Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2007 20:12 - ПАЛЯЧОТО МИЛЕН ЦВЕТКОВ
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1315 Коментари: 2 Гласове:
0



ПАЛЯЧОТО  МИЛЕН  ЦВЕТКОВ  И  ЦИРКА   НА  НОВА  ТЕЛЕВИЗИЯ

 

 

   Като няма хляб, поне зрелища не липсват. Излага се народът както му падне и защо не. Като те покажат по телевизора, съседите и познатите ти завиждат, дори да си за оплакване. Но кой ти гледа хала – нали си станал известен! Евтинията завзе не само битаците, но и пространството, което на пръв поглед би трябвало да бъде преди всичко духовно.  Ако погледнеш втори път, виждаш или Милен Цветков с неговият, ама само неговият менторски час, или Гала с лигавата и сълзлива „Имаш поща”, перверзната „Сделка или не”,или някой „Биг брадър” за десерт. Нещо стойностно и красиво, разбира се няма да видиш. Защото целта не е зрителят да гледа съдържателно, стойностно и развлекателно по един естетичен начин предаване, а да му бъдат набивани в главата внушения, които са в нечий интерес. На съвременна България не е нужен горд и умен народ, а зомбирани слуги, които лесно се командват и манипулират. И тъй като от гореизброените предавания, това на Милен Цветков е най-малко зомбиращо, нека проследим как минава един „негов час”! (Умишлено се спирам на него, а не на трите останали сапунки, без да включвам в класацията онова недоразумение с разбърканите букви, защото няма по-лесно от това да кажеш на грозният, че е грозен ).При Милен Цветков работите стоят малко „по така”!

  На пръв поглед той е доста разкрепостен водещ, стига да се съгласявате с него. С една общо взето приятна визия, той успява да впечатли самотните и нещастни жени от публиката, да им замае и без това празните глави с два – три уж откровени лафа, и накрая да наложи своето мнение на аудиторията от клакьори – пенсионери. Елегантният Миленчо не обича сблъсък с истински мъже и жени, и когато му се случи такъв по телефона, или като събеседник, той прекъсва връзката, или йезуитски сменя темата. Макар да е завършил за учител, той ненавижда учителите, може би не заради друго, а защото тази професия не му се отдава. Защо ли? Много просто – децата притежават непосредственост и интуиция,  която за отрицателно време ще разкрие всеки фалшив учител, или какъвто и да бил там натрапник. Те за радост не са като пенсионерите, които който не е пожелал, той не  е лъгал. Така всеки делничен ден, Милен Цветков в неговият час, създава усещане у зрителя, че темите и въпросите дискутирани на живо, са актуални, важни и привидно честно обсъждани.

  В действителност много малко от предаванията му отговарят на тия определения. В по-голямата си част това са откровени манипулации, обслужващи собствениците на Нова телевизия, а по-дребните темички са за излъскване на Миленчовото самочувствие. Това в своята същност е абсолютно непрофесионално и за да се убеди всеки, който има известни съмнения по тези ми твърдения, може да погледа предавания от подобен характер на Запад.( стига, разбира се да знае съответен език ) Когато един до друг застанат Запорожец и Мерцедес, и най-непросветените в тази област, ще забележат разликата. Защото да правим халтура, с претенции за нещо стойностно, е най-лесната работа. И в тоя смисъл, Милен Цветков е по-вреден от останалите бози на Нова телевизия, защото той просто обърква представите на голяма част от зрителската аудитория. Откровено ги манипулира и налага своите внушения като факти, неподлежащи на съмнение. Когато нещо по сценарий се обърка, водещият включва евтините прийоми на улични майтапи и циркът става съвършен.

  Аз съм убеден, че Милен Цветков в един друг цирк, може да заеме не ролята на шута, а най-малко на артист за висша акробатика. Само, че конюнктурата в момента е такава и той откровено я използва, без много да се напряга. Той е достатъчно интелигентен, за да прави по-голямата част от зрителите на глупаци и да получава това, към което и най-обикновеният човек се стреми – известност, пари и приятен живот.

                                           Красимир Бачков

                                                                                  



Тагове:   Милен,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - (
25.09.2007 08:24
Напълно съм съгласна с това което казваш,само ще добавя,че по-голям комплексар не съм виждала в ефир.Арогантен към другомислещите.Лек ден.
цитирай
2. drona - И кое
25.09.2007 13:06
породи в теб желание да го гледаш след като е менте някакво?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430968
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031