Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2022 12:19 - ИЗХВЪРЛЯМЕ БОКЛУКА ИЛИ ....
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ИЗХВЪРЛЯМЕ  БОКЛУКА  ИЛИ …

 

   Българската къща отдавна не е дом! Напъхани в тесни кутийки от панелни елементи, без двор и простор, ние се опитваме да живеем, но не се получава. Защото, както леблебията не може да замести истинското кафе, така и апартамента е компромис, в сравнение с еднофамилната къща. Компресирани, изнервени от всичко случващо се край нас, ние дори в къщи не можем да се отпуснем нормално и поне за миг да избягаме от заливащата ни непрекъснато злоба и мръсотия. Защото българинът, дори роден в града има нужда от една шепа двор, където да бучне стрък цвете, няколко корена домати и краставици. Иска му се да върже люлка на децата или внучетата си и като вдигне очи, да види небето над себе си.

  И щом дори домът му е някакъв компромис, какво да говорим за държавата или това, което е останало от нея. Благодарение на социалните мрежи, всеки излива насъбралия се гняв, под формата на коментари или постове, а след това пийва ракийка и маха с ръка. Нищо не зависи от него и тази държава няма да се оправи, поне докато той е жив. Не може и не иска да се бори нито за свободата си, нито за бъдещето си! Открай време е свикнал да оцелява и видите ли, сега също по някакъв начин ще се спаси. Господ е българин и пр.

  А истината е страшна и понеже ни плаши,  опитваме да се самозалъгваме с напразни надежди и лъжливи обещания. Защото един човек щом е тръгнал да се дави и дори не вика някого на помощ, той задължително ще потъне накрая! Ние потъваме вече 32 години и май вече сме към края си! Защо ли?

-         Защото шепата национални предатели и продажници, „избрани“ за депутати са най-голямото ни зло! Те изпълняват чужди заповеди и защитават чужди интереси, макар да са в българския парламент.

-         След като се разбра от всички, че тази форма на управление не работи ефективно за народа и държавата, а защитава предимно олигархични и интереси на чужди държави, ние просто трябва да го разтурим това сборище на бандити, крадци и предатели!

 

-         Да приказват и пишат вече се изучиха всички, затова е нужно действие! Трябват ни двама - трима истински български лидери, които милеят за родината си! Най-достойният от тях да стане президент!

-         Ако приемем да сме президентска република, задължително трябва да си изберем  български стопанин! Не дошъл от чужбина, а тукашен, защото тези, които са избрали да дирят късмета и препитанието си в чужбина, дефакто вече са отписали България! Нашенецът знае всичко отвътре и мозъкът му не е промит от западни идеологии.

-         Да се отърсим от цялото отчаяние и безнадежност, защото това са тежести, които ще ни завлечат на дъното! Ако си повярваме един - друг, ако се обединим не в партии, а като нация и народ, ако изберем най-достойните измежду нас за водачи, наистина ще се спасим!

Това, че за 32 години бяхме превърнати от Запада в бананова република, че марионетните правителства, които уж избираме не работят за нас, както и продажните медии, не означава, че не можем да изплуваме от това смърдящо блато! Трябва да престанем да сме безразлични към чуждата болка, да се научим отново да си помагаме, да си вярваме и да се усмихваме! Прословутият български тарикатлък трябва да изхвърлим от съзнанието и душите си, както и завистта, с която сме известни отдавна!

Знам, че това звучи почти невъзможно, но ако не изхвърлим боклука първо при себе си, няма как да го направим и в държавата ни! На първо време да обърнем очи към Бог, защото в него са добродетелите и спасението ни! Да не издигаме парите в култ, защото те са бога на враговете ни и от тях патим за всичко! Да не се боим да кажем добра дума и дори да обичаме! Не както сега кучето или котката си, защото не могат да ни наранят, а да рискуваме с обич към хората! Първо започваме с най-близките ни, а след това тези, които наистина заслужават и да свършим с родината си! Простичко и изпълнимо, стига да сме готови да го направим!

  Знам, че никой не иска акъл от никого! Аз не го и давам. Само искам всеки да осъзнае не собственото си нищожество, а собствената си ЗНАЧИМОСТ! Големи дела се вършат от хора с големи сърца и души! Имали сме стотици такива в древната си история, имаме ги и днес! Ако се сдружим, никой отникъде няма да може да ни бърка живота! Нека живеем така, че да се гордеем със себе си и другите край нас! За това се иска кураж и инат! Второто го имаме в изобилие, затова трябва да надскочим страховете си и да открием този човек в себе си, който винаги сме искали да виждат другите  в нас!

 БРАТЯ  БЪЛГАРИ !  ВДИГНЕТЕ  ГЛАВИ ! СПАСЕНИЕТО  Е  В  НАШИТЕ  РЪЦЕ !

 

 PS. Не съм стар наивник или идеалист! Не предполагам, а ЗНАМ, че това българското в гена ни е способно на чудеса! Просто трябва да ги сътворим!

 

  Красимир  Бачков





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1453025
Постинги: 939
Коментари: 768
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930