Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2009 11:22 - Искам си живота!
Автор: jitanosten Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1481 Коментари: 5 Гласове:
4



ИСКАМ  СИ  ЖИВОТА !

     Все по-често напоследък се питам къде живея – в реален свят, или в извратена постмодернистична холивудска продукция. Като пошъл сън ми се виждат уродливите физиономии на псевдоводещите Милен Цветков, Азис, Николай Бареков и Слави Трифонов. Чалгарщината завладяла националният ефир по-зле и от лош наркотик, обърква представите на хората за света и неговите ценности. Добро и зло се смесват на екрана и обратно на законите на логиката и детските приказки, злото побеждава. Така излиза, че ние хората, в скоро време ще се самоубием. А нали във всяко живо същество под небето, е заложен инстинктът за оцеляване? Нали именно в този инстинкт, се корени стремежът към добро? Лошото знаем, че трябва да загине по един или друг начин. Защо отвсякъде и по различни начини ни подтикват към насилието и смъртта? Защо сменят истински стойностните неща в живота ни, със сурогати? Кому пречим не с друго, а с факта, че ИЗОБЩО НИ ИМА? Защо убиват българската литература, българската музика, българската култура, българското самосъзнание изобщо? Защо налагат по най-брутален начин, отвратително тъпи сапунки като „Перла”, в праймтайма на националните телевизии? Защо искат да ни убедят, че в България живеят само простаци, цигани,турци, мутри и непълноценни хора? Защо понякога се налага  дори да съжаляваме, за „бай Тошовото” време? Вярно, че тогава нямаше свобода на словото и печата, нямаше дори най-елементарни човешки свободи, но хората се стремяха към ценности на духа и дори ги постигаха! АБСОЛЮТНО всички стойностни български филми, бяха направени по времето на един тоталитарен, фалшив строй като социализма. А сега, когато се предполага, че свободата на инвестициите може  да провокира създаването на най-добрите филми, книги, музика и постижения в науката,техниката,здравеопазването и най-вече образованието, всичко тотално се срива?! Защо се унищожава България?

    Тия въпроси ме карат да се чувствам несигурен, в собствената си страна и да гледам на всеки, едва ли не като на враг.Те ме правят неоправдано агресивен и мнителен. Те ме променят като човек и личност! И как да живееш непрекъснато в свят, в който се толерира лъжата, кражбата, насилието и бруталноста, и да се чувстваш нормален човек? Защо трябва някой да ми внушава, че съседът ми който е български турчин, непрекъснато ми мисли злото? Какво толкова имаме да делим, в крайна сметка? Слънцето и небето са едни за всички! Дните ни на тая земя са броени, а ги пилеем сякаш ще живеем векове. Защо се оставяме да ни манипулират злодеи, за които върховен Бог са парите? Какво можем да направим в отговор? Как да се защитим? Как да опазим децата си от злото?

  Аз съм обикновен човек, с някои качества и доста недостатъци. Като повечето хора, впрочем. Обичам да ходя за риба, да пътувам, дори да мързелувам. Когато работя, искам работата ми да е добре свършена. Една работа или е ще е добра, или хич няма да я започвам! След добре свършена работа, ми е сладко да си пийна една ракийка привечер, да си отпусна душата с най-близките си. В такива моменти се чувствам жив. Напоследък все по-рядко ми се случва, да се чувствам жив.

    Обикновено не сънувам, но тази сутрин сънувах странен сън. Всяко лято ходя на палатка с приятели, близо до устието на Камчия. В съня си аз крещях срещу всичко лошо, което ни залива ежедневно от медиите и в живота. Странно, но бях на самото устие на реката и край мен имаше още много хора, които също крещяха. По някое време разбрах, че вече не издържам на тоя бряг и съвсем импулсивно тръгнах към отсрещният. След мен, като ме хвана за ръката, тръгна друг човек. За него се хвана трети и така заедно излязохме на топлите, безкрайни пясъци по посока на Шкорпиловци. Преминавайки през студената вода, сякаш смъквахме всичко мръсно и лошо от себе си. На другият бряг грееше слънце, хората край мен вече не крещяха, а се радваха и се чувствах по-жив от всякога. Просторът пред всички бе толкова необятен, сякаш бяхме открили нова земя.

  Знам, че това е само един сън. Но не е ли един малко по-дълъг сън и животът ни? Защо в него са се вселили страшните чудовища на политическите и финансови уроди?  Защо да не живеем според Божията воля истински свободни, да се обичаме, уважаваме и да се радваме на дните си? Защо да не работим и създаваме, а трябва да се мразим и рушим? Аз не желая натрапеният ми кошмар,  от хора с власт, пари и сила! Не желая да убиват и бъдещето на децата ми! ИСКАМ  СИ  ЖИВОТА! Сега!

 Ако и вие го искате, пишете ми на личният адрес: kbachkov@abv.bg ! Надявам се заедно все някак да намерим начин, да преминем на другият бряг!

                                                                     Красимир  Бачков




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blagovestie - Колко много човешки въпроси
02.10.2009 11:33
И отговори, които обаче не ни харесват...
Дано сънят ти стане реалност поне за теб.
Хубав ден!
цитирай
2. ko642 - Хареса ми поста ти! Интересни неща ...
02.10.2009 11:50
Хареса ми поста ти! Интересни неща пишеш в този блог - учудвам се че не те коментират много?
Поздрави! ВВ
цитирай
3. jitanosten - Съжалявам!
02.10.2009 15:52
В този блог аз съм "персона нон грата"! Дори нямам възможност да коментирам понякога.Заслугите за това, са на една особено амбиционна и отмъстителна особа от женски род, на важен пост тук.
цитирай
4. ko642 - jitanosten
02.10.2009 16:28
И аз съжалявам за ситуацията ти. Надявам се поне да ти олеква пишейки - като на този в приказката дето викал "Цар Траян има кози уши" :)
цитирай
5. plashkoff55 - plashkoff55
16.01.2010 12:56
Здравей, Бачков! :)
Страхотно!
Много ми хареса!
Убеден съм, че много като теб си задаваме тези въпроси, и си отговаряме на тях.
Според мен, не е най - важното сами да си отговаряме на въпросите, на които знаем отговора, а всички заедно да разрешим проблемите, за да излезем от тези кошмари.

С уважение: Николай Пеняшки :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430816
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031