Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2013 10:24 - Няма да простим, няма да забравим!
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 10169 Коментари: 23 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НЯМА  ДА  ПРОСТИМ,  НЯМА  ДА  ЗАБРАВИМ!

 

 

    Да се прощава е благородно и християнско дело. Да простиш означава да направиш компромис, в името на нещо добро, което предстои в бъдеще между теб и онзи, комуто си простил. Това обаче се отнася до нормални и приемливи ситуации. Такива, в които неволно или следствие на емоционален ефект можеш да нагрубиш, или несправедливо да обвиниш някого. Ако обаче човекът отсреща е ограбил имуществото ти, като те е оставил да умираш от глад, ако е убил децата ти или дори само тяхното бъдеще, всичко се променя! Има простима и непростима вина! За втората ми е думата сега!

         Вече седемдесет години изнемогваме под комунистически гнет! То не бяха народни съдилища с произволни показни разстрели на инакомислещи, то не бяха „Белене”, „Скравена” и още много трудови лагери, където хора без доказана вина бяха избивани с тояги, давани за храна на прасетата и давени като псета в реките! То не бяха привилегии и кражби след това на „борците против фашизма”, синекурни длъжности в общинските и държавни бюрократични машини, както и стимулиране за развитие на кариера във всяка област на живота. Стигна се дотам, че довчерашните комунисти се отказаха от икономическите и политическите постулати, на които ги учеха Маркс, Енгелс и Ленин, обърнаха се кръгом, и за една нощ станаха капиталисти! Тези похвати са овладени още от партизанските кражби по мандри и складове, затова не бе никакъв проблем, преди 23 години държавата да бъде отново окрадена от тях, като кражбите продължават и до днес. И вчерашният партиен секретар Кънчо изведнъж стана кредитен милионер, приватизира фабрика, болница и стадион, а съседа му от панелния блок инж. Иванов, бе съкратен  от работа. Обстоятелствата наложиха Кънчо да се премести в собствена триетажна кооперация, оградена с триметров тухлен зид, защитена от камери, кръвожадни кучета и още по-кръвожадна охрана от борчета, а инж. Иванов да си купи гумена лодка с последните спестявания, и отиде да вади рапани, за да може да се изхранва и да оцелява семейството му. Един ден дрогирания и пиян като мотика син на Кънчо блъсна с джипа си, струващ половин милион лева дъщерята на инж. Иванов, и я уби на пешеходна пътека. Както навярно се досещате, съда му наложи условна присъда и още на другия ден синчето на бившия партсекретар отново бе пияно, дрогирано и въртеше гумите на джипа.

         Като се замисля излиза, че на всеки Кънчо в България се падат по 8 – 10 инж. Ивановци. Е, те не всички са инженери, но всички са ограбени, излъгани и оставени без работа и бъдеще! Ако децата им не са прегазени с кола, те са прегазени от покварата, разрухата и чалгата в „държавата” ни, принудени са да я напуснат, за да се спасят и запазят като човешки същества!

         Едва сега българските граждани започнаха да усещат скритата примка на пазените в тайна приватизационни и продажни договори, за електропренос, енергопроизводство, комуникационни, здравни и съдебни услуги, както и ГОЛЯМАТА СОПА НА ВСИЧКИ МОНОПОЛИ, вградени от комунистите в държавната структура! И тук точно се започва отново великата комунистическа манипулация, за да излязат сухи от водата и пак да „ръководят”, „управляват” държавата и народа, а сиреч – ДА КРАДАТ!

         Защото виждате ли, по време на социализма всички били равни / макар комунистите да бяха по-равни /, здравеопазването и образованието били безплатни, а армията – силна и боеспособна. И тогава имало кусури, но те били нищо, в сравнение с днешната анархия, безобразия и кражби.

 ДА, ДА и пак ДА! Мащабите са приблизително такива, но КОЙ докара всички беди върху гърба на обикновения българин? Кой го окраде, излъга, унизи и прогони от родината му? Ами отново КОМУНИСТИТЕ, разбира се! Та вече и децата разбират смисъла на поговорката: - „Крадеца вика – Дръжте крадеца!”

         Няма да забравим всичко, което осигурихте на народа, г-да комунисти! А то е БЕЗРАБОТИЦА, ГЛАД, БЕДНОСТ, БОЛЕСТИ, НЕСИГУРНОСТ, БЕЗНАКАЗАНОСТ, БЕЗДУХОВНОСТ И ЛИПСА НА БЪДЕЩЕ в България!

         Не можем и няма да простим за стотиците хиляди ПРОГОНЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА В СТРАНСТВО, УМРЕЛИ КАТО СКОТОВЕ БЕЗ НУЖНАТА БОЛНИЧНА ПОМОЩ, ОКРАДЕНИТЕ ЗЕМИ, ЖИЛИЩА И СРЕДСТВА, СМАЧКАНИТЕ ОТ БЕЗРАБОТИЦА И ЧАЛГА български граждани!

         Докато престъпници като Р.Овч.,Р.Петков, Гоце, Станишев, Масларова и още стотици знайни и незнайни крадливи комунисти не се отзоват в затвора, демокрация и свобода в България не може и няма да има!

         И понеже всички червени пансионери на щат в сайтовете ще ме изкарат член на ГЕРБ, съм длъжен да уточня: Формированието на Бойко Борисов е една от многото глави на комунистическата ламя! Тази партия е пълна с некадърни, корумпирани и вредни за държавата и обществото елементи! Единственото положително нещо до тук е здравия ритник, по задните части на онези, които са прекалили или са се провалили в далаверите. Като футболист Бойко Борисов ги нацелва право в двуеточието, но ако започне да го прави както трябва, рискува накрая да се озове сам.

         Години наред се питах, какво трябва да се направи, за да се спаси нацията и държавата.Отговорът е прост: - БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ МАХНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ!

         Да останат на територията, където е нашата родина само цигани и комунисти / аз впрочем не забелязвам разлика между едните и другите /! За удивително кратко време всичко ще си дойде на мястото. След патакламата да се върнем и да запретнем ръкави! Все пак България е само една и както ние имаме нужда от нея, така и тя се нуждае от нас – БЪЛГАРИТЕ!

                                                                                    Красимир  Бачков




Гласувай:
14


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Тайната се крие в цветното разделение на нацията !
11.02.2013 13:49
Ето от къде тръгваме:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540
В затвора, освен "червените", трябва да бъдат и Костов, Михайлова, Мозер, Кобургготски, Доган.................
Сините, жълтите, зелените, оранжевите боклуци и те тръгнаха оттам, няма друг елит и до днес НЯМА !
Решението е пряка демокрация и забрана на политическите партии в България !
Без прошка за извършените престъпления, без партии сеещи разединение, омраза и ненавист между хората ! Простащината, склонността към престъпления и предателства, келепир и далавера,неграмотността и индивидуализма на българите, не бива да се приписва на западни, натрапени със сила утопични, но примамливи хуманни идеологии. Личностите Чърчил и Сталин са милиони пъти по- виновни за днешното състояние от всички българи ! В монархическа България нещата бяха същите, даже по- лоши - 2 национални катастрофи, 100000 убити на фронтовете.....
цитирай
2. kostadin - Колкото и да са големците- прест...
11.02.2013 17:42
Колкото и да са големците- престъпници у нас ,все ще са червени То не бяха Кумуняги ,техните деца ,внуци и правнуци.На всичките ни демократи биографиите им започват от небитието на 89 година .А ако някъде има родители то те са репресирани от комунизма но това не им е попречило да имат специалности предвидени само за деца на комунисти.Това са воени ,дипломати ,историци ,адвокати ,архитекти Да не говорим за цигулките учили в СССР как да станат контрабаси
цитирай
3. ko642 - @2
11.02.2013 17:54
И Экономист-и които днес се представят за Еconomist-и :) ... каква метаморфоза?!
цитирай
4. dobronameren - А бе, Костадине
11.02.2013 19:21
Където и да отида в блога, ти вече си се изакал там. Обстипацио истинско!
цитирай
5. vencivaleri1951 - Даскале,
11.02.2013 19:29
До преди двадесетина години в комшииге на югоизток бе забранено на учители с над определено количество години стаж като такива да бъдат съдебни заседатели. Тази забрана идва от времената в които им било забранено да стават кадии/съдии/ защото се вдетинявали покрай децата и трудно им било да бъдат безпристрастни. Подобна дескримвинация нямаше как да остане в стремежа им да влезнат в евроструктурите. Питам се обаче четейки Вашия постинг дали не са били прави някогашните турски законогворци?
цитирай
6. ko642 - @5 само така Венци!
11.02.2013 20:48
.....
Ден и нощ в мир честит и в тревога
ние пазим народния труд.
Враговете посрещаме с огън,
а другарите с братски салют ....
цитирай
7. rustam - Мдааааа,
11.02.2013 21:30
Венци, опитът ти да остроумничиш и иронизираш клони към категория "безобразно слаб" Баснята за това как в Турция ограничавали учителите е брадат фейк както и онзи за болшевишкия декрет за "национализация на жените"
Не казвам, че статията е върхът на аналитичността, но е справедлива. Ясно е, че будното ти номенклатурно съзнание е било подразнено, но поне би могъл да сколасаш нещо по-грамотно да напишеш.
цитирай
8. anonimen65 - eeeeeeh
11.02.2013 21:42
mnogo hubav post.hvurlia v dulbok razmisul.proshkata e neobhodima.tia ne te pravi da zabravish,tia samo uspokoiava dushata choveshka i dava vuzmojnost da jivee tvorcheski dushata.no poneje nie sme gi ostavili podkrepiali sme gi n etriabva li purvo na sebe si da prostim zashtoto sme bili neshto si ne dotam koraktni kum nas si i podobni nas ta sme gi ostavili da ni iahat.tolkova godini sled 89 se pitam ama kude mi beshe akula ta hodih da podkrepiam sds zashtoto az ne podkrepiah tiah a ideite ama te ni gi podhvurliaha.ima li sme prevrat ama koi go napravi tozi prevrat upravliavashtite,ama vidite li imali sme i smelchatsi inakvo misleshti,koit o suzdadoha sds.i vednaga s tiah zapochna oposkvaneto na bg.razbah go,no sum nishto neshto kato injinera Ivancho,koi shte me poslusha,koi shte organizira bez hora priaka demokratsia.ta nie vsichki ostanali ne komunistisuznatelni i tselenasocheno biahme podlagani na manipulatsia.niama hliab niama meso niama zahar niama kolbasi niama plodove i sled svalianeto aha vsichko ima ama pari nema daite da si dvavame bonovete na mojeshtite da suzdavat rabota i suotvetno rabotni mesta i kakvo stana te e suzdavah mesta a ograbvaha kupenite bez pari predpriiatia.samo zashtoto biaha promiti mozutsite na masite.kakvi direktori talantlivi imashe v tezi trudni vremena imah kusmeta da rabotia s takuv,no go elemeniraha i sled nego trugnahme nazad a novia tsana novobogatash e sigurno e imal suvest ili kkletvi roditelski sa go stignali mlad se spomina .ne viarvam ,che mojem sami da se spravim.moje bi triabva takuv kato Boiko vureshen,koito znae mnogo nesha i da ima jelanie stranata da mu e dobre zashtoto poveche mesta poveche naselenie poveche pari za durjavnite hora ,no da ima referendum za osnovni zakoni i da sa bezplatni i vseki bulgarin da misli sus sobstvenia si mozuk i da isi dava glasa za neshto,koeto shte mu dade rabota za snosen jivot i shte regulira pechalbite po visokite etaji.ako ne vsichki sa umni ima ,bezpariini triabva da sledva
цитирай
9. anonimen65 - pr.
11.02.2013 21:43
obshtuvame v zali po poliani reki iazoviri da obmisliame i togava da glasuvame.
цитирай
10. kostadin - Където и да отида в блога, ти вече си ...
11.02.2013 22:26
dobronameren написа:
Където и да отида в блога, ти вече си се изакал там. Обстипацио истинско!

Имаш интересни разбирания за запека


При мене всичко си е наред-споко ,предполагам ,че ти мирише от гащите....
Сигурно много газове си насъбрал.

Слагай си свещички бе човек Може и клизма да си правиш със съпунена хладка вода. Все пак запека е лошо нещо !Особено ако страдаш от аневризъм-може да си умреш, ако много се напъваш.обръщай си внимание на здравето!
Направо ме е страх за тебе!
цитирай
11. starotomagare - Поздравления за точната стрелба!
11.02.2013 22:36
Всичките ти изстрели бяха в десятката само дето на края малко поразвали работата.Да се изселят българите от България ли ти е съвета?Звучи не само наивно но и опасно.Дори и да бяхме сами на малък остров на сред Тихия океан пак щеше да се намери кой да го завладее докато ние сме оставили там отрепките сами да се разложат.За жалост ние са намираме на пътя на народите и от всякъде се точат да ни дойдат на гости -сиреч да ни режат територии в своя полза а дори има претенции и за цялата ни територия като част от някогашна империя която се силят да възродат.Да не говорим ,че си имат и партия троянски кон у нас.Не приятелю !Подобни призиви е имало още в турско време и Панайот Хитов като истински патриот но и самороден стратег и политик(не в мръсния смисъл на думата)се е противопоставял категорично на това защото българите навсякъде без родина си остават чужди а дори и когато са родени там все още чувстват мъката на родителите си по България.Какъв е изхода за момента?Отново пак най-малкото зло защото триглавата ламя вече добре я знаем а и губим етнически позиции от такова управление.Отново с всички резерви трябва да гласуваме за ГЕРБ и то за тяхно не коалиционно управление.Още един мандат в опозициия ще омаломощи другите глави на ламята а и тази вече се понаучихме как да я насочваме макар и с променлив успех в посока близка на правилната .При един постоянен граждански натиск можем да постигнем много повече от козметичните ,,промени "които ни обещават уж новите а и класическите бардаци.
цитирай
12. kostadin - Старо магаре
11.02.2013 22:55
Хубаво мислиш ,ама като гледам това турци ,това цигане ,ей,Старо магаре,то по -лесно ще да е да се изселим в някоя по- приятна държава.Стига толкова успешни опити с геноцида на българският етнос!
цитирай
13. anonimen65 - e i kakvo
12.02.2013 05:16
da ostavim duhovete na slavnite bulgari da plachat nad zemiata zaradi koiato sa umreli .da ima imeto bilgaria i horata bulgari v neia.naistina ako niama bulgari v Bulgaria niama da imame rodina a chujdata rodina ne e bulgarski i nie se gubim kato bulgari v neia za edno dve pokolenia.a tuk shte se narodiat tsiganeta gurcheta turcheta i evreicheta i haide posle si ela v udrjavata ama tia veche ne e tvoia a chujda.
цитирай
14. vencivvg - Страхотна статия
12.02.2013 08:26
Много добре написано, дано има повече такива статии в сайта.
Не знам заащо, но доста хора изглежда забравят какво е било.
Трябва по-често да им се напомня,
цитирай
15. vencivaleri1951 - Здравей Рустаме
12.02.2013 09:21
rustam написа:
Венци, опитът ти да остроумничиш и иронизираш клони към категория "безобразно слаб" Баснята за това как в Турция ограничавали учителите е брадат фейк както и онзи за болшевишкия декрет за "национализация на жените"
Не казвам, че статията е върхът на аналитичността, но е справедлива. Ясно е, че будното ти номенклатурно съзнание е било подразнено, но поне би могъл да сколасаш нещо по-грамотно да напишеш.


Не е басня поне що се отнася за професиите от които кадия не се е ставало. Виждал съм го във ираде/ферман , закон/ Казвали са ми и че в законодателството на Ататюрк има някакъв елемент от тези ограничения. Това не е пренебрежение на професията...Напротив да си учител в Турция е далеч по престижно отколкото в много европейски държави. Да не говорим за България.
Статията на автора нито е справедлива, нито е вярна. Аз не мога да разбера за какво се жали той, а и защо аплодират повечето коментатори. Та България се връща във времето за което съжалявате-това преди 9ти 44 година. Промишленост-йок, масова безработица, а от там и емиграция, липса на здравно обслужване извън областните центрове, платено такова, мизерстващи прослойки...Да ти припомня ли че след 9ти страната ни от държавица на газеничето стана космическа и ядрена държава, че стана марка в някои области на културата и от 6млн и малко души население подгони 10те милиона. Сега се връщаме в изходна позиция. Моето "номенклатурно съзнание" ми напомня, че "лявото" създаде плеяда от автори, школа в оперното пеене, школа в спорта, а отказвайки се от него го заменихме с Азис и "...авдокате, адвокате..." Спортните федерации са подменени от друсащи се млади хора. Аз не мога да разбера как един учител не го вижда това. Годините на автора ни показват, че той може да направи сравнение на младите хора които преди е "провождал" в живота и сега. Просто не е искрен, а разчита на патоса
цитирай
16. starotomagare - Старото магаре до kostadin
12.02.2013 10:17
Тук никога не е било празно място за заселване още от пещерно време.Костите на нашите предци още се срещат из пещерите.Ние сме потомци и на тези които са дошли по-късно и са останали защото са били яки в ръцете ,не им е пукало от нищо и са правили деца -много деца а и са умеели да воюват и да прогонват враговете си .Били сме побеждавани само когато сами сме се хващали един друг за гушите от глупост и алчност.Нима днес ,ние днешните сме по -недостойни за да харижем държавата за която са проливали кръвта си дедите ни и то за да станем без война народ от емигранти?
цитирай
17. kamosutrov - Хайде и аз да си кажа думата. Макар че да спориш с комуне си е жива загуба на време
12.02.2013 10:53
Аз съм съгласен с тебе. Нито ще забравим, нито ще простим. Много съм писал по темата, и още много има да се пише. Късно е за лустрация. Не е късно за лустрация и пълно отнемане на придобитото по време на социализма, та до наши дни.
А не да пеят песни любовни, че се били грижили за родината си. Крадци, убийци и колаборационисти с окупатор.
цитирай
18. kostadin - Тук никога не е било празно място за ...
12.02.2013 11:38
starotomagare написа:
Тук никога не е било празно място за заселване още от пещерно време.Костите на нашите предци още се срещат из пещерите.Ние сме потомци и на тези които са дошли по-късно и са останали защото са били яки в ръцете ,не им е пукало от нищо и са правили деца -много деца а и са умеели да воюват и да прогонват враговете си .Били сме побеждавани само когато сами сме се хващали един друг за гушите от глупост и алчност.Нима днес ,ние днешните сме по -недостойни за да харижем държавата за която са проливали кръвта си дедите ни и то за да станем без война народ от емигранти?

Въпросът ти има отговор ,изпълнявайте повелята на християнският Бог:

- Плодете се и се множете!

Друг не ни е виновен.Дедите ни не са били по богата от нас ,но са можели да си произведат храната и осигурят многобройната челяд.Това е!
А ако не искате да се множите заминавайте по тази тежка чужбина или даите поне една кожичка от вас и станете мюсулмани .
цитирай
19. rustam - vencivaleri1951
12.02.2013 13:35
това е несериозно! Знаеш ли аз колко "списъци на мъдреците от Сион" съм виждал и чел, а за декрета на Самарската ЧК за "национализация на жените" да говорим.
Това, обаче, не ми е попречило като на мислещ човек да знам, че всъщност са пълна фалшификация.
Както и да е. Ти се отклоняваш от основната идея на горното съчинение. А тя е, че същите онези, които сътвориха "лявото" и "зрелия социализъм", за които ти с умиление се възторгваш, та същите тези станаха архитекти на "дивия капитализъм" и разграбването на националните богатства.
Тяхна персонификация е човечето, което без ден трудов стаж стана български премиер, което защити аспирантура на тема "Ролята на униформата в СА" и което отдавна трябваше да е в панделата, заради незнанието си да работи със строго секретни документи!
цитирай
20. kostadin - Винаги има и по лошо Сегашните са още ...
12.02.2013 14:44
Винаги има и по лошо Сегашните са още по зле ,защото са изтърсаците на БКП обогатени с мафиотските похвати развити в годините след пехода.
Добре е да се поинтересуваш и от докторантурата на Батмана на републиката.Този които ходи да радва оставените на произвола на съдбата работници,при положение ,че ни обещаваше средноевропейски доходи.
За жалост в този си живот е успял да постигне само личните си мечти -да му лепнат генералските пагони предсрочно.Виждаме ,че сега вече е достигнал тавана на неосведомеността си .Говори ни ,че сме получили най- много субсидийи от ЕС ,а не казва как инфлацията яде тези пари ,колко по малко взимаме от преговорите ,които сме водили преди да станемчленове на ЕС и как предвидените за зъмеделието пари ще се делят по много повече направления от тези при преговорите едно време.С една дума ще получим по малко поради некомпетентността си ,осигурила му мнимо спокойствие в министерският съвет ,парламена ,а сега и в съдебната власт
цитирай
21. jitanosten - Продължавам да търся истината и в следващия си пост: ДА ИЗДОИШ ПРЪЧА
12.02.2013 15:29
ДА ИЗДОИШ ПРЪЧА


Години наред се опитваме да разберем, защо в другите бивши социалистически държави прехода от социализъм към капитализъм премина нормално и сравнително кратко, а у нас се превърна в преход към феодализъм и се възцари пълна анархия в държавата. Записал съм буквално отговорите на няколко човека:
Бай Кольо / настоящ пенсионер, бивш тракторист и земеделски кооператор / - Я, че им скоча на демокрацията! Уредиха се партийнио секретар Кънчо, Петко – полицая и ахмак Герги с кредити, после фарироваха банката и станаха милионери! На менека ми ифлацираха спестяванията в ДСК и това, дека го бях събирувал повече от четиресе годин, стигна за една нова шапка да си купа! А,мчи как да има свобода у назе, като се хайдуци ни управляват?!
Стрина Дона / чистачка в училище / - У когото е парата, момче, у него е и сопата! Справедливост не е имало в България и няма да има! Преди двайсе години, като станаха прекалено много мераклиите за началници, си омесиха баница от нашето брашно и си я поделиха. Сега те имат и за внуците до девето коляно, а ние се чудим как да изкараме месеца с тая смешна заплата. Ха, махни се сега, че да не остана и без тая работа!
Кольо – Шалтера / бивш електротехник, настоящ клошар / - Научиха ни на мързел по онова време и след това от нас нищо не излезе като хората! Свикнахме да търсим на работата лекото и на хляба мекото, затуй сме на тоя хал сега. Осакатиха народа с много празни приказки, глупави лозунги и лъжи! Как да вярвам на довчерашния ми колега и мошеник, дето сега е регионален координатор на партията в града? Та нали съм работил двайсе години с него и знам що за боклук е? Подлъга ме бизнес да правим заедно, заложих си апартамента и като не успяхме, останах на улицата. Жена, деца - всичко – фюют! Отиде, та се не видя! Искам да се върне социализма не за друго, а за да върнат откраднатото другарите комунисти! Да направим пак народен съд и да видим, от закуски ли спестиха тия милиони! После – всекиму заслуженото!
Ина / ученичка
цитирай
22. vencivaleri1951 - Рустаме, олекваш
12.02.2013 20:30
rustam написа:
това е несериозно! Знаеш ли аз колко "списъци на мъдреците от Сион" съм виждал и чел, а за декрета на Самарската ЧК за "национализация на жените" да говорим.
Това, обаче, не ми е попречило като на мислещ човек да знам, че всъщност са пълна фалшификация.
Както и да е. Ти се отклоняваш от основната идея на горното съчинение. А тя е, че същите онези, които сътвориха "лявото" и "зрелия социализъм", за които ти с умиление се възторгваш, та същите тези станаха архитекти на "дивия капитализъм" и разграбването на националните богатства.
Тяхна персонификация е човечето, което без ден трудов стаж стана български премиер, което защити аспирантура на тема "Ролята на униформата в СА" и което отдавна трябваше да е в панделата, заради незнанието си да работи със строго секретни документи!


Това човече е и шеф на ПЕС, при това 2ри мандат. Това не е никак лесна работа. Посочи ми друг българин на толкова висока позиция в международна структура. А, може би Бокова, но и тя е от същата партия като Станишев. Помислете Вие десните демократи за легитимация на партиите на които симпатизирате. Левите в това отношение у нас нямат никакъв проблем. Легитимацията через тези позиции на Станишев и Бокова е недвусмислена и безапелетивна.
Колкото до спекулацията с дипломната работа на Станишев не е лошо да знаеш, че хералдиката/ гербове, доспехи, униформи, знамена и прочее/ е сред "мерцедесите" в историческата наука. Вероятно щеше да е много престижно ако беше изследвал униформата на ватиканските гвардейци според теб, но виж какъв позор е да се изследва същата на Съветската армия. Там е проблемът с "даскалите"-пристрастие:))) Това което и казах от самото начало
цитирай
23. vencivaleri1951 - Я Бегай да търсиш фамилния пеньоар:)
12.02.2013 20:32
kamosutrov написа:
Аз съм съгласен с тебе. Нито ще забравим, нито ще простим. Много съм писал по темата, и още много има да се пише. Късно е за лустрация. Не е късно за лустрация и пълно отнемане на придобитото по време на социализма, та до наши дни.
А не да пеят песни любовни, че се били грижили за родината си. Крадци, убийци и колаборационисти с окупатор.


Посерко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1447777
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930