Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 12:09 - И на голямото крадене идва край
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

И  НА  ГОЛЯМОТО  КРАДЕНЕ  ИДВА  КРАЙ

 

 

     Бавно, но сигурно хората, които са живели през социализма, започнаха да съжаляват за него.  Крайната цел на комунистите успя. „Демокрацията” излезе през носа на останалите българи. Държава де факто вече няма! Колкото и лошо да бе през социализма, бе по-добре от сегашната анархия. Така се извъртяха нещата, че обикновените български граждани са по-големи социалисти, от „другарите” с партийни книжки и тлъсти банкови сметки. Защото вече няма правосъдие, а кривосъдие. Здравеопазването еволюира в здравеограбване, социалната политика се превърна в бюро за раздаване на средства най-вече за циганите, образованието се срина под нивото на килийните училища в средновековието, а икономика няма, защото просто няма производство.

         Има едно безумно, безмерно и безнаказано национално ограбване! Всеки краде където може, колкото може повече и така се доближава до идеала на някогашните социалисти – комунизма. И ако бившите партийци се превърнаха в червени феодали, преобразувайки се в членове на БСП, ДПС, СДС, НДСВ, РЗС, ГЕРБ и пр., в какво се превърнаха останалите граждани на държавата? – „В лош човешки материал!” – би казал преди 80 години Хитлер, а днес го казва избрания с мнозинство наш премиер.

         Сякаш не е логично хората да не разбират, откъде идват бедите им! А защо продължават да търпят геноцида над себе си българите, май и марсианците не биха разбрали.

         Заели всички възлови места в държавните и общински администрации, „другарите” колят и бесят, както в доброто старо време преди 10. ноември 1989г., само, че без социалната грижа на държавата над гражданите. Ако някой надигне глава за протест, просто остава без работа. Ако е сам става клошар или престъпник. Ако има семейство, то неизбежно се разпада заради мизерията. По този начин хората са принудени да слугуват за жалките 300 – 500 лв. на месец, угаждайки на прищевките на едни самозабравили се „цар Кировци”, но от български произход.

         Още по-отвратителни са съвременните български чорбаджии, нарекли себе си „работодатели”.Ако някога чорбаджиите са се замогвали с много труд, търговски усет или находчивост, сегашните са постигнали всичко само и единствено с КРАЖБА! Старите чорбаджии са създавали фабрики, в които експлоатирали работници, на които осигурявали работа. Новите чорбаджии просто откраднаха готовите заводи, изхвърлиха работниците на улицата, а машините продадоха за скрап. Откраднатите пари вложиха в хотели, ресторанти и МОЛ-ове, където експлоатират по-жестоко от предшествениците си работниците.

  В края на и без това краткия човешки живот, старите чорбаджии градяха чешми, часовникови кули, училища, църкви и читалища. Правеха го за благото и на останалите, от които всъщност по един или друг начин са забогатели. Така си отиваха в мир от този несъвършен в много отношения свят. Сегашните чорбаджии спонсорират единствено новите клипове на чалга-певачките /знае се  срещу какво/ и най-много някой конкурс, от рода на „Мис Мокра фланелка”. Тъй  като не вярват в Бог, те си отиват без духовни угризения, простреляни от техен конкурент и събрат, отровени под някаква по-интелигентна форма – инфаркт, инсулт или просто катастрофират „случайно” на пътя. След това медиите, които са тяхна собственост, с месеци раздуват лъжи и манипулации в измислени варианти и детайли, за да увековечат името им. От древни времена хайдуците по нашите земи е прието да бъдат възвеличавани. В песни, в приказки, а днес –в романи и филми. Само дето днешните хайдуци са забравили причината, поради която някога техните предци са излизали в гората. А тя е нещо, което днес звучи кухо и безсмислено, откъдето и да го погледнеш. Думата е   СПРАВЕДЛИВОСТ !

         Такава деградация на всички човешки ценности, каквато през последните години се вихри в България, няма и в най-изостаналите африкански държави. Като нация ние умираме бързо, безвъзвратно и с безразличие! Като зомбирани сме! Все едно сънуваме страшен кошмар и се надяваме, че ей тъй някак един ден ще се събудим, а кошмара ще е свършил.Само, че няма да свърши лошия сън наяве! Ще свършим ние, както вече свърши държавата ни! Ще се изличим от лицето на земята, защото не сме имали достатъчно съпротивителни сили не за оцеляване, а за достоен живот! Туморът, наречен комунизъм вече е унищожил България! В момента тя е една опоскана като от скакалци територия, върху която агонизират няколко милиона смачкани мравки, наричащи себе си с омерзение българи. Няма случайни поговорки. Заради безмерното ограбване, комунистите затриха държавата, както се казва, че „заради бълхата се изгаря юргана!”. Докопали пари, земя и материални придобивки, българските комунисти унищожиха българския народ, а всеки знае, че без народ държава няма! След България и на голямото крадене ще дойде края, но едва ли на някого вече му пука за това.

         Изводът е, че нас вече ни няма, но май все още не сме го разбрали.

 




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1447747
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930