Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2023 16:58 - БЪЛГАРСКАТА СТРАСТНА СЕДМИЦА
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

БЪЛГАРСКАТА  СТРАСТНА  СЕДМИЦА

 

 За разлика от Иисус Христос, чиято страстна седмица, пълна със страдания се състои от седем ВЕЛИКИ  дни, нашата българска седмица продължава години! Години на неимоверни страдания от кротки и примирени хора, способни да изтърпят почти всичко, в името на благополучието си. А то за съжаление, се изразява предимно в елементарно оцеляване! И се питам, има ли изобщо някъде по света държава, която да е тъй разединена като нашата и да се управлява толкова лесно, че дори едно магаре да става за управител? Отговор всеки може да намери за себе си, а аз искам да потърся корените на тази пасивност и безразличие, когато се отнася за собствения ни живот и бъдещето на децата ни!

  Вярно, че сме изкарали двеста години под византийско и петстотин години под турско робство и това не може да не се е отразило върху психиката ни! Допускам, че робството е служило стотици пъти за оправдание на слабоволието ни, за примирението ни и угодливостта спрямо чужди господари. Когато обаче си свободен и в твоите ръце е властта и възможността да съградиш силна и независима държава, защо все по инерцията от миналото вървим и се кланяме не на наши, а на чужди сатрапи?! Защо не се вземем в ръце и да се отърсим от всякакви чужди влияния и вмешателства? Толкова ли е трудно да не сме продажници, толкова ли е лесно да се откажем от себе си?!

  Да ни натякват всеки ден, че сме робско племе и напълно заслужаваме съдбата си е може би вярно, но дали е полезно? Имал съм много случаи в учителската си практика, когато съм давал възможност на мързеливи и безотговорни ученици, да получат някакъв временен статут в училище. Натоварвал съм ги с отговорности, на пръв поглед съвсем неподходящи за тях. Резултатите винаги са ме смайвали, защото тези деца са се справяли много по-добре от съучениците им с добро поведение и успех! Което ме кара да мисля, че вменяването на отговорности на всеки българин, е нужно и дори задължително, защото ние просто няма на кого друг да разчитаме! Вместо да си завиждаме по стара традиция, да се опитаме да признаем чуждите способности! Да подкрепим можещите и знаещите, за да видим поне, докъде ще стигнем под тяхно ръководство! Вместо сплетни и зло, да се опитаме да вършим добро! Никой няма да загуби от една добронамереност, а резултатът от общите усилия може да е впечатляващ! Да се държим един за друг, защото и без това останахме малцина българите! Животът е тъй кратък, че само доброто може да придаде смисъл на дните ни! Аз казвам така! Ние българите сме арийци от древни времена и носим гените на най-старите жители на планетата! Защо не си вдигнем главите и да сторим така, че всички останали нации сами да пожелаят да дойдат сред нас да живеят, работят и да са съпричастни на проблемите и радостите ни? Англичани, французи, италианци, испанци, германци и пр. имат измислени титли, пред които се прекланят и благоговеят, а ние притежаваме истински такива! БУЛГАР означава човек на бога, който е ариец по рождение! Може да звучи наивно, но как звучат всички графове, лордове, маркизи, контеси и принцеси, по които въздиша плебса на запад? Ами, това са касти от една измислена йерархия, достойна за приказките на братя Грим и нищо повече! Целият английски двор, заедно с всичките му придворни и слуги не струват колкото една българка или един българин!!! Не се подценявайте, мили събратя!

  Нека дните на страстната ни седмица приключат и най-после  се вземем в свои ръце! Лошо се прави бързо и лесно, за доброто трябват много усилия! Нека се опитаме поне веднъж в живота си, да не тарикатеем и вършим нещо за сметка на другите! Да поемем своята отговорност и направим така, че утре да се гледаме не с неприязън и срам, а с гордост! Да направим нещо за всички, а не само за себе си! Вярвайте, ако успеем да го сторим, резултатите ще са невероятно хубави! И тук просто изброявам няколко нужни за успеха ни като нация действия:

-         Да не приемаме еврото, като запазим българския лев!

-         Да се обединим като нация, в името на едно по-добро бъдеще за децата и внуците ни!

-         Да спрем спекулата в българската търговия!

-         Да напуснем ЕС и НАТО!

-         Да изберем БЪЛГАРСКО правителство, работещо единствено и само за интересите на българите!

-         Да национализираме отрасли като енергетика, комуникации, подземни богатства, болници, университети и културни институции!

-         Да осигурим целостта и суверенитета си, чрез дипломация и преговори с държави, способни да бъдат наши истински приятели!

-         Да осъдим и накажем всички важни особи, способствали за превръщането на държавата ни в зависима и унизена колония! Да върнем всичко заграбено от тях!

-         ДА  СЕ  ИЗПРАВИМ !!!

 

 

Искам да уточня, че невъзможни неща няма! Ако си помогнем сами и Бог ще е с нас!

 

    Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1451265
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930