Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2018 09:31 - УМИШЛЕНО БЕЗХАБЕРИЕ
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

УМИШЛЕНО  БЕЗХАБЕРИЕ

 

         Непрекъснато се показват по новините във всички телевизии различни случаи на неправилно паркирани автомобили в градовете. От една страна това е поради неспазването от някои водачи на закона за пътищата, а от друга, защото те са принудени да нарушават същия този закон. Защото, вместо да се решат проблемите от съответните общини, положението остава непроменено. Причината е проста – лошата инфраструктура в градовете благоприятства събирането на огромни средства, една голяма част от които безотчетни! Като се пуснат няколко паяка да събират неправилно паркирани коли, като се засилят няколко екипа от контрольори да глобяват, в края на деня приходите са повече, отколкото би получила която и да било фабрика или завод с производство.

         И понеже  нашите „управници“ непрекъснато ни  сочат прословутите западни ценности и организацията им на живот в града и на село, ако действително мислеха и желаеха да решат проблема с паркирането в големите градове, биха го сторили за много кратко време. Решението е в изграждането на многоетажни паркинги, където таксите за деня и месеца биха били  драстично по-ниски, отколкото от сегашната контролирана анархия. Всички глоби се обезсмислят, след като съответната община не е предоставила вариант за паркиране на водачите. И когато този вариант е съответната зелена или синя зона, с десетки и стотици пъти по-малки възможности от няколко многоетажни паркинга се разбира, че всичко е целенасочено и умишлено! Общинарите тормозят водачите на МПС с високи такси и невъзможност да се паркира по желание, и в същото време реализират огромни приходи от глобите и таксите за тази дейност! Този подход е против всички демократични и човешки ценности и по същество е противоконституционен способ за обогатяване! И ако ги нямаше хилядите раздадени карти за безплатно паркиране по всички места в градовете, на разни общински, партийни и полицейски служители, може би нямаше да се дразнят чак толкова обикновените хора. Когато обаче ти си паркирал и ти поставят скоба на колелото и те глобяват, а съседната паркирана кола я подминават, защото има нужното картонче „отгоре“, побесняваш!

         Това са новите прозападни „ценности“, които ни се натрапват от мафиотизираните структури на държавното и общинско управление днес! И ако някои си мисли, че празните им лозунги и призиви за екология и по-добър ред в градовете са нещо повече от йезуитско увъртане, за да ни крадат „законно“, нека си отвори очите! Балами отдавана няма на територията България и всичко, организирано от държава и общини, е за рекет и тормоз над гражданите!

 

                                                                           Красимир  Бачков




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1447801
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930