Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2021 20:09 - Федерален съдия блокира задължението за ваксинация на здравни работници в щата Ню Йорк
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове:
1



Федерален съдия блокира задължението за ваксинация на здравни работници в щата Ню Йорк

От Матю Вадум, 14/09/2021

 

Във вторник федерален съдия издаде извънредно съдебно разпореждане, с което се блокира прилагането на задължителна ваксинация за COVID-19 за здравни работници.

Седемнадесет медицински специалисти са поискали от съда да забрани прилагането на нюйоркския мандат, който тогавашният губернатор Андрю Куомо обяви на 16 август. Съгласно този мандат персоналът на болниците и заведенията за дългосрочни грижи, като например старчески домове, заведения за грижи за възрастни и други заведения за конгрегирани грижи, трябва да бъде ваксиниран за COVID-19, за да продължи да работи.

Ищците, сред които лекари, медицински сестри, медицински техник и лекарски сътрудник, са заплашени от уволнение, загуба на право за прием в болница и унищожаване на кариерата им, ако не се съгласят да бъдат ваксинирани с ваксини в противоречие с религиозните им убеждения, се твърди в иска.

Религиозните им убеждения принуждават ищците „да откажат ваксинация с наличните ваксини за COVID-19, при чието тестване, разработване или производство са използвани клетъчни линии на абортиран плод“, се посочва в съдебните документи.

Служителите в здравеопазването твърдят, че мандатът за ваксиниране ще унищожи защитата на искрените религиозни убеждения съгласно дял VII от Закона за гражданските права от 1964 г., въпреки че предишната щатска здравна заповед, влязла в сила само няколко дни по-рано, е предоставяла същата защита. По-конкретно те твърдят, че мандатът нарушава Първа и Четиринадесета поправка, клаузата за върховенство и клаузата за равна защита на Конституцията на САЩ.

„Това, което Ню Йорк се опитва да направи, е да затвори аварийния изход от противоконституционния мандат за ваксиниране“, заяви адвокат Кристофър Ферара, специален съветник на Обществото „Томас Мор“, в изявление преди издаването на съдебната заповед.

„И те правят това, знаейки, че много хора имат искрени религиозни възражения срещу ваксини, които са били тествани, разработени или произведени с клетъчни линии, получени от абортирани деца.“

В иска ищците са идентифицирани само с псевдоними, защото, както заявяват в жалбата, медиите ги „очернят“ като „парии, които трябва да бъдат изключени от обществото, докато не бъдат ваксинирани против волята им“.

Новият мандат „се появява в контекста на атмосфера на страх и ирационалност, в която неваксинираните са заплашвани, че ще бъдат сведени до кастата на недосегаемите, ако не се съгласят да бъдат инжектирани... с ваксини, които нарушават религиозните им убеждения, очевидно не са толкова ефективни, колкото е обещано, и имат известни и все по-очевидни рискове от тежки и дори животозастрашаващи странични ефекти“.

Съдия Дейвид Хърд от Окръжния съд на САЩ за Северния район на Ню Йорк, назначен от Бил Клинтън, издаде временна ограничителна заповед (https://thomasmoresociety.org/…/09/ORDER-GRANTING-TRO.pdf) сутринта на 14 септември по делото. Искът е подаден срещу губернатора на Ню Йорк Кати Хочул (демократ).

„Задължението за ваксиниране се преустановява“, а на Департамента по здравеопазване на Ню Йорк „се забранява да предприема каквито и да било действия, дисциплинарни или други, срещу лицензирането, сертифицирането, пребиваването, привилегиите за прием или друг професионален статут или квалификация на който и да било от ищците поради това, че са поискали или са получили религиозно освобождаване от задължителната ваксинация за COVID-19“, се казва в заповедта на Хърд.

Ферара научава, че съдебната забрана е издадена, докато е интервюиран по телефона от The Epoch Times.

Запитан дали е доволен от решението, Ферара се засмя и каза: „Шегувате ли се с мен?“

Превод на български - Страничката "Монтагю Кийн"

 

Източник: https://www.theepochtimes.com/mkt_breakingnews/federal-judge-blocks-new-york-state-health-care-worker-vaccination-mandate_3997114.html?utm_source=newsnoe&utm_medium=email&utm_campaign=breaking-2021-09-14-2&mktids=90cb01f04acca1c4ef9dc5a63cda8043&est=hFsh%2BF4wM9EckCjWHwLt%2FGUiodEwwajxdJG%2F6wEa2Jn00pYOshgW30BzvQ%3D%3D&fbclid=IwAR0-GFyv96k3tnnXCIdZ0-a6FeK7dhbkuibpOgFxnApKf2eScr-By0t4ZJo

 

 image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 440276
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031