Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2009 17:10 - Как да започнем отначало, без да сме забравили старото
Автор: jitanosten Категория: Тя и той   
Прочетен: 737 Коментари: 1 Гласове:
0



КАК  ДА  ЗАПОЧНЕМ  ОТНАЧАЛО, БЕЗ  ДА  СМЕ  ЗАБРАВИЛИ  СТАРОТО

     Знае ли някой колко разведени има в последните десет години? Какви са причините за този небивал „бум” от разводи? Какви са отраженията върху потърпевшите и най-вече върху децата? Мисля, че статистическите агенции в страната обслужват само определени политически кръгове, но не и обществото. Защото по една неформална статистика, направена от служители на възлови места излиза, че разводите на българите са над 60 % И ако трябва да бъда съвсем точен – цели  67% !!!

    На какво се дължи това? Ще се опитам да посоча няколко от предполагаемите според мен отговори, без да ангажирам никого с мнението си.

1.     След „прехода” от 1989 г  до сега, жените се еманципираха точно както ние като общество се демократизирахме. Сиреч , вместо свобода  - анархия.

2.     Жените получиха повече възможности за изява от икономически, професионален, сексуален и всякакъв характер. Това доведе до недоразумението „Жена – бос”, в ситуация на диво натрупване на капитали, без спазване и зачитане на правила, закони и всякакви норми.

3.     Мъжете се комплексираха от невъзможноста, да се адаптират към новите условия на живот,безработицата и отприщената агресивност на жените.

4.     Семейството съвсем загуби статуквото си, подобно на българското училище. Разпилени на различни страни  в борба за жизнено оцеляване, родителите занемариха задълженията си както един към друг, така и към децата си.

5.     „Законът на джунглата” се пренесе от улицата в семейството и правото на по-силният  вече започна да диктува у дома, а не морални,нравствени или каквито и да било етични критерий за живот и възпитание.

6.     Всекидневното зомбиране на хората чрез различните медии, тоталният превес на простащината, агресията и незачитането на никакви правила, норми и закони, обезсмислиха здравото семейно ядро, уважението към по-възрастните и традициите.

7.     Насажданият отвсякъде физически и морален разврат, в продължение на целият преход /за къде ли?/, взе своите жертви, под формата на жива плът за бардаците из Европа и света, всякакви бандити и най-вече разбитите семейства на обикновените българи.

8.     Закостенялата училищна система, пълна с некадърни бюрократи по върха, както и незаинтересуваните поради унизителното заплащане учители,  със своето бездушно и пасивно отношение, също допринесоха за разрушаването на мита за святоста на семейството.

9.     Наложеното убеждение, че „добрите” от филмите и живота, могат да победят „лошите”, единствено и само като ги убият по възможно най-садистическият начин, промени изцяло възгледите както на младите, така и на възрастните опитни мишоци в клетката Булгаристан, Абсурдистан,или  накратко все още България.

10.                        Понятието семейство се обезцени и обезсмисли, точно както думите „Достойнство”,”патриотизъм”, „честност”, „родина”,”вярност”,”дълг” и още много, много, много ......!

  Знам, че към гореизброените горе аргументи, може да се добавят още, но не сме мазохисти все пак, нали! И накрая излиза, че повечето българи са сгрешили при избора си на половинка, междувременно са сътворили по едно-две деца, зарязали са ги на произвола и са тръгнали да търсят „принца”, или „принцесата” отново. Пълно и абсолютно безумие, от което разбира се най-много патят децата. Тяхната реакция се изразява в безсмислена и страшна агресия и автоагресия, безразличие и отхвърляне на всякакви стойности и авторитети. Като най-потърпевши, те ще продължат заложеният кошмар и занапред, и най-нормалното в случая ще е, след разпада на семействата да последва разпад и на цялата държава. Тя дупката вече е пробита и водата почти е напълнила кораба! Който може да плува ще доплува до някой обитаем остров, а който не може ще се удави. Защото няма как да изтрием паметта си и да продължим от ден първи! Не заради друго, а защото като се замислим  ще излезе, че грешките  за всичко са си само наши и не можем да върнем времето назад и да поправим стореното. А най-страшното е, че все още не сме се научили да прощаваме  и .............. да обичаме!

                                                 Красимир Бачков




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cvetnica - Темата наистина е много актуална. ...
11.05.2009 17:29
Темата наистина е много актуална.
Напълно съм съгласна с Вас.
Мисля си,със съжаление,че времето на добродетелите няма да дойде.
Благодаря Ви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1449791
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930