Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2011 12:13 - Подмяната
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

П О Д М Я Н А Т А

 

 

   За последните двадесет години в България всичко бе подменено. През 1989 г. комунистите се самоподмениха  и станаха  капиталисти, а както се оказа по-късно, се превърнаха във феодали. Оттам се подмени и политическия строй. За отрицателно време преминахме от социализъм, към див капитализъм, за да се отзовем накрая в дебрите на феодализма. Съответно бе подменена собствеността – от държавна, тя се превърна в частна, без унаследяване, някаква логика или смисъл, подчинена единствено на грабежа в особено големи размери. Естествено бе подменен и самия народ. В началото селяните бяха преобразувани в граждани. По-късно гражданите бяха подменени от чалгари и безпардонни  простаци, а в момента тече период по смяната на последните с цигани.

  Особено големи подмени се реализираха в съдебната система. От правораздавателен орган тя бе превърната в изпълнително дружество без отговорност, работещо под девиза „За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!”.

  Полицията също бе тотално подменена. От народна милиция тя се преобразува в боен отряд на организираната престъпност в страната.

  Здравеопазването се превърна в частна фирма за бързо натрупване на кървави милиони, с фирма „Здравеограбване”.Сега хората трудно умират без лекарска помощ и в замяна нямат никакви права на пациенти.

  Едновремешните „Държавна” и  „Кооптърговия” се изродиха в частни кланици и отровители на простия народ.

  Образованието също не бе пощадено от промените. Науката бе подменена от псевдонаука, обслужваща определени политически интереси. Петнадесетината някогашни авторитетни университети и институти днес са подменени от около петдесет  печатници за пари от студенти. За разлика от преди, сега те приемат лесно и още по-лесно завършваш, като само се подмени редовното обучение в редовно плащане. Специалистите с такова „висше” образование докараха фабрики, дружества и организации, където работят, до бърз и сигурен фалит.

  Четенето на книги бе подменено от гледането на различни реалитита, телевизионни игри за бързо забогатяване, гнусни клюкарски формати и безкрайни сапунени сериали. Писателите бяха подменени от екстравагантни  графомани, талантливи най-вече в усилието да пробиват с нахалство, партийни или роднински връзки и пресметлив тарикатлък. Книгите вече са лукс за всеки обикновен българин, най-вече заради непосилните цени. Усилно се купуват обаче жълтите вестници и списания, тъй като журналистите бяха сменени от неграмотни жълти помияри, обслужващи тяснокотерийни интереси.

  Старите „Лада” и „Москвич” бяха подменени в началото от амортизирани  „Опел”, „Рено” и „Фиат”, които по-късно се преобразуваха в „Мерцедес”, „БМВ”, „Ауди”,”Мицубиши” и „Тойота”, предимно с пренабити номера.

  Някогашните малобройни и скромни свещеници бяха подменени от многолюдна банда алчни, безскрупулни и незачитащи Христос и заповедите му  тарикати. Техния единствен идол е златният телец.

  Дали поради факта, че цирка на „Солни пазар” отдавна изгоря, съвременния цирк се премести в Народното събрание. Депутатите разсмиват и най-вече разплакват нещастния българин, останал по неведоми причини на тази територия на анархията.

  Някогашните фалшификатори и крадци се превърнаха в служители на НАП и различни министерства.  Направиха се  заменки на камениста безстопанствена земя, с китни плажове и природни резервати.

  Подмени се мисленето на хората, подмени се и живота им в „оцеляване на предела”. Нахалството подмени амбицията, злобата смени добродушието, а простащината разгони фамилията на всичко стойностно и мъдро. И за да бъде всичко в унисон е редно, от България, да прекръстим родината в Чалгария. Вместо трибагреник спокойно можем да развеем сутиена на Преслава или Десислава, а вместо на химна, да ставаме на крака щом зазвучи „Радка – пиратка”.

  Старата тоталитарна държава, за която не ни е жал, бе подменена от бананова република в четвъртия свят, а бившето българско население се превърна в мутринско-циганска безотговорна сган, достойна за книгите на Гинес с кражбите, лъжите и мързела си.

  Дори мечтите си подменихме в дребнотъргашки  мерак, да забогатеем за един ден я от тото, я от „Стани богат”, или друга подобна измама.

 Все още обаче не сме усвоили изкуството на перфектната подмяна, защото иначе досега да се бяхме трампили с немци, французи или англичани.

  Сменихме Трифон – Зарезан със свети Валентин, семейството с взаимното съжителство, патриотизма с търгашеството и започнахме да си извиваме ръцете взаимно. Пази Боже на обикновен българин да му се наложи да ползва услугите на адвокат, лекар, таксиджия или някакъв майстор! Жив ще го изядат кърлежите от тези картелни обединения! В замяна услугата им ще е в повечето случаи некачествена и с безобразно надута цена.

  Изглежда иде време вече, да се осъществи и последната подмяна – да сменим останалите нормални българи с хайдути или революционери. За целта е нужно само да се въоръжим. Така ще можем да отвръщаме адекватно на обира от „законните” разбойници. Едва когато имаш реална възможност, да продупчиш с куршум кожата  на народния грабител, ще се оправим и като народ, и като държава! Вярно, че така ще има теоретична възможност за голямо кръвопролитие, но е абсолютно сигурно, че такова няма да се състои. Всички паразити са страхливи по природа и щом видят дебелия край на тоягата, ще си седнат на задниците  и ще забравят как се става милионер за няколко месеца.

  Подмяната си струва, само ако е от по-лошо, към по-добро! Всичко останало е обикновен, узаконен пладнешки грабеж.

                                                                     Красимир Бачков





Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1444311
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930