Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2009 11:46 - Да се разреши оръжието!
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 4508 Коментари: 13 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДА  СЕ  РАЗРЕШИ  ОРЪЖИЕТО!

     Време е вече, да се разреши нормалното продаване на оръжие за населението! Само с лична карта, както е в развитите демокрации по света. А то сега на какво прилича?! Престъпници, ченгета и всякаква агресивна измет, разполагат с цели арсенали, с които случайно или нарочно, отстрелват обикновеният гражданин, било в делник, било в празник. Всеки ден четем по вестниците и гледаме по новините из различните телевизии, как гръмнали наркопласьор, невинен студент, или крадлив ром. А после убийците минават метър, по някакви „законови” причини. И защо престъпните личности трябва да са привелигировани, в сравнение с нормалният данъкоплатец? Защо законите в страната да служат само на бандитите?

     След натрупаните гафове от страна на депутати, министри и президентство, трябва най-сетне да се направи и нещо реално за народа! След като прокуратурата и съдът не функционират в интерес на обществото, след като са корумпирани полицаите и де факто прилагане на законите в държавата няма, ред е правосъдието да се поеме от самите граждани. „Око за око – зъб за зъб” и колкото и страшно да звучи, съм сигурен, че изведнъж убийствата и насилията ще намалеят драстично, а моралът в съда и полицията отново ще се върне. Като знаеш, че и най-обикновената бабичка, може да ти продупчи кожата, заради несправедлива присъда  над нейният внук, доста ще се замислиш дали да си обективен, или не в работата си. Така ще заприличаме напълно на Дивият запад, а то сега го пунтираме само в някои неща. Като сме тръгнали да ги стигаме американците, нека да е докрай! Така или иначе се унищожаваме всеки ден по пътищата, нека го правим със стил занапред и в името на някаква кауза! Нека и обикновеният българин да разбере нещо от прословутата демокрация, дето служи само на крадците и бандитите от 20 години насам.

   По този начин ще се стимулира и икономиката на страната. Ще се създадат много фирми за производство на оръжие, следователно нови работни места. Братята роми ще бъдат принудени да работят за хляба, дето сега е краден, или купен с пари от социални помощи. Защото и последният болнав старец, в най-мизерното село, ще се снабди най-малко с две-три гранати и при „дружеско” посещение посред нощ, ще може да прати мургавите си гости, в един по-справедлив от тоя свят. Тогава ще се изслушваме с внимание и уважение, защото не знаеш опонента срещу теб, колко е бърз с пищова. Да не говорим пък за пътищата, където ще възцари спокойствието и сигурноста. ЖИВ полицай няма да се показва по шосетата, поради обясними причини и „Трабанта” ще е равнопоставен с „Мерцедеса”. Изобщо хармонията ще е постигната за отрицателно време и гражданите изведнъж ще могат да защитават „общественото” си мнение, по начин, на който политиците няма да могат да възразят. За някои болести скалпелът е за предпочитане пред лекарствата, затова аз предлагам, в най-скоро време да се проведе референдум, за продаването на оръжие сред населението. Като не броя черното си чувство за хумор, моля всеки да се замисли над скромното ми предложение!

                                                       С  уважение: Красимир  Бачков




Гласувай:
1



1. valsodar - Да, съгласен съм с теб !
28.04.2009 11:56
При липса на ред и законност в една държава, е добре да се въведе ред в Анархията, която я е обзела ! :)
цитирай
2. meto76 - Съгласен с написаното. Да се въо...
28.04.2009 12:03
Съгласен с написаното.Да се въоръжим.
цитирай
3. gothic - Става...
28.04.2009 12:10
твърдо "за"!!!
цитирай
4. giorgiocbr - Първи ще си купят ЛЕГАЛНО оръжие
28.04.2009 12:32
Хората с особености в характера които им позволяват да го използват, и разполагат с достатъчно пари.

Вие сами преценете кои са тези хора.

Аз залагам на пасивната охрана и превенцията, тъй като дълбоко в себе си не съм убеден че бих убил човек. А вие?
цитирай
5. nkf - Напълно съм съгласен с тезата в с...
28.04.2009 13:00
Напълно съм съгласен с тезата в статията.Бих добавил,че притежаване на оръжие небива да се разрешава на криминално проявени (осъдени) и на хора с психически отклонения.За всички останали трябва да има максимална либерализация на режима за личните оръжия.
Поздрави за чудесната статия.
цитирай
6. gor - Който няма твоето чувство за хумор,
28.04.2009 13:15
ще те разбере буквално. А аз те поздравявам за добрия фейлетон.
Лично аз не съм стрелял през живота си, въпреки че съм ходил войник. И смятам да завърша земния си път без стрелба. По-точен и по-бърз винаги ще бъде Лошият.
цитирай
7. valsodar - Че то ако ограничим психопатите
28.04.2009 13:21
Че то, ако ограничим психопатите, ще остане ли годен да притежава оръжие в държавата ни ??! :)
цитирай
8. nkf - valsodar, нихилизма ни докара до ...
28.04.2009 13:36
valsodar,нихилизма ни докара до сегашното положение.
цитирай
9. boristodorov56 - Пълна подкрепа на идеята - без чувство за хумар
28.04.2009 14:00
Дори трябва да се гарантира с конституционен текст
правото за притежание на оръжие от всеки бъргарски гражданин - с изключение на рисковите групи!
цитирай
10. edinstvena - И аз съм твърдо "за"
28.04.2009 15:29
Хайде и аз като дама да дам своето "за" за цвят :))
цитирай
11. анонимен - Въпроса има много по-дълбок под...
28.04.2009 18:46
Въпроса има много по-дълбок подтекст отколкото
можем да си помисбим след първия прочит.

За!

Твърдо!
цитирай
12. анонимен - Може и без оръжие ...
30.04.2009 19:40
За съжаление обаче има и "добри" хора които не могат да живеят в самота и търсят "приятели" на които да могат да разчитат, а те самите постоянно да се "грижат" за тях, като се качват на главите им за да им "показват" пътя, защото не е добре да се заседяват на едно място - човекът не е дърво.Българите са засилвани в братоосвободителни войни които стигат до катастрофи и в същото време е имало хора които търсят начин да заделят нещо за гушката докато другите гният в окопите с надеждата че господ ще накаже измамниците но напразно. Едните си остават с надеждата, а другите с натрупаното богатство.Комунистите бяха изтрепани по баирите и след това в лагерите а комунизма бе използван за отнемането на имането на хората.След това най-безцеремонно си смениха името на социалисти и започнаха да си присвояват уж държавното, а народеца стои и се трени с увиснало чене и даже и на господ не се сеща да се помоли защото то не бе грабене, не бе чудо и няма и няма оправия.Ако се вдигнем пак народа ще пати - видяхте какво стана през Януари.Предлагали закон как да се протестира.Според мен ако всички си стоим по домовете една седмица, магазините ще са празни, транспорта няма да е в движение, заводи и фабрики също и не могат да влезат в домовете ни да ни гонят че имало бомба.Просто трябва да им покажем като европейците че не стават.
цитирай
13. анонимен - Без никакъв хумор
09.05.2009 23:31
По добре постоянно да носиш оръжие и да не го използваш никога, отколкото един единствен път да ти потрябва и да го нямаш. Колкото до текста смятам, че е по дълбок от това, което изглежда. Браво
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430140
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031