Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2021 16:26 - КАК ВИДЯХМЕ СМЕТКАТА НА СТРАХА И БОЛЕСТИТЕ
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 1719 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КАК  ВИДЯХМЕ  СМЕТКАТА  НА  СТРАХА  И  БОЛЕСТИТЕ

     Сега се чудя, как е възможно населението от толкова много държави по света, да се подаде на гнусна, телевизионна манипулация и да се вцепени дотолкова от страх, че да загуби способността си да мисли?! Спомням си преди тридесетина години един подобен мошеник, на име Кашпировски, как „лекуваше“ болни хора от телевизора! Правя паралел между него и наложената пландемия, заради кромида и ми става смешно! Излиза, че ние мили хора, сме на акъла на едно пет годишно дете, що се отнася до вярата ни в измисления вирус и това, колко е страшен той за живота ни! Питам се, заслужаваме ли да живеем изобщо, ако сме толкова тъпи и вярваме на всякакви глупости, проповядвани не особено убедително от телевизионния екран?

   А как ние стигнахме до заключението, че кромид не е толкова опасен, колкото го рекламират разберете сега!

    Един ден отивам до Свободния университет, където мой приятел на име Тончо Денев -  доцент по една инженерна наука преподава. Намирам го в малък кабинет, където пие кафе от нащърбена порцеланова чаша. Преди да отпие от кафето  си маха маската от устата, сръбва и пак я поставя на муцуната си.

-         Тончо! - казвам аз вместо поздрав - Бива ли да си такъв абсолютен идиот?! Защо ти е тая маска, след като си сам в кабинета си?

-         За по-сигурно! - отвръща той - Не го знаеш кромида, откъде ще дойде и как ще ти влезе в дробовете!

Сядам на един казионен диван и пляскам с ръце:

-         Откакто се знаем, винаги съм те смятал за умен човек! Кажи  ако обичаш, как повярва в тая измислена простотия?!

Тончо се почесва по носа и отвръща:

-         В началото, когато обявиха пандемията  повярвах, че нещо наистина ужасно идва към нас! Бях стресиран и седях в къщи седмици наред, без да излизам! След това няколко мои възрастни колеги починаха, защото не бяха лекувани от болестите си. Записаха ги като починали от кромид и това усили ефекта на заплахата от него! После изкараха няколко различни щама и всеки следващ беше по-страшен от предходния! Аз им вярвах, приятелю! Как да не стоя с маска сега?

-         И вероятно ще се ваксинираш, кретен недоклатен?!

-         Твърде  е възможно! - сведе глава приятелят ми - По телевизията казват, че ваксините създават  имунитет и по-леко изкарваш кромида, дори да се заразиш!

Постоях около минута безмълвен и обявих:

-         Тончо, ти си едно дърто, глупаво магаре! Защо ти е този жалък живот на затворен роб? Не разбираш ли, че дори да има вирус, той не е нито толкова опасен, нито толкова смъртоносен? От какво се пазиш, по дяволите?!

-         А ти защо си сложил маската си като подбрадник? - отвръща ми той - Ако не признаваш кромида, защо ти е тоя парцал под брадата?

-         За да не ме глобят! - отвръщам аз.

-         Но нали знаеш, че заповедите на тия от НОЩ са незаконни и глобата ще бъде анулирана в съда? След като упрекваш мен, защо и ти си я лепнал на муцуната си?

-         Защото и аз съм магаре! Но ти си освен магаре и идиот! Не за друго, а защото си прекалено интелигентен, за да вярваш на мисирките от телевизията!

-         Ти си глупак! - отвръща ми той - Тъп цървул и нищожество! Смрадлив пор!

И като се подкарахме на животински сравнения, мина един час докато се сетим да спрем. Обиждахме се съвсем не като възпитани хора, а като неандерталци. И ако щете вярвайте, колкото по-груби и невероятни бяха обидите, толкова повече мръсотия и страх се сваляше от нас! Накрая решихме да се почерпим и купихме бутилка „Поморийска гроздова“. Опаткахме я за двайсетина минути без мезе и захвърлихме маските  на пода. Чувствахме се прекалено унизени  за нормални, мислещи хора! Някой си бе направил грандиозен, гнусен експеримент с човешката търпимост и видимо бе успял да вземе ума на будалите по света! Двамата с Тончо поговорихме по въпроса и стигнахме до следните изводи:

1.     Колкото повече се смееш, толкова по-здрав си!

2.     Колкото повече пиеш алкохол, толкова повече намаляваш опасността от заболяване с кромид!

3.     Ако просто игнорираш цялата фалшива информация от телевизора, радиото и интернет, ще си живееш както преди и няма да ти пука от нищо!

4.     Животът ни на тази земя е твърде кратък, за да го пилеем за изкуствено създадени ограничения от кромид или някаква подобна измишльотина!

5.     Глупаците по земята са твърде много и трябва с кромид или с ваксини да се освободим от тях!

6.     Хора, обиждайте се преднамерено! Това ще изкара много истини наяве и ще ви даде глътка въздух  повече! Във всяка шега има голяма доза истина, а това ще ви отрезви и даде сили за борба с всякакви внушения и реални болести!

7.     Не вярвайте на това, което ви разправят по медиите! Правете точно обратното на съветите им! Само така имате възможност да оцелеете!

Веднъж надскочили първичния страх и глупавите внушения от телевизора, вие ще се сетите, че има жива природа край вас! Ще излезете на разходка навън, ще подишате чист въздух и ще проумеете, че сте вкарани в гнусен филм на отчаяни психопати! Махнете с ръка и им теглете едно сочна, здравословна псувня! Животът си продължава с вас или без вас, но не страхът, а куражът може да ви помогне да оцелеете! Много кураж и още повече смях! Подигравайте се със себе си, с близките си и накрая дори с убийците си! Така ще неутрализирате всичко лошо и ще се върнете към здравословния начин на живот! Първо голяма ракия , после голяма псувня и накрая ще ви олекне като след причастие!

  НАЗДРАВЕ!

 

 Красимир  Бачков




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Ех, че хубаво се е получило!
29.04.2021 09:04
Вчера казах на приятелката си, че тази "зараза" е изцяло на вълнов принцип и при изключен телевизор не ни засяга. Русите дори имат създаден неутрализатор за тия вредни "вируси"/ вълни, "Вирус-стоп", който се поставя на слънчевия сплит 2х дневно за 4 минути.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1453124
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930