Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2009 11:02 - СТРАНАТА НА ТАРИКАТИТЕ
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 692 Коментари: 1 Гласове:
1



СТРАНАТА  НА  ТАРИКАТИТЕ

  Дядо ми обичаше да нарича „плъшоци”, тия особено неприятни хора, прочули се с машинации и кражби на дребно. В личната му схема за оценяване и градация, тарикатите заемаха по-високо място и съответно бяха по-ненавиждани. Те биваха смятани за безскрупулни, алчни люде, които заради незначителна облага, можеха да унищожат скъпо струващи вещи и дори хора. С течение на годините аз се убедих, колко прав е бил старецът, относно една голяма част от заобикалящите ни хора. В последните години настъпи такъв бум при тарикатите, че останалите нормални хора, май трябва да се запишат в червената книга, за изчезващите видове. Стигна се дотам, че сополиво седемгодишно цигане се опитва да ти открадне мобилният телефон от калъфчето на колана и когато го хванеш и питаш защо краде, то не отговаря „Защото съм гладен!”, а „Щото съм тарикат, бате!”.

  Естествено епидемията на тарикатството, започна от висшите етажи на власта, през осемте години от управлението на „царя” и  тройната коалиция. Смяташе се, че да крадеш в особено големи размери, е признак за кадърност и самоутвърждаване. Върхът на наглоста бе  онзи античовешки закон, според който на крадците не бива да им се търси наказателна отговорност, след изтичането на мандата. Грабеше се във всички сектори, мародерски, хайдушки, както не биха се държали дори окупатори, във вражеска държава. Сега от три месеца насам, ежедневно се изкарват гнусните далавери на бял свят, но за съжаление все още осъдени от тарикатите няма! Кредита на доверие към правителството на Б.Борисов намалява и ако до Нова година няма издадени присъди, той ще рухне. Факта, че главният прокурор е представител на бившите управляващи и грабещи тарикати, показва как те биха спасили кожите „законно”. Всички номенклатурни кадри във власта, по същият начин се възползват от благата на поверената им длъжност, както се възползва от стоппалката, корумпираният катаджия. Народът е обезверен и стиснал здраво зъби. Той сега дори не псува. Чака. Както чакат и европейските експерти. Чакаме резултати от съдебната и изпълнителната власт. Чакаме осъдени тарикати!

  И не само в областа на енергетиката, социалните грижи и земеделието. От здравеопазването, военното министерство и дори спорта, трябва да потеглят към затвора тълпи от мазни тарикати. Бандата на Боби Михайлов във футболното управление, трябва да хване под ръчичка „плъшока” Станимир Стоилов и да си поделят един етаж с южно изложение, в Централният софийски затвор. За особено заслужилите тарикати Станишев, Р.Овч., Р. Петков, Доган, Гагаузов, М.Велчев, Н.Василев,Н. Кабил, Гайдарски, Масларова, батко и братко, трябва да се предвидят килии „единочки”, със северно изложение. Заграбеното трябва да се върне на държавата, точно както се взима от бедният пенсионер и последната стотинка за данъци. Тарикатите не трябва да минават метър! Трябва да платят за безчинствата си! Ако това не стане, не бате Бойко, а дядо Боже да слезе от небето, няма да може да ни помогне! Всичко събирано и трупано до сега, хората ще отприщят и с много кръв и насилие, най-после ще започне и у нас, тази тъй дълго чакана и мечтана демокрация. Последният предпазен клапан преди взрива, е Б.Борисов. Ако той наистина поразчисти държавната софра от тарикатите, обикновените хора може и да простят за пореден път. Ако обаче това не стане, ни чака нещо страшно! Съмнявам се дори европейските омиротворителни части, дали биха усмирили гнева, на един грозно лъган и грабен с години  търпелив, но не чак толкова лош народ!

                                                                             Красимир  Бачков




Гласувай:
1



1. ko642 - Инетесно каква е алтернативата на ...
12.10.2009 08:00
Инетесно каква е алтернативата на Б.Б.?! Той българинът какво ли не пробва да сложи начело на държавата - нищо не сработи.
Поздрави! ВВ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1448205
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930