Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2010 17:43 - Нужни ли са емигрантите на България?
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1496 Коментари: 4 Гласове:
4




 

НУЖНИ  ЛИ  СА  ЕМИГРАНТИТЕ  НА  БЪЛГАРИЯ?

   Когато държавата има проблем, те първи напускат „неуютното” гнездо, с цел най-вече лично облагодетелстване и по-свободен живот. Намират законни и незаконни начини да емигрират, и ДА СЕ СПАСЯТ! Погледнато от ъгъла на останал в България будала, те са най-обикновени тарикати. Погледнато от техният особен ъгъл, те също както и нас имат само един живот и не желаят да го пилеят за кефа на Станишев, Доган, Гоце и оня дърт крадлив сайдер Симеончо. Тогава какво излиза? Че ние сме прави като оставаме в родината, но и те са си прави, като търсят по-добър начин за лична реализация и по-смислен живот. А замислял ли се е някой, ако не бяха емигрантите през тия двадесет години „на преход”, или по-точно на КРАЖБА от управляващите, щеше ли да ни има всички нас, дето си седим в България? И колко милиона евро и долара ежегодно постъпват в хазната, под формата на преводи към семействата на „хитрите емигранти”! Бас ловя с всеки, че държавата ни щеше да е по-назад и от Куба в информационно-медиен аспект, ако не бяха все тия „гадни” емигранти! Нас просто ни е срам да признаем, че едновремешния ГУРБЕТ се е завърнал и с нови сили дърпа най-способните, умни и талантливи чеда на родината, за да ги прати в странство. А ние гнием тук защото не ни достигат кураж, амбиция и сме роби по манталитет. Или просто зависим от червените барони.

   По стара българска традиция, държавата не се интересува от емигрантите. /Не, че особено се интересува и от тия които остават/ Успял или не, емигрантът трябва да бъде хванат и издоен, по аналогия на туземците които оцеляват у нас. И няма правила, и няма закони, съобразени с висшата  справедливост и обслужващи интересите на гражданите. В нашата държава законите обслужват единствено интересите на управляващите! Овцете /пардон – гражданите/ блеят, жалват се, хленчат и недоволстват, но полза няма. Въпросът е защо?

    Според мен защото не ни стига ума, да си избираме подходящи ръководители на държавата. И защото в родината остават хора от второ качество. В дивата природа силните индивиди успяват да оцелеят и да се размножат. Слабите просто загиват. При нас емигрантите са СИЛНИТЕ, а познайте нас какво ни очаква! Затова всеки може да си отговори сам, нужни ли са емигрантите, докато все още се броят  за такива. Стигнат ли до мисълта да се натурализират в страната където живеят, от България ще остане само ненужен и прашен спомен.

                                                                                Красимир  Бачков



Тагове:   България,


Гласувай:
4



1. haralanov - Здравей!
04.06.2010 18:09
Имиграция е имало и ще има откакто Свят светува!Повече от нормално е и аз не виждам нищо драматично в това дори и 5 млн.да напуснат България.
цитирай
2. dorichela - Напълно съм съгласна с мнението ти! ...
04.06.2010 18:25
Напълно съм съгласна с мнението ти! Поздрави за поста!
цитирай
3. ko642 - не виждам защо е въобще това прот...
06.06.2010 08:32
не виждам защо е въобще това противопоставяне.. емигранти с/у не емигрирали.
цитирай
4. анонимен - От чужбина
06.06.2010 20:22
Аз не бих излязал на гурбет, ако имаше друга възможност за оцеляване. Незнам как щяха да преживеят последните години родителите ми сметките за парно, ако не им пращах пари от тук. Помагам и на други роднини. Пращам редовно колети с лекарства, защото в България са скъпи. Като се прибирам с колата я пълня с хранителни продукти и консумативи (прахове, омекотители, шампоани, препарати за почистане, кремове,пасти за зъби или просто всичко подобно ), дрехи, обувки за роднините ми, защото при мен в чужбина са по евтини и по качествени за голямо съжаление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1431147
Постинги: 937
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031