Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2020 21:55 - СПАСЕНИЕТО Е В КУРАЖА И ЛЮБОВТА!
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 467 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СПАСЕНИЕТО  Е  В  КУРАЖА  И  ЛЮБОВТА!

Сигурно защото остарявам, през последните години все по малко и трудно спя. И докато лежа в тъмнината си задавам въпроси, на които рядко намирам отговор. Един от тях е, защо деградирахме до там, че треторазрядна, махленска мутра се издигна до премиер на държавата ни и вече единадесет години не можем да му изритаме пърдялника от властта? Ние най-смотаната от всички държави по света ли сме? Чучело като банкянския тулуп не биха търпели дори в Сомалия, Еритрея или Судан! Какво се случва с българският дух?! Има ли го изобщо?

  Наливам си едно уиски от осем лева бутилката, защото ракията е прекалено скъпа за съдрания ми джоб и отпивам. Все още ми замайва главата и отпускам обтегнатите си от новините нерви. Та, нали това прави всеки втори българин  вечер, за да оцелее от потопа с гнусотии, изливащи се от телевизора?

  Сещам се за мъжагите, които на Богоявление играят хоро в  ледените води на реката и се борят за кръста! Чудя се, къде са тия мъже, когато става дума за борба с крадливите герберасти  или  с идиотите от НОЩ, които се опитват да ни затрият със или без Ковид?

Май е по-добре да не мисля! Така правят повечето от сънародниците ми и съвсем прилично оцеляват, въпреки сложната ситуация. Пръскат ни с кемтрейл  от небето, купуваме най-скъпите храни, дрехи, бензин  и лекарства в Европа, но ние, също като хлебарки оцеляваме и продължаваме да тровим крадливата шайка ГЕРБ и целия евросъюз с ината си да живеем! Правили сме го  преди, ще успеем и сега! Имаме вековен опит в оцеляването!

  Аз смятам, че най-големият недостатък  на българина през последните тридесет, а защо не и седемдесет години е неговата толерантност! Все отстъпвахме на глупаците, като уж бяхме по-умни от тях, а накрая те завзеха управлението на държавата! Започнаха толкова нагло и безобразно да лъжат и крадат, че ние само гледахме и не вярвахме на очите и ушите си! За нула време бай Ганьовците се превърнаха в единица мярка за просперитет! Смятахме, че справедливостта трябва да възтържествува, както е написано в книгите и холивудските филми с хепи енд, а тя просто не се случи! Простаците  ни размахаха пръст от телевизора и започнаха да ни учат на всичко! Някои от тях сричаха, други нямаха образование ,но бяха натрупали много пари! А нали  който плаща, той заръчва музиката?

  Поглеждайки обзорно към събитията по света разбирам, че ние съвсем не сме изключение от масовото оглупяване на народите! Далеч по-велики държави като Франция, Германия, Англия, Испания и Италия се оваляха в джихадистки и Ковид - говна, от които така се разсмърдя навсякъде, че и без Ковид си загубихме обонянието! И понеже никога не съм допускал да се меря с нищожества питам, защо нашият БЪЛГАРСКИ  ДУХ не успя да ни спаси? Къде се изгуби той? Изтля в жаравата под краката на нестинарките или се удави в реката на богоявленското хоро?

  И въпреки всичко повярвайте, не унивам! Защото при нас от най-малкото до най-голямото нещо,  е благословено! Имаме нещастието да сме „управлявани“ от крадливи изроди, но в най-прекрасната страна в света! Един учител може да имаме, но той ще е Тео! Малко деца може да притежаваме, но ще са най-умните и чувствителни от всички на планетата! Спрете първата срещната жена на улицата и ще се убедите, че по-красива от нея няма в целия свят! Ако случайно не е хубава, тя ще е по-умна от вас! Вярно, проблемът ни е в мъжкия кураж, дето все го избива след три ракии, най-вече в кръчмата, но какво да правим, като той е напомпан предимно от хранителните  добавки, във фитнес залите!

 Плашиха ни, че през 2000 - та година светът ще свърши! После дойдоха Ебола, Спин, свински грип, птичи грип, Антракс, финансовата криза, джихадистите и сега Ковид - 19! Непрекъснато ни плашат със смъртта и така привикнахме с нея, че ако няма нещо стресиращо в последните новини, не се чувстваме комфортно! Покрай непрестанния медиен стрес и всякакви психози, просто забравихме да живеем като нормални хора! Вместо да погалим децата си и да поиграем с тях на килима в стаята, играем на телефона или сърфираме в нета! Вместо да погледнем на жена си с мераклийски очи, ние поркаме алкохол, за да притъпим възможно повече сетивата си! Защото не сме сигурни, какво ще ни донесе чувство, което не ни е познато! Чувство като любовта например! Или първобитен кураж! А само те ще ни спасят…!

 

  Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1452674
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930