Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2013 11:55 - Фиаското "Борисов"
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1622 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Фиаското  „ Борисов”

 

      Има хора, при които умственото и интелектуално развитие спира на определена възраст. След това те стават зрели човешки индивиди и външно никой не забелязва разликата между тяхната физика и интелект. Едва когато си отворят устата и започват да извършват постъпки, характерни по-скоро за един седмокласник, хората наоколо могат да си направят съответните изводи. Интересното в тези случаи е, че въпросните обекти могат да бъдат разбирани  и дори харесвани  от подобни на тях човешки екземпляри.

            Думата ми е за Бойко Борисов. Една яка, самовлюбена мутра, достатъчно страхлива, за да не изкара цял мандат при едно непопулярно управление и достатъчно нагла, за да иска да повтори политическите си грешки втори път. България е страната на тарикатите, на хитреците на дребно и нищо чудно да станем свидетели на още един политически цирк, управляван от  Борисов. Всъщност неговото интелектуално развитие е спряло някъде по времето, след като е прочел „Винету” и това не му позволява да си направи трезва самооценка. С характерните за бойните изкуства похвати, той се опитва да набие противниците си и да стане едноличен главатар на бандата. Наоколо сеирджии и зомбиран „лош материал” колкото щеш. Това, че бат Бойко говори на техния език, с техните думи и обещава неща, които много им се искат, независимо, че са неосъществими, го определя и те го признават за свой лидер. А той е убеден, че е такъв, след като цяла една държава е оставена на разположение години наред в ръцете му. Факт и смешен, и тъжен, поради който наши и чужди тарикати печелят милиони на гърба на народа. Ужасен  срам и унижение за всички нормални българи! Да ни управляват отявлени разбойници, при наличието на стотици умни хора и добри специалисти в различни области, е унизително!Вярно, че интелигентните българи не са организирани в партии или банди, не са нахални и предприемчиви, и не налитат на властта като мухи на мед / да не кажа на л..../. Тях обаче ги има, те съществуват и народът просто трябва да се огледа и да ги избута напред, там, където всъщност им е мястото. Вярвам, че и това ще стане, малко по-късно! На българинът все късно му идва акъла в главата.

Всеки средноинтелигентен гражданин на държавата отчита недостатъците на Бойко Борисов и може да предвиди, какво би се получило в бъдеще от ГЕРБ и водача му. Борисов е лесно обидчив лидер от тоталитарен тип. Той не иска и не може да дели властта с други. Това го прави невъзможен за коалиционен партньор и всеки, който пренебрегне този факт, ще бере много ядове. На следващите избори ГЕРБ няма да събере достатъчно гласове, за да управлява самостоятелно. Очаква се гласоподавателите да изберат „по-малкото зло”, в лицето на Борисов, в сравнение с БСП.  Независимо, че ГЕРБ е неформална фракция на БСП, тя се бори с нея най-демонстративно и я счита за основен свой враг.При условие, че след няколко поредни изборни провала ГЕРБ или по-скоро Бойко Борисов събере достатъчно гласове, за да управлява еднолично, или да е водещия в една коалиция, ще настъпи съществената трагична поанта в политическата му кариера. Вече видяхме как той като нарцис събира край себе си единствено шутове, тарикати и некачествени хора, които го славославят непрекъснато, но не стават и за управление на курник, камо ли на държава. Единственият начин Борисов да успее е, да се обгради с  абсолютно нови, умни люде и добри специалисти в различни от организираните кражби области, но той просто няма как да го стори. Не за друго, а по простата причина, че не познава такива. Никой от обкръжаващата го пасмина хайдути няма да му посочи такива персони, за да не бъде по-късно изместен от тях. Вторият провал на Борисов предстои и той ще бъде грандиозен, в сравнение с февруарските народни протести.        А българите по принцип не искат много! На този етап дори решаването на проблеми като безработицата, енергийната и съдебна мафия, запуснатото образование и здравеопазване, биха задоволили народния глад за справедливост. Няколко знакови престъпни политици в затвора, няколко прекратени договора с арогантни монополисти, леко отслабване на финансовата примка край отънелия от глад врат на българина, биха сторили чудеса за всеки амбициозен политик. Има не един и два начина да се решат тези проблеми. Та ние като народ сме колкото един голям китайски град! Щом китайците могат да се оправят при тяхното огромно население, защо да не можем и ние?  Няма нужната политическа воля в управляващите, а най-важното е, че липсва елементарната човещина, която е единствено правилния подход, към по-добро бъдеще на страната!

 

                                                                    



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. otempora - На всички нива на държавата заст...
08.04.2013 13:55
На всички нива на държавата застанаха послушковци, подмазвачи и "калинки". Нямат изчистване. Катарзис му трябва на това общество.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430838
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031