Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2018 03:44 - ГЛАДНА СТАЧКА ПО БЪЛГАРСКИ
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 3061 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГЛАДНА  СТАЧКА  ПО  БЪЛГАРСКИ

    Да напиша тази статия ме провокира случайно дочутият разговор между две момчета, на възраст около девети – десети клас. Намирах се в голям магазин за промишлени стоки, за да си купя спрей за почистване на климатиците у дома. Момчетата бяха близо до мен и говореха достатъчно високо, за да ги чуя. Едното каза на другото:

-         Абе, тоя твоя Кольо Босия е много бос, бе!Той биология не е ли чел? Днес слушах, че е седемдесет и петия ден от гладната му стачка! Че той ако наистина беше гладувал, досега отдавна щеше да е опънал краката!

Другото момче нещо отвърна, но тихо и неразбрано. В замяна на това първото си говореше все тъй силно и ясно:

-         И като си помисля, как щяхте да се вържете с Боби, да ходите в София за подкрепа! Малееей, щяхте да станете за смях на цялото даскало после!

Изглежда второто момче му опонира нещо, което предизвика само подигравателен смях у първото:

-         Абе пич, той изобщо нямаше да може да ходи, нито да говори след седемдесет и пет дни глад, бе! Бъбреците и другите му органи щяха да атрофират и щеше да пукне като куче. Още повече, че е някакъв дъртак! Той пича си е един тарикат, чисто по български! Стачката му е полустачка и гладуването му е полугладуване!

-         Видях във Фейса снимките му! – този път ясно отвърна второто момче – Прилича на индийски йога, след това гладуване! Той и преди е правил гладни стачки и може организмът му да е свикнал!

-         Свикнал, друг път! Поредният дърт тарикат е! Нали четох, какво пишат за него! Досега много пъти е правил маймунджулуци, за да привлича вниманието на хората! Мятка домати по ония изроди депутатите, гладува по малко за здраве и си осигурява медийно внимание пича!

-         А не си ли съгласен с исканията му?

-         Доколкото знам, той през целия си живот е имал искания срещу всички правителства! Нещо като дежурен стачкуващ! Неговият си начин да се прави на интересен!

Тук пак не чух, какво отвърна второто момче, но първото заключи:

-         Абе, ако погледнеш безпристрастно, между Босия и Боко голяма разлика няма! И двамата мрат за слава, и двамата големи патриоти! Ба си тъпите копелета!

Телефонът на второто момче звънна, то го погледна и го затвори, без да се обади. След това двете момчета се отдалечиха. Стоях замислен и дори за момент забравих, за какво бях влязъл в магазина. От една страна се чудех, че толкова млади момчета бяха в час с политиката на деня, а от друга се питах, колко истина има в разсъжденията им.

         Единственото заключение, което можех да направя, бе следното:

България е единствената страна на света, в която на процент от населението се падат толкова много тарикати, неверници, крадци, лъжци, калпазани и комунисти, без да имат нищо общо с идеите на комунизма! Същото се отнася  до демократите и патрЕотите! Никого за нищо не съдя, но дори най-хубавите идеи могат да бъдат опорочени, от някое изпълнение типично по български…..!

         Лично аз безрезервно подкрепям исканията на Кольо Босия и смятам, че това и всички правителства след 1989 година трябва да бъдат съдени за престъпления срещу българският народ и държава! Давам си сметка, колко осакатено е мисленето на много хора и се съмнявам, че това ще се случи!

 

                                                                            Красимир  Бачков

 

           




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. pitashtia - Оживя Босия
08.09.2018 11:32
Оживя Босия , но за Чалгария се съмнявам дали ще изкара още 100 години . Най-много и давам 50 и то предимно по демографски причини, а те са следствие от урбанизацията , феминизацията и модерният начин на живот . У нас , както и в Германия , на оригинален местен жител от женски пол се падат под 1,5 деца , което значи че една жена отглежда около 0,7 отмяна , която след около 25 години ще е годна за разплод Излиза че за две поколетия 0,7Х0,7=приблизително на 0,5 жените в разплодна възраст респективно първокласниците ще са наполовина , а след още около 50 ще са 1/4 от сегашните , които май не са повече от 60 000 При това не отчитаме миграцията към по-цивилизовани страни . Това е най-притеснителното в тази история , младите мухльовци ще възпитат други , а те няма да поемат никаква отговорност и ще бягат накъдето им видят очите . А когато мъжете са мухльовци , жените не могат да бъдат друго освен кучки . Без стабилни и силни мъже няма да се решат да се омъжат, да народят деца .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430625
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031