Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2011 15:55 - Ние, гърците и идващата има
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 947 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НИЕ,  ГЪРЦИТЕ  И  ИДВАЩАТА  ЗИМА

 

 

 

         Сега ни е широко около врата. Горещо е, повечето работещи са в отпуск и са загърбили всичко в измислената ни държава. Това е начин поне за малко да си поемат дъх, от политическата мръсотия. Като щуреца от приказката мързелуват на плажа, в планината или просто у дома. Няма какво да му мислят, защото открай време в България нищо не се прави с разум или с действие. Всичко е следствие червено-ориенталската инерция, която няма спиране, независимо кой е на власт или колко яко псува средностатистическата електорална единица по форумите. Всъщност много се съмнявам, гражданите на която и да било държава по света, да са говорили и писали толкова, колкото ние българите за себе си. Обикновено хората първо гледат да си свършат работата и едва тогава намират време за приказки. При нас е обратно. Дали защото имаме много безработни или тия дето работят, толкова си вършат работата, ние все негодуваме. Куриозът е, че негодуваме с основание, а не правим нищо за да подобрим положението си. От личен опит твърдя, че гърците са много по-мързеливи, некадърни и невъзпитани от нас. И всеки ден стачкуват против правителството си, Евросъюза и целия свят. Ако не са гастърбайтерите албанци, македонци, българи, украинци и малко африканци, които реално работят в южната ни съседка, Гърция ще фалира буквално за месец. Тя и така ще фалира, защото само с претенции, мързел и големи, алчни уста, не се връща външен дълг от двеста милиарда. Обаче ще завлекат на дъното и такива несретници като нас, защото независимо всекидневните ни оплаквания, ние седим като баби, без да реагираме ДОРИ КОГАТО НИ УБИВАТ! Ето това е „малката” разлика между нас и тях, която определя почти всичко в жизнения ни стандарт.

    Ако сравним бегло нашите цигани, от които се жалваме не без основание, със средностатистическите гърци, то ще излезе, че родните джипсита  превъзхождат гърците по доста показатели. Изобщо няма да сравнявам българин с грък, защото то е все едно да сравняваш Мерцедес със Запоражец. / Който няма опит с гърците да не се усмихва скептично, защото те са по-завистливи, по-мрънкащи и много по-мързеливи от нас! /

         Защо тогава един грък получава десет пъти по-голяма заплата и пенсия от един българин? Факторите от историческо, географско и политическо значение ли са определящи, или сериозното гръцко лоби в Европарламента? Та нали  и те се оплакват от тяхното некадърно правителство, нали и у тях има достатъчно „комунисти”, т.е. калпазани?

         Без да съм абсолютно убеден смятам, че гърците имат повече кураж  от нас и гражданско общество, нещо за което ние можем само да си мечтаем.

  В народните  ни умотворения има отговори почти за всичко и ако не искаме да анализираме ситуацията, можем да се позовем на едно от тях: - „Където е текло, пак ще тече!” Което означава, че гърците все така ще си живеят живота, а ние ще мизерстваме.

  Отчитайки апатията на народа срещу непрекъснато растящите спекулативно цени на горивата, тока, водата, храните и услугите, държавата ни отива към втора Жан Виденова зима. През предстоящите студени месеци инфлацията ще обезсмисли труда, заплатите и пенсиите на хората и ще покаже мутринското лице на правителството на ГЕРБ. Хиените от останалите политически глутници ще се постараят да ускорят процеса на разпад и ........ всеки българин ще бъде принуден да участва в нежелан, но неизбежен хорър.

  И ако Б. Борисов си мисли, че да управляваш държавата е като да управляваш Ипон, дълбоко греши. Гафовете на правителството му ще се увеличават все повече, докато един ден всичко рухне и той се озове на политическото сметище. Впрочем ако нарцисът Борисов е поне малко далновиден, още на изборите през есента ще се оттегли от властта. Той обаче е „изпаднал в прелест” от собствената си особа, /както казват в църквата / и едва ли от него може да се очаква подобно разумно решение. Като истински комунист той знае, че власт с бой се взема и с бой се дава. Това ще му изяде главата, както казва баба Пена от наше село.

   И макар да сме свикнали, откъдето и да погледнем към утрешният ден виждаме, че нищо добро не ни очаква, ако стоим в България и не сме комунисти или мутри. И да се оплакваме, и да си мълчим все тая, щом не излизаме на улицата да търсим правата си като гърците.

  И без да имам каквато и да било вътрешна информация, мога да се обзаложа с всеки, че ако ГЕРБ изкара целия си мандат на управление, за тия четири години  държавата ще намалее с не по-малко от ЕДИН МИЛИОН  граждани! Както всеки знае, селяните от край време се спотайват в парламента, президентството и министерствата.

 

                                                                         Красимир  Бачков

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kass - jitanosten
19.07.2011 17:03
като изключим обстойния амализ за гърците какви са и що са, понеже не ни засяга техния начин на живот, мислене, бит и прочие, статията е добра. Аз също мисля, че ни чака много тежка зима...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1445646
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930