Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2012 21:31 - Свинска идилия
Автор: jitanosten Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1326 Коментари: 2 Гласове:
6




СВИНСКА   ИДИЛИЯ

 

         Два родни шопара си цопкаха блажено в голяма кална локва, в центъра на София. Млящейки звучно, единият сподели с другия:

-         Да ти кажа право колега, направо не ги разбирам тези европейци! В служебните командировки на държавна сметка съм обиколил всички водещи страни в Европа и какво? Скука! Чисти алеи в парковете, подрязана тревичка, цветни лехи и прочее гадости. Един фас не можеш да видиш на улицата! А за такива екстри като нашата локва, там можеш само да си мечтаеш!

-         Прав си, драги! Безрезервно те подкрепям. И аз съм видял едно – друго в чужбина, но няма живот като хората там. Няма демокрация като у нас. Не можеш да паркираш безплатно където си искаш, а ако го направиш, те глобяват солено. Ако те спре полицията, изобщо не пита бизнесмен ли си, депутат ли си. Направо те глобява! И пази Боже да им подхвърлиш 20 евро, като на наште ченгета! Направо в затвора ще те вкарат.

-         Ти остави това, а медиите там вместо да вземат интервю от теб, да ти вдигнат рейтинга дето се вика, те обвиняват в неспазване на обществения ред, охулват те като прост селтак и ти се подиграват. А адвокатите им просто не струват! Преди две години се изръсих цели 50 хиляди евро, само защото съм настъпил с гумата на колата си, едно бабе на пешеходната пътека.Осъдиха ме на двадесет дни общественополезен труд и адвоката ми разправя, че бил постигнал голям успех. Бах ти глупака! Заради него загубих една торба пари и сума ти време подрязвах тревата в един градски парк. У нас за тия пари мога да затрия десет баби с внуците им и нищо няма да ме накажат.

-         Така си е! Демокрация е нашата, а не тяхната! Ти да  видиш колко са им задръстени бизнесмените! Един не влага пари в престижни мероприятия като „Мис Мокра фланелка”, „Мис Силиконов бюст” или „Мис Плеймейт”. Каня няколко да инвестират у нас, а те се дърпат. Несигурно било, не се спазвали законите и нам ко си. Абе серсем, вложи едно милионче в тая локва, че да разбереш кво значи бизнес и печалба! Имаме хора навсякъде! Ще изкараме сертификат, че калта е лечебна, че водата е минерална и стой та гледай! Парите ще потекат като при „Со-Фарма”! Къв закон, кви пет лева? Нашите момчета в Народното събрание  може да избичат едно проектозаконче, с което да задължат всички софиянци с остъклени тераси, да се къпят при нас срещу заплащане, без да им бутат терасите.Ще кажат, че е изискване от Евросъюза по хигиенна линия и толкоз. Колко пара натрупаха от измислените изисквания на европейците други прасета! Ще ти падне шапката, ако узнаеш!

-         Знам, аз! То кой ли не знае вече, как се краде законно в България, как се източват предприятия и как се бърка всекидневно в джоба на простия български потребител. Еех, рай си е нашта държавица, да знаеш! Такава друга няма на земята! Колега, я ме почеши по задния бут, че не мога да се стигна!

-         Чакай малко, че от два вестника и една телевизия са дошли да ни снимат! Ще вземат да ни изкарат гейове, че върви се оправяй после.

-         Няма лошо, колега!  Ще се издигнем до хроникьори, като Евгени Минчев. Може после да се прочуем като Ким Кардашан.

-         Ще прощаваш колега, ама кво беше направила тая, че всеки ден пишат какви ли не глупости за нея?

-         Ким е известна с това, че е известна!

-         Нещо като –„Колкото повече, толкова повече!”?

-         Виж как ме разбра веднага! Сега млъкни и се прави на сериозен, че журналята идват! Трябва да сме на ниво и да им покажем класа, щото къде сме ние, къде са те! Айде, де!

 

                                                                                     Красимир  Бачков





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitaka7 - Абсолютно точно!
03.04.2012 10:52
Само мога да добавя че свинете в държавата са много повече от двете, описани от автора!
цитирай
2. анонимен - Нали знаете къде?
10.04.2012 15:17
Търсете ги свинете на жълтите павета!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1443314
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930