Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2017 04:53 - Откровено за всичко и без кавички!
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове:
1
ОТКРОВЕНО  ЗА  ВСИЧКО  И  БЕЗ  КАВИЧКИ !

 

         Няма закъснели истини! Има такива, които са неудобни за някого, удобни за друг, но като цяло истината е по-скоро философско понятие, отколкото фактология. Защото трябва да се намери правилната форма за представяне на истината, основна цел трябва да е ползата от съобщаването на една или повече истини, а не само разкриването на една или повече лъжи. Има истини, които в името на някаква висша цел е по-разумно да бъдат скрити и такива, които всеки е длъжен да каже. По принцип една манипулация трябва да съдържа по-голям процент истина, за да изпълни успешно задачата си. И понеже в този текст става дума не за манипулиране, а за събуждане на определена група  хора, нарекли се кой знае защо българи, аз почти няма да пестя от истината. Кой знае, може и да има някакъв положителен ефект …!

         Няма как днес, през 2017 година да не поставим в кавички понятия като държава, държавно управление, полиция, правосъдна система, политици, здравеопазване, образование, журналистика, икономика, войска, държавна сигурност…..! Умишлено не продължавам, за да може всеки да добави по още нещо, изключително важно както за самия него, така и за всички БЪЛГАРИ ! Такива могат да бъдат също циганите, турците, арменците и представителите на други етнически групи, които считат България за своя родина, и желаят нейното добруване. Трябва да е ясно, че тук позицията на пишман патриотите ще изглежда определено нелепа, затова всеки с подобни възгледи да приключи с четенето до тук!

         Едно е да кажеш на някого, че не е красив, а съвсем друго е да му заявиш, че е грозен! В този ред на мисли трябва да признаем, че:

-         През последните двадесет и седем години преход, от социализъм към демокрация и капитализъм, ние се ПРОВАЛИХМЕ ! / Не може крадци и лъжци да учат останалите на честност и почтеност, както и не може неграмотен човек да те образова! /

-         Представители на подземния свят станаха водещи фигури в държавата, което я превърна в подобие на мафиотски клан.

-         Липсата на правосъдие и морал, натрапването на чужди ценности, обезценяването на своите  традиции и разбирания доведоха до обезличаване на етническите българи и маргинализиране на определени социални групи, общности и етноси.

-         Определено грозните политически, икономически и културни манипулации от страна на масмедиите, обслужваха всякакви други, но не и български интереси!

-         Изкуствено бяха наложени законите и правилата на улицата, и джунглата, за да се унищожи българското ОБЩЕСТВО, както и по принцип общественото мислене.

-         ВСИЧКО, сторено през последните години в политически и икономически план, бе деструктивно и вредно за народа и държавата.

-         Стореното до тук облагодетелстваше определени лица и групи хора, чужди интереси и ползи.

-         От наши национални предатели и чужди недоброжелатели, държавата и народа ни бяха третирани по-скоро като територия и население за ограбване и лично обогатяване, отколкото каквото и да било друго!

 

Няма да продължавам, защото от ежедневното натрапване на нелицеприятни истини ние получихме мазоли на ушите и душите си! Ще си позволя да посоча възможните решения, които според мен биха ни изкарали от шока на бавно загряващата се вода …

 

-         У нас и в чужбина има все още достатъчно умни, образовани и милеещи за родината си хора. Те трябва да бъдат издирени и събрани в обществена група / В никакъв случай партия !!! /, за бъде използван потенциала им в градивен смисъл! Наричам условно тази евентуална бъдеща група ЯДРОТО, около която трябва да се събират всички останали и която трябва да определи приоритетите за ОЦЕЛЯВАНЕ на българщината, и държавата като цяло.

-         Да бъде подпомогнато ЯДРОТО с доброволни дарения от всички останали, за да могат членовете му да не зависят от работа и работодатели, от средства за нормален живот, и да успеят да изпълнят успешно мисията, за която са избрани!

-         Да не се стъпва на досегашните закони, правила, норми и конституция, а да се мисли адекватно спрямо времето и реалната действителност в страната ни!

-         Всеки, притеснен от сегашното статукво гражданин на държавата, да може да даде реално своя принос, със средства, предмети, лично участие в изпълнение решенията на ЯДРОТО, за да се постигне възможно най-бърз ефект от евентуалната бъдеща промяна!

-         Тъй като от стратегическа гледна точка вече сме загубили ценно време, човешки и материални ресурси, ЯДРОТО да обяви положение на бедствие или военно положение, при което могат да бъдат прилагани нестандартни и необичайни начини, и практики, за постигане на максимални крайни резултати в определена сфера или област!

-         Да се пристъпи към радикална промяна, спрямо демографската криза с всички способи, за висока раждаемост на български деца, както и за тяхното отглеждане, и образоване!

-         ЯДРОТО да намери действаща формула за трудова реализация на ВСИЧКИ български граждани, съобразно тяхното образование, таланти и възможности!

-         Да се създаде теоретичен и практичен начин за истинско правораздаване, подчинени на изконните човешки ценности, морал и етика!

-         Всеки да изпълнява това, за което е най-подходящ и от него да има най-голяма полза за обществото!

Всичко, казано до тук трябва да се направи от нас! Никой друг не се интересува от нашето благосъстояние, проблеми и бъдещо добруване! Трябва да разчитаме на себе си, независимо колко сме на брой, къде се намираме в момента, бедни или богати сме, щом сме българи! Трябва да действаме веднага! Няма време…..!

 

                                                                               Красимир  Бачков

 
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 867041
Постинги: 777
Коментари: 639
Гласове: 1247
Архив
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031