Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2016 15:27 - КОНСКО ЕВАНГЕЛИЕ ЗА ПРОСТАЦИ
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 1635 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


КОНСКО  ЕВАНГЕЛИЕ  ЗА  ПРОСТАЦИ

 

         Имаме само по един живот, от който трябва да усетим и радостта, и мъката, и да побеждаваме, и да се научим да приемаме пораженията.  На пръв поглед е лесно. Така изглежда и отминаващото време, когато съзерцаваме часовника. Виждаме, как секундната стрелка се върти, но не усещаме, че заедно с нея изтича и пясъка на биологичния ни часовник. Оооо, колко глупави сме, Господи! Не разбираме неща, които дори животните са проумели! Какво да направя, за да използвам думите като тояга, с която да наложа дебелокожите гърбове на хората край мен? Как да ги наритам, че вместо да хапят крака ми, да го приемат като целебен масаж?

       Налудничаво ли звучат горните слова? А вие самите, колко сте нормални? Кое ви дава право, да се смятате за съдници и да упреквате или величаете някой, който споделя или не възгледите ви!

    Тъй като проявите на словоблудство през последните години стана изконно право на кьораво, куцо, сляпо и сакато, трупаният протест, вместо към тези, които са го провокирали, се излива нахалост в празни и безсмислени коментари по сайтовете, в агресия по стадионите, в безумно шофиране по пътищата и най-вече в причиняване на болка, към най-близките ни и тези, които обичаме най-много. Друго и не може да се очаква от роби, нали? Защото всички, които живеем или оцеляваме в тази „държава”, независимо добре или зле, сме РОБИ и ПРЕДАТЕЛИ! Защо ли?

    Защото приемаме да ни мачкат и използват престъпници!

Защото не правим нищо, за да се освободим от робството на духа и тялото си!

Защото предаваме не само себе си, а и децата, внуците и онези неродени все още българи, които ще ни проклинат, дори след като вече няма да ни има!

Защото нямаме чест, нямаме гордост и най-вече нямаме кураж, да защитаваме себе си и тези, които дават смисъл на живота ни!

Защото оцеляваме, вместо да живеем!

Защото мъжете вече нямат нищо мъжко в себе си, а жените – нищо женско!

Защото оставяме да ни разделят на българи, турци, цигани, бедни, богати, сини, червени, зелени и пр., да ни противопоставят едни на други и така да ни владеят безусловно!

Защото сме оставили други да решават живота ни, вместо сами да устояваме правата си!

      И кой казва, че ние българите сме били трудолюбиви? Няма такова нещо! От малки ни учат  не на труд и човещина, а как да не работим и по-ефективно да се скатаваме. Учим в университет не за друго, а заради дипломата, която може да ни спести физическата работа. По това не се различаваме от циганите, които иначе презираме, но понякога задминаваме в циганиите си. А те впрочем, са доста по-мъдри от нас! Дори само защото си правят по пет – десет деца, които един ден ще се възползват от алчността, грабежите, тарикатщините и най-вече простотията на нас българите! Дори само защото не си дават зор да учат и работят, и наготово получават помощите, заработени от нас. Циганите, циганите ще успеят в тази „държава” до момента, в който тук дойде истински стопанин и въведе ред и справедливост!

    Обаче, видите ли, имало и читави българи!!! Те били честни хора, не лъжели, не крадели и пр. Добре, няма да споря! Навсякъде има добри и лоши хора. Кажете ми, каква е ползата от свестни хора, наблюдаващи безразлично, как хайдути мародерстват, убиват, крадат и грабят всичко, което има някаква морална или материална стойност за тях? Човек, който овчедушно гледа, как бандита му събаря къщата, строена цял живот, как се гаври с жена му и децата му, как тържествува грозното, пошлото и нечестивото, е човек, който не заслужава милост и пощада! Защото за свободата е нужно, да си вдигнеш сплескания от стоене пред компютъра или на бюрото задник, да излезеш на улицата и да потърсиш справедливост! С камъни, с тояги, с голи ръце, ако трябва! Щом управляващата мафия ни забранява да се въоръжаваме, има други начини, да се сдобием с едно или друго оръжие. Най-силното оръжие на един човек обаче остава неговият дух!!! А духът на много хора, сбрани край една справедлива кауза, каквато е да защитиш собствената си родина, свобода и бъдеще на децата си, не може да бъде спрян нито от полиция, нито от жандармерия, нито от каквито и да било заплахи, глоби, данъци или други простотии, измислени да създават роби, а не свободни хора!

    И сега идва това, което сме научили от дългите години, през които сме лъгани, грабени, потискани, използвани, манипулирани и правени на маймуни! Отговорите – клишета, които всеки си е втълпил в празната тиква и повтаря като зомби:

Нищо не зависи от нас!

Една птичка пролет не прави!

Лесно е да се дава акъл, ама вземи, че покажи, как става това!

Като остана без работа, кой ще ми храни децата утре?

Как да се оправим, кой да ни оправи и все подобни тъпотии! Докато чакаме, могат само да ни оправят, ама по ОНЯ начин! Сами трябва да си оправяме бакиите, …. хора!!!

      А знаете ли, каква е разликата  между самите вас и бандитите в тази „държава”? Тя е само една, впрочем! Бандитите имат кураж, а вие нямате! Затова те са вълците, а вие - овцете! И това, че отдавна вече сте го разбрали, не означава, че сега трябва да блеете ….! Не блейте  простаци, не псувайте, не мразете и не завиждайте! За всичко сте виновни сами!

 

                                                                                     Красимир  Бачков

 




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. deleted-4udovi6teto - Браво!
17.01.2016 16:44
Малиииииййй... Красьо, яко си каздисан!
Евалла, пич!
Чу
цитирай
2. jitanosten - Ех, Вальо ....!
17.01.2016 18:03

Дори маймуните от Африка разбраха, как да си живеят живота и се довлякоха в централна и Северна Европа, само ние продължаваме да тъпеем!!! Мисля, че са прости нещата - щом нямаш кураж да напуснеш страната, трябва да намериш такъв, да си извоюваш достоен живот тук!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1444364
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930