Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2008 16:16 - Диви балканци
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 938 Коментари: 2 Гласове:
0



ДИВИ   БАЛКАНЦИ

Красимир  Бачков

   На всеки е ясно и без експерименти,че поставени на мястото на един средностатистически българин,жители на друга държава не биха издържали и месец.Освен афганци или сомалийци може би.Налаганият ежедневно геноцид върху обикновеният българин от страна на правителство,полиция и общински структури на властта,предполага осъществяване на план за буквалното изтриване на България от картата на света.Кому е нужно това,времето ще покаже.

 И понеже нашенецът си е по принцип индивидуалист,всеки  се спасява както може и държава де факто няма.Заместват я организираните структури на общинско и републиканско ниво,които не са нищо друго,освен организирани банди крадци,лъжци и престъпници,представени под формата на кметове,общински съветници,депутати,министри и пр. Българската народопсихология,оформяна от петвековното турско робство, повелява омраза към държавата в нейният вид,познат от ония смутни времена.От нейна страна идват само беди за обикновеният българин.Това са непосилни данъци,такси,налози,глоби и др.средства за облагодетелстване на отбрана мародерска върхушка и начин за подтискане,и държане в послушание на народа.В момента в родината ни липсва каквато и да било ценностна система и морал,както и перспектива за развитие в близко и по-далечно бъдеще.Кой както може краде за момента и на парче,както и в турско не се е крало!Няма държавен план и идеи за държавна политика!За обикновеният Андрешко никой не мисли. „След нас и потоп!” – може спокойно да служи за мото на тройната коалиция,дерибействаща сега.

 Питам аз,по какво се различава българинът роб от Османската империя и българинът сега?И тогава и сега времената са смутни, нравите диви,а законът не се спазва по принцип,като противодействие срещу големият душманин – държавата.И ако за другите народи може да важи правилото „Държавата – това сме ние!”,то при нас тия приказки не минават.Просто защото не са истина.

  Във всяка проблемна ситуация,от нормалните хора се търси изход и решение.Нашенецът обаче търси спасение единствено за себе си и тъкмо поради това няма усещане и самосъзнание за национална идентичност.В своята неосъзната същност той е по-скоро космополит,който мазохистично се е вкопчил в родния ужас България  и живее ден за ден,точно като врабчетата на улицата.Той не предприема нищо сериозно заедно с колегата,съседа или приятеля си.Куражът му стига колкото да заформи банкет,да се напие и да псува тия,които действително заслужават да бъдат вкарани в затвора.Да се вдигне заради поруганото си гражданско достойнство на протест,бунт или революция просто не е заложено в него,както е заложено в цивилизованите наций.С привидното си покорство,явен нихилизъм и абсолютно неуважение /съвсем заслужено,впрочем/ към  органите на властта,българинът е различен от цивилизованият човек и тъкмо затова с основание ни наричат „диви балканци”.Обидна е тази констатация,но по-лошото в случая е,че е напълно вярна.Както е истина повсеместната циганизация,обхванала държавата.И както вървят нещата,след няколко години май ще кажем само „Амин!” и от България ще остане само спомен.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. teodor - Има ли изход ?
05.03.2008 16:37
Определено мисля, че в т.н. обществено пространство има само констатации, в повечето случаи полуистини и изцяло ялови предложения за преодоляване на проблемите.
Нито един обществен субект (партия, институция, организация) не е публикувал що годе ясна и приложима програма за развитие и управление на икономическите и обществени процеси в страната. А тежко болното българско общество има нужда от това.
Трябва да се каже “как да се оправи колата” - аз не вярвам, че това може да стане без сериозна “външна (или от горе)” помощ защото:
- установеното в резултат на “прехода” олигархично-кланово управление е бетонирано със законовото “творчество” на парламента
- опозиция практически не съществува
- управляващите ни наследници на бившите комунисти се прегръщат с “лидерите” на демокрацията като президента Буш и разните Евро-комисари.
За изпадналите “извън борда” 90 процента от българските граждани няма надежда в следващите 20-30 години да се реализират като средна класа.
Ще ми се да се намери някой, който да предложи как да се действа, но не с популистки лозунги, не с призиви за участие в изборите (защото изборите само утвърждават статуквото, а не променят състоянието на гражданите, дори намеренията за промяна в избирателната система са обречени на провал, защото трябва да се направят от същия този престъпен “политически елит”), не с безсмислени искания за оставки на министри и вотове на недоверие.
Може ли някой сега действащ политик, властимащ или отговорна и уважавана известна личност (има ли такива ?)) да отговори на този въпрос? Аз съм убеден, че няма такива. Тогава ???
цитирай
2. jitanosten - Съгласен съм!
05.03.2008 17:05
Напълно съм съгласен с горният коментар.За да агитираш хората да гласуват за теб,трябва да си го заслужил с нещо конкретно,а не само с голи приказки.Писна ни да ни лъжат комунягите и други тям подобни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430938
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031