Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2020 12:17 - ЧЕСТВАМЕ ЛИ, ЧЕСТВАМЕ...!
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 232 Коментари: 1 Гласове:
2



ЧЕСТВАМЕ ЛИ, ЧЕСТВАМЕ...!

Има моменти, в които човек се отчайва. Тогава всичко му се струва страшно и предпочита да се махне от този свят, за по-лесно. Тези моменти са краткотрайни, но пази Боже да се отдадем на импулса! Всичко може да свърши само за миг, а не бива!Искрицата живот, дадена на всеки от нас трябва да пазим в свити шепи, за да не я духне вятър и да угасне!Трябва да се борим за нея, да я съхраняваме и ако можем, да я разпалим в голям огън!Трябва да я ценим, като най-висшето благо, получено от нас за краткият ни престой на тази земя! Знам, че в определен аспект звучи като противоречие, но смъртта не е толкова страшна, когато си загубил живота си за нещо голямо и полезно за много хора!

През последните 70 години станахме свидетели на много срамни, пълни с предателство страници от историята ни! Откъснати бяха части от земята ни, гнусни „водачи" подаряваха народа и държавата на чужди нации и докараха до там българите, че да бъдат записани в червената книга, при изчезващите видове! Неграмотни, импотентни и неподходящи хора бяха поставяни за водещи в една от най-старите държави в Европа и света, а това предизвика упадък и деградация във всичко! Фактът, че все още ни има не е чак толкова положителен, защото в следващите години с прекалено високата смъртност, ниската раждаемост и липсата на каквато и да било перспектива, нацията ни е на път да изчезне! Оказа се, че българските политици са по-голямо зло от чуждите поробители! Всички разбрахме, че те са готови и майка си да продадат, за да се облагодетелстват с пари, земя или материални придобивки! Всъщност, ние бяхме предадени и продадени от наши събратя....! Факт!

Сега, като барон Мюнхаузен трябва да се хванем за косите и да се изкараме сами от блатото! И тук изрично подчертавам, че не пари и вещи са нужни, за да излезем от летаргията, от тоталното безразличие, в което ни набутаха бай Ганьовците от Народното събрание! Нужен ни е дух, нужна ни е вяра в едно по-добро утре! Нужни са ни читави водачи, а не мутри, измекяри на чужди държави и предатели да стоят отпред в съдбините ни! Трябват ни живи люде с достойнство и морал! Повярвайте, не всички са маскари в България! Завистта и омразата на никого не са помогнали! Въпросът е да прескочим егото си и оглеждайки се, да избутаме напред истинските българи за водачи на народа! Една работа не става, докато не е започната! Ако тръгнем да дирим подходящи хора, сигурен съм, че ще ги намерим! Хора, та ние почти сме изгубили държавата си....!!! За какво сме се научили да оцеляваме, ако след нас няма наследници?!
Почти всеки ден честваме нещо. Я национален празник, я професионален, църковен или имен ден! Лошо няма, но за да е сладък празника, трябва да сме го заслужили! В този контекст питам, заслужили ли сме един по-добър живот, една истинска свобода или отново чакаме ....Михаля! Вярвам, като дойде края на държавата, ще се сберат тия, дето са останали, ще опънат една маса и ще ядат и пият за последно! Зер ние от друго май не разбираме, освен от празнуване.

Красимир Бачков




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. morskipesni - Хубав текст, съдържателен.
01.03.2020 16:59
Но пак се стига до познатото: КОЙ? КОГО ЧАКАМЕ и дали "ще го изберат" приматите-МНОГО СА, а ние една шепа !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1450977
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930