Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 11:45 - Какво всъщност искат българите?
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1356 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Какво всъщност искат българите?

 

 

 

     Народът е недоволен от управляващите. Ако същият този народ иска реална, а не както досега измислена промяна, той трябва да направи нещо, за да я постигне. Има достатъчно начини, за да получиш нещо, което желаеш.

     В момента хората масово се възмущават от управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов. Основание за възмущението им има повече от достатъчно. В държавата има незапомнена досега безработица, страшна корупция, съдебна безнаказаност на престъпниците / особено тези с големи престъпления / и всякакви нарушения от служебен и битов характер. Елементарни задължения не се изпълняват от служители на фирми – монополисти, поради незачитането на правилата и законите на страната, нещо, което не може да се случи в нито една друга европейска държава! В края на управлението на ГЕРБ се оказа, че те с нищо не са по-добри от предходните „управляващи”, а в някои случаи са и по - лоши. И когато обикновеният гласоподавател се възмущава и констатира, че в крайна сметка няма за кого да гласува, поради простата причина, че няма партия, която да припознава като своя и защитаваща интересите му, остава единствено сам да си я създаде и да спре да се жалва! Какво се получава в действителност обаче?

       Водени от същата мисъл, през есента на миналата година, няколко приятели и идейни съмишленици решихме да създадем алтернатива на всички туморни политически разсейки на БСП, под формата на движения и партии или просто да основем група, в която да се присъединят всички, отвратени от лъжите и кражбите на прехода българи. Речено – сторено! Мой приятел създаде групата във Фейсбук и зачакахме.

       Да продължавам ли?

          Има ли смисъл?

    ...............  Безобразно и безкрайно лъганият българин НЕ ВЯРВА НА НИКОГО И НА НИЩО !!!

    Независимо от читавите ни намерения, в групата се записаха по-малко от сто души и провала бе регистриран, почти след основаването и. Което дава възможност да се разбере, защо успяват само и единствено партиите на организираната политическа и бизнес престъпност. Ами те просто притежават достатъчно средства и ресурс от хора и прийоми, за да манипулират в своя полза гласоподавателите, чрез медии, подкупи и пр. законни и незаконни начини за завземане на властта. Оказва се, че и Христос да се опита да регистрира партия в България, едва ли ще пребори БСП и всичките и разклонения на политическата сцена! Това е толкова гибелен извод, че отказва 90 % от българите, да правят промени в една или друга посока. А човек, който е отчаян и се е отказал от борба за свобода, просто не я заслужава! Така, че обикновения българин все още чака някой друг да му свърши работата, а той наготово да получи облагите на демокрацията.

      Затова НЕЗАВИСИМО, че парите, властта и ресурсите са в червените барони, ние българите не трябва само да седим и да гледаме сеира на този или онзи политически авантюрист! НИЕ сами трябва да се организираме, да си повярваме и да създадем движение, група или партия / защото това са начините за вземане на властта / и да покажем, че сме живи, че ни има и, че ще бъдем!

   Това не са само думи! Това е зов за помощ към всеки читав гражданин на републиката и от него. Някога апостол Левски ходел между хората и палел въгленчетата на свободата с прости, но верни слова. Сега политиците ни до такава степен замърсиха речника ни с лъжи, че е много трудно някой на някого да повярва. Въпреки всичко трябва да си спомним, че сме оцелели двеста години под византийско робство, петстотин години под турско, а сега комунистическата разсипия и чалгата са на път да ни затрият в минимални срокове! Трябва да разберем, че не комунистите, а самите ние ще се унищожим ако седим и само чакаме! Нашият живот и нашата свобода са в наши ръце, независимо, че всекидневно ни промиват мозъците и принуждават да се отчайваме и предаваме. Докато има хора, които могат да се нарекат българи по тези земи, нищо не е загубено! Аз може да съм глупав идеалист но знам, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО, когато е за доброто на хората, когато те вярват и с  действия, и думи се стремят към един наистина по – светъл и хубав ден за България!

    По времето на социализма имаше един смешен призив: - „Дайте да дадем!” Всички комунисти ще се възползват от него, за да ме опровергаят. А обикновените мишоци ще помръднат с мустак, ще се ухилят скришом и ще продължат да надничат от дупките си както досега. ......

   - „О неразумний юроде! .........

 

                                                                                        Красимир Бачков




Гласувай:
5



1. dedenze - Похвално начинание, но явно лошо и недостатъчно изпълнено!
10.01.2013 18:03
За 23 години са регистрирани над 700 партии, народа, с изключение на тези които са на хранилката, е изгубил напълно доверие в партии и организации, става все по- аполитичен. Всички медии са частни и служат на определени интереси ! Повече от трудно е да се създаде нещо ново, да се обясни и покаже на хората. Задачата на Левски е била по- лесна, имало е един враг, сега са много, обвързани с олигарси и много пари. Все пак бих подсказъл една перспективна и добра платформа - пряка демокрация, пълен мажоритарен избор на териториална основа и забрана на политическите партии !
цитирай
2. jitanosten - Донякъде съм съгласен, но закона
10.01.2013 19:25
е такъв, че само регистрирани партии се приемат като възможни претенденти за управление на държавата.И на мен ми се повръща само като чуя думата "партия" и " политик", но червените тарикати така са подредили конституцията и правилата за провеждане на избори, че мажоритарен избор за момента е почти невъзможен.Затова много от младите българи избират по-лесния вариант - емиграция в чужбина.На останалите за съжаление остава да търпят и плащат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1444664
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930