е зарязал душата си и робува само на тялото, ще си иде! Защото когато пазарът определя търсенето и предлагането на стоки е така! При излишък на опаковки без съдържание, ще останат само тия, които имат душа! Останалото е лъжа…….!

Вятърът блъсна прозореца и в стаята изведнъж захладя. Дребните човешки проблеми не го интересуваха, затова се върна при свободата навън.

 

     Красимир   Бачков

 




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1451469
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930