Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 18:41 - Славният юбилей
Автор: jitanosten Категория: Забавление   
Прочетен: 746 Коментари: 1 Гласове:
0




СЛАВНИЯТ  ЮБИЛЕЙ

   Основното училище в квартала празнуваше юбилей. То бе водещо в реформите на българското образование и се славеше с иновациите, и интерактивното обучение на подрастващите. Бе създадено преди 50 г. и сега самия министър на образованието щеше да присъства на голямото събитие. За целта учениците подготвиха концерт и развлекателна програма. Те щяха да се представят в сряда по обяд, заради което на всички деца бяха раздадени билети на цена 10 лв. Родителите или близките им трябваше да ги купят  независимо, че бе делник и бяха на работа. За учителите по-важно бе да се съберат парите, за да се обезспечи банкета след това.

  Дойде сряда и министъра откри концерта. След помпозната му и неразбрана от повечето хора в залата реч, децата започнаха представлението. Първата песен бе изпята удивително фалшиво, с кряскане и надвикване между учениците. След това един първолак започна да казва стихотворение. Естествено забрави текста и в залата настъпи оживление. Когато водещите се намесиха за да овладеят неудобния момент, детето се противопостави, като не поиска да се махне от сцената. Наложи се да го дърпат насила, докато то упорито отблъскваше посегателството над личноста му. От редиците в залата на сцената изскочи разярена баба, която за нула време ошамари водещите и върна внука си пред микрофона. Започна да му подава реплики, но хлапето ревна и се наложи бабата сама да завърши стихотворението. Публиката и ръкопляска възторжено. Следваха ловки и сръчни деца, демонстриращи как с помоща само на две пръчки, човек може да си запали цигарата. След това започна народен танц. Децата скачаха като въртоглави по сцената, падаха, ставаха и вдигаха пушилка на поразия. Бяха аплодирани подобаващо, разбира се. Веднага след ръченицата прозвуча музика от балета „Лебедово езеро” и сцената се разтресе, от притичалата 90 – килограмова балерина от пети клас. След като и се сцепи трикото и си изкълчи  двата крака, дойде екип на Бърза помощ, който отнесе пострадалата зад кулисите. Тогава пред всички бе представена детска пиеса. В нея Червената шапчица бе стопаджийка, а вълка караше скъп джип. В края на пиесата вълка остана без гащи и джип, и дори козината му беше епилирана. Червената шапчица се превърна във фолкзвезда и запя на плейбек. Сценарият бе от учебника на учениците за трети клас. Междувременно тонколоните пищяха от микрофония, прекъсваха и правеха съвсем развлекателна програмата.

    Концерта приключи, след като завесите се скъсаха и похлупиха участниците в последния номер. Пострадалите деца започнаха да псуват яко и оригинално, за което публиката ги изкара три пъти на бис.

    Шашнат от представлението, след това просветния министър реши да разпита няколко второкласника какви искат да станат, след като се изучат и пораснат. Децата едно през друго отговаряха:

-         Футболист!

-         Охранител!

-         Депутат!

-         Съдия!

-         Фолкпевица!

-         Директор!

-         Сводник!

   Министърът подбели очи и припадна. На момента бе стъпкан от напускащата концерта публика. Няколко учители гледаха с професионално безразличие встрани и злорадо се усмихваха. Празникът завърши прекрасно и вече можеха да тръгват за банкета.

 

                                                                    Красимир  Бачков




Тагове:   Юбилей,


Гласувай:
0



1. анонимен - Поздравления Краси!!! Развесели ...
12.07.2010 12:52
Поздравления Краси!!! Развесели ме, но за съжаление ми стана и малко тъжно за нашето образование. Липсват ми твоите разкази!!! Продължавай да пишеш, защото го правиш страхотно! Успех!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1431242
Постинги: 937
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031