Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2019 13:26 - ВИХРЕЩА СЕ ПРОСТАЩИНА
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 296 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ВИХРЕЩА  СЕ  ПРОСТАЩИНА

         Понякога се питам,  при толкова много простаци и крадци накуп, как може да имаме още държава? Всъщност, тя и държавата ни е като народа, а правителството е лицето на това, което представляваме. Сбирщина от крадливи, лъжливи, неспособни и нагли тарикати, без капка срам и чувство за мярка, но с огромни претенции, се правят, че ни управляват! А ние търпим….!

         Поводът за този текст е поредната самозабравила се мутра, караща черен  „Мерцедес“ по улиците на Варна. След работа се прибирам и стигам светофар за пешеходци. Пред мен кара въпросната гнусна мутра и когато светофарът светва зелено и той трябва да кара, изведнъж той спира колата. Пешеходците не смеят да пресекат, защото на тях им свети червено, но мутрата ги подканя с ръка, защото видите ли, той е над правилника за движението по пътищата. Аз и още две коли зад мен свирваме, но мутрата изскача вбесена и започва да псува и обижда, все едно не той, а ние сме нарушили правилата. Разбира се, после светва червено и всички чакаме. След това потегляме и мутрата още три пъти спира по тясната уличка, за да минат случайни хора през улицата. От тях само един реши да пресече, а другите изобщо нямаха и намерение да го правят, но мутрата трябваше да покаже на колите след нея, колко е велика и опасна! Събраха се двайсетина автомобила, заради една отвратителна проява на типично БЪЛГАРСКА  простащина! Едва когато излязохме на булеварда, разминахме самозабравилия се кретен, но чувството, че всеки малоумник  в държавата може да върши поразии безнаказано, ни развали в определена степен деня! Няма лошо да спреш, за да мине пешеходец дори на необозначено за преминаване място, но когато го правиш нарочно, за да дразниш водачите след теб и да демонстрираш безнаказаност, е гнусно! Признавам, че бързах за нещо важно и заради тъпата мутра не успях да го направя. Бе въпрос на две три минути, но за беда простащината победи, както в повечето случаи напоследък.

         Сигурен съм, че не толкова неспазването на знаците и правилата, а дори алкохола и дрогата не са толкова страшни, колкото вихрещата се българска простащина по улиците и пътищата на страната ни! И щом подобни простаци не признават закон, правилник и държава, естествено е да нямаме такава! Сегашното е само имитация на държава, която в близко бъдеще ще изчезне съвсем! Затова, който има възможност да се маха от тази прокажена и пълна с дебили територия! Животът е твърде кратък, за да го прахосва тук…!

 

                                                                Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. zaw12929 - Страшни: вихрещата се българска ...
15.10.2019 14:41
Страшни: вихрещата се българска простащина по улиците и пътищата на страната ни
ПОЗДРАВИ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1450982
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930