Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2010 10:47 - Футболът смърди като държавата ни
Автор: jitanosten Категория: Спорт   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
3



ФУТБОЛЪТ  СМЪРДИ  КАТО  ДЪРЖАВАТА

 Най-лесно е да кажем, че футболът  ни е като държавата и да приключим този срамен въпрос. Да продължим по старому да се излагаме пред всички и за всичко. Та нали сме свикнали вече.

  Интересно, но гелосаните въздухари от националния отбор, така ли биха се представили на един евентуален конкурс, в дискотека „Син-сити” например? Нямаше ли там да спечелят чалга конкурса и да станат първи по изхвърляне, и демонстрация на простотия? А би ли се намерил в целия свят, по-некадърен и смотан треньор от Мъри Стоилов?

   Сега, след това четири на нула можем да си говорим и пишем каквото си щем, но полза няма. Също както политиците окрадоха държавата, ние псувахме по форумите в нета, а тях дори не ги осъдиха. Изводът е изключително прост: Общество няма, няма и държава; няма национален отбор без държава, няма и победи. Ние сме просто сбирщина от стресирани същества на една територия, които като маймуни подражаваме на истинските държави. Какъв футбол, кви пет лева?! Нас ни е срам да се наречем българи щом излезем зад граница, а чакаме тия шматароци да играят за честа на родината. Та те са си абсолютни наемници и по професия, и по манталитет. За какво ги упрекваме всъщност? Не, че ги оправдавам, но те със същото основание могат да ни запитат защо не сме създали държава, за която с радост да играят и да дават всичко от себе си за победата.

    Колкото и да се ядосвах на БНТ, че за пореден път предаде интересите на българския зрител, сега се утешавам, че е било за добро. Така по-малко зрители са гледали резила на обърканите ни манекенчета. И първото което ми идва на ум е, щом една национална телевизия не излъчва ПЪРВИЯ мач от квалификациите на националния отбор, да се закрие тази телевизия; щом един национален отбор не играе за народа, да се закрие този отбор; щом едни хора не заслужават да имат държава, да се разтури тази държава! И сега идва най-важното: ЧИИ ИНТЕРЕСИ ДОКАРАХА ДО ТУК БЪЛГАРИТЕ? Защо самите ние се отвращаваме от себе си? Толкова ли сме пропаднали като хора и общество? И веднага се дърпам назад. Та аз познавам много достойни и свестни българи, с които би се гордяла всяка държава по света. Защо тогава е  блато навсякъде край нас? Като бях малък и задавах въпроси на възрастните, те удобно отвръщаха: - Като пораснеш, ще разбереш! Не знам аз ли нещо изоставам в развитието си, или всичко край мен, но вече минавам петдесе, чувствам се достатъчно пораснал, а отговори не получавам нито от другите, нито сам ги намирам. Въпросите се увеличават, а отговорите все ги няма. Изглежда ще си отида от този свят, без да съм проумял българската народопсихология и особено „мисленето” на футболистите ни. Дано поне някой друг е нясно с всичко!

                                                                     Красимир  Бачков




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430378
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031