Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2011 20:05 - По долни гащи на магистралата
Автор: jitanosten Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1005 Коментари: 2 Гласове:
2



ПО  ДОЛНИ  ГАЩИ  НА  МАГИСТРАЛАТА

 

 

         Бил съм тук–там по света, видял съм едно–друго и без да се замисля мога да твърдя, че ние българите НАИСТИНА сме най-завистливите и долни хора от всички на земята! Казвам го на базата на факти, а не за да добавям катран в и без това очернената ганьовска душевност. Факти няма да цитирам, поради огромното им изобилие край всички нас. Дори циганите ни превъзхождат, когато стане въпрос за лоялност към етнос, кадърен или заслужил човек. В голямата си част ние сме просто сбирщина от лъжливи и крадливи дегенерирали тарикати, представящи се за по-свестни хора, успяващи понякога да заблудим околните за определено време. Всички сме политикани и експерти по всичко, никой не е по-велик от нас самите и на никого не сваляме шапка, освен може би на умрелите.

         И сега ще посоча разликата между един от малцината нормални читатели, и един от многото изтрещели хейтъри, подвизаващи се в нета само за да мърсят, плагиатстват, и хулят по-добрите от себе си. След горното, крайно неприятно твърдение, нормалния читател се пита: - „Така ли е наистина?” и разглежда статиите и коментарите от различни автори, и читатели по форумите. След това се замисля, дали в лошо настроение самият той някога не е писал подобни мерзости за хора, които просто не познава. Нормалният човек знае кое е добро и кое лошо, и няма необходимост да каля другите, а най-вече тези, които са над него в едно или друго отношение. Накрая си прави съответните изводи.

         От друга страна завистливия, мързелив и некадърен хейтър, първо задава въпроса: - „ Автора за себе си ли пише? или „ Какво повече от мен е направил тоя, за да ме упреква в тези недостатъци? Та аз може да съм работлив, честен и достоен човек! Той с какво право ще ме съди?”, като е извънредно засегнат не за друго, а просто защото някой му е поднесъл огледало, за да си види уродливата мутра. И се започва едно плюене с гнусни коментари, писани под различни никове, писане на минуси, изтриване на реалния брой четения на статията и какво ли още не.

         Много от админите в сайтовете са ограничени хорица, най-голямото достойнство на които е да поставят правилно запетайките и пълния член на думите в изричението. Опиянявайки се от властта, с която могат да трият статии и коментари, да манипулират читателското мнение, те особено много се засягат от присъствието на читав или талантлив автор. Правят всичко възможно да омаловажат написаното от него и ако успеят, дори да го прогонят от сайта, защото подобен чешит е извънредно опасен. Дори само един такъв автор да се намери, той би показал на останалите светлината, която могат да носят думите на хората. През последните години, благодарение най-вече на политиците и псевдожурналистите, думите са неизбежно черни, мръсни и страшни. А светлината в думите е опасно нещо! С нейна помощ другите биха ВИДЕЛИ скрити язви, ужасни недъзи и цялата мръсотия, която ни е заляла от медиите.Могат да им се отворят очите на хората и да обърнат гръб на пошлото в живота. А това както знаем е пагубно и за сайтовете, и за вестниците, и за телевизията. Та нали жълтият вестник се чете заради оплюването на известни хора в държавата / друг е въпросът с какво и колко са известни/, по телевизията се гледа музикално шоу, за да се посмеят на глупчовците дето не могат да пеят, а в сайта се четат небивалици от всякакво естество. Жълтото, както вече всички знаят ПРОДАВА! Така е по цял свят, но с една „малка” разлика между чуждите и нашите медии – злобата! Навън се пишат жълти новини преди всичко за забавление и злобата там е почти недопустима, докато при нас злобата е задължителна в задоволяването на низките страсти на тълпата. И вече се забелязва едно привикване с лошото, което сякаш се определя като наша национална идентичност. Дори най-ужасното нещо, случило се по земите ни,  вече приемаме  с безучастно повдигане на рамене и безразлично заключение : - „Нормално, това е България!”. А тя държавата е такава, каквато сами си я направим. С хора като Васил Левски тя ще е ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, а със сегашните хора – кочина на определена територия. На сегашната ни имитация на държава е нужна само една промяна – вместо националния трибагреник, да развеем над парламента жълтите долни гащи на премиера. Защо жълти ли? Било заради многото неизпълнени обещания и лъжи, било заради многото изхвърляния или елементарна душевна хигиена смятам, че този цвят най-ще ни ходи на манталитета. Да ме прощава премиера, ако изобщо не носи долни гащи! Знае се че е мачо, а повечето от мачовците направо си обуват дънките на голо.

          Накрая можем да се съберем всички недоволни от статуквото и така както сме си безпарични, безработни, безропотни и голи, само по едни гащи да тръгнем по магистралата, дето ще ни я направят към широкия свят. Кой знае, някой може да ни качи на стоп!

                                                                           Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. voxpop - Браво Авторе!
13.09.2011 20:15
Така трябва да се пише и дано се намери повече читав народ да прочете!
Поздравления и респект!
цитирай
2. ok3223 - ЕТЕ ТУКА
10.10.2011 14:09
МИ АРЕСУЕШ.
А това, за жълтите гащи и МАЧОТО БЕЗ ГАЩИ И ЖЪЛТОТО ЗНАМЕ, СИ Е МНОГУ
НА, НА МЯССТУ.
А Бокуту Б кат турим за знаменосиц.
И без туй за друго на стая, само да носи жълтурестия флаг.
поо-здрав:ок
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1444937
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930