Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2007 19:35 - АЗ ПОЗНАВАМ ТАКЪВ ЧОВЕК
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1780 Коментари: 3 Гласове:
0



АЗ  ПОЗНАВАМ  ТАКЪВ  ЧОВЕК

 

   Мен са ме предавали.

      Никого не съм предал.

 

  Колкото и аналитично, обективно и безпристрастно да гледаме на действителността в съвременна България, в крайна сметка стигаме до един съществен извод. Унизително бедното положение на поне половината от населението, се дължи на неуместно подбраните личности, „избрани” да ръководят държавата. Но защо се получава така? Толкова ли няма сред 7000000 граждани 300 – 400 читави души, които няма да крадат, лъжат и по-скоро пречат, отколкото да съграждат държавността?  Аз съм убеден, че не е така! Сред нас има достатъчно стойностни хора, които просто трябва да посочим и изберем следващият път да ни управляват. Защото те няма да се предложат сами, като досегашните навлеци. И защото в действителност какво се получава? Заложеното като бомба със закъснител лошо възпитание на последните няколко поколения, ги принуждава да елиминират достойните хора, защото по този начин ще се види, че някой е повече от теб. Избирайки стойностен човек, ти автоматично признаваш неговите качества, а това влиза в противоречие със заложените анархия и непокорство у българина. От това естествено се възползват негодяи от всякакъв род, вид и окраска. Установено е, че те са по-гъвкави, хитри и в името на голямата далавера дори организирани, макар да са също български граждани. Знае се, че няколко хиени спокойно могат да победят един лъв. Със зъби и нокти, с ритници и лакти, те създават партии, налагат се в политическото пространство чрез лъжливи обещания ( Ще ви оправя за 800 дни J) и стигнали веднъж до властта и кокала, моментално забравят от къде са тръгнали и как някога преди време  и в техните глави, са минавали чисти помисли. Според доказаното правило „ Ден година храни”, те до такава степен грабят и унищожават, че от държавата в скоро време ще остане толкова, колкото остава от нападнато от гъсеници дърво. А електоратът псува и някак му е леко, че „всички са маскари” и никой не е повече от самият него.

  А според мен дори това не е най-страшното! НАЙ – ЛОШОТО НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ЕДНА НАЦИЯ Е, ТЯ ДА ЗАГУБИ ВЯРАТА И СЕБЕУВАЖЕНИЕТО СИ ! Това, което векове наред турци и гърци не са успели да сторят, го постигнаха родните ни политици. Те и в буквален, и в преносен смисъл убиха България! Сега въпросът е как да я съживим, защото става дума не само за нас, а за децата и внуците ни. В момента всеки я кара тъй, сякаш няма да има утре! И сме я докарали до там, че ако по някакъв начин някой все пак успее да ни измъкне от блатото, ние ще го последваме, пък ако ще да е с рога и копита. Спомнете си еуфорията и неизпитваната  до тогава гордост, че сме българи на Световното в САЩ – 94. Тогава ей тъй по инерция, масата от народа можеше да избере дори Христо Стоичков за президент на държавата, стига той да беше използвал ситуацията.

   Истината е, че няма държава в света, която да не се управлява от субекти, с определени качества и недостатъци. Обаче в цивилизованите държави, обществото им държи сметка за сторените гафове. Защото има гражданско общество! А у нас следствие тоталното зомбиране на хората, всички обръгнаха на произвола в държавата и стигнахме до там, че никой вече не реагира и на най-драстичните гаври, щом не го касаят пряко. Абсолютно сигурен съм, че и най-свестният западен политик, веднъж попаднал в българският парламент, след седмица вече ще краде, лъже и менторства, точно като Румен Овчаров, Емилия Масларова или Милен Велчев.

  До там стигнахме, че вече сме благодарни и на „глътка въздух” и бихме се доверили и на Хитлер, стига да ни гарантира прилична заплата, спокойствие и някаква сигурност. За бъдещето си още не сме събрали достатъчно кураж да мислим. Точно затова сме и на тоя хал.

  Комунистите обработваха народа години наред до там, че всеки инакомислещ и смел човек да бъде отхвърлян, в резултат на което свестните българи мимикрираха в тълпата, останалите емигрираха в чужбина и сега тук стадото се води от вълци в овчи кожи. За съжаление червените партийци си създадоха достатъчно голямо лоби, за да не бъдат притеснявани на каквито и да било избори. При този смачкан и приучен на слугинаж народ, те облагодетелстват един широк кръг  от роднини и съпартийци, които после гласуват автоматично за тях. И как няма да гласува бедният човек, ако поне веднъж в живота си е получил незаслужено синекурна длъжност, ведомствен апартамент, лозе, малък бизнес или приватизирал без пари скъп обект, благодарение на червените благодетели. И той ще гласува, и близките му, че и приятелите дори. Ето на това се основава успехът на червените у нас.

  На това разбира се може да се сложи край, стига обикновените българи да успеят да излязат от апатията и примирението си. И ако признаят сред познатите си поне една личност, достойна да ги води към едно наистина по-добро утре. Има такива българи и в страната, и в чужбина. Обзалагам се дори, че ако на този принцип се направи списък, в него ще се окажат достатъчно лидери не за едно, а за няколко правителства. И ако от посочените се направи един естествен подбор по действителни качества, гарантирано е всичко в политическото пространство у нас наистина, а не само на думи да се промени. Защото формулата за избор на партийни лидери вече се изтърка и от нейното продължение, можем да очакваме само беди. Ако всеки прочел горните редове, честно посочи само една подходяща личност, смея да твърдя, че след един прецизен подбор, ще имаме депутати и министри, не по-лоши от тия в Германия, Франция или Англия. И ако една много малка част  от отпуснатите европари, отидат в посока правилен избор на политици, те ще се върнат инвестирани много повече, отколкото например безсмислено прахосаните средства за 5 – 6 учебника от различни авторски колективи и издателства, само за един клас по един предмет в училище. Защото това ще са разумно инвестирани пари, а не законно откраднати!

   И тъй като предложението идва от мен, аз посочвам човекът който смятам за достоен да ни управлява мъдро и почтено. Аз му вярвам и знам, че като политик той няма да разочарова не само мен и хората които го познават, а и всички българи. За мен това е:

1. Георги Чунчуков  - учител от гр. Добрич

 Вие продължете списъка!

 

                                                                        Красимир Бачков



Тагове:   човек,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ilievtodor - 2.
27.09.2007 21:44
2. Стоян Ставракиев - Приморско
цитирай
2. zari - Предложение:
29.09.2007 13:34
Канов-България!
цитирай
3. анонимен - :)
01.08.2008 18:13
Г-н Чунчуков ми преподава по математика.Признавам,че е много навътре в политиката,добър патриот е,но човек,когато има власт в ръцете си се главозамайва,така че нищо и кикой не е достоен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1447141
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930