Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 17:10 - ГЛЕДАЙ ПОЗИТИВНО НА ВСИЧКО !
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 288 Коментари: 0 Гласове:
2




ГЛЕДАЙ  ПОЗИТИВНО  НА  ВСИЧКО!

 

         Скоро от работата ни образоваха по някаква европейска програма. В крак със съвременните изисквания, трябваше да гледаме на всичко лошо, случващо се с нас или около нас позитивно. За търпението по време на курса получихме дипломи. Къде ще си я окача тази диплома не знам, но вече имам една идея.

    Та, изтъпани се една мазна пача пред нас и започна да ни поучава:

-                     Ако ви нагруби някой, приемете всичко спокойно! Възможно е грубиянът да ви е припознал, да е заблуден  спрямо особата  ви, но не се впрягайте за такова дребно нещо! Помислете, колко по-зле щеше да е, ако вместо да ви нагруби, ви бе набил или дори утрепал! Приемете обидата като чист късмет! Така ще си подобрите настроението и ще се чувствате избраник на съдбата!

-         Добре! – опонира една колежка – Ако обидата срещу нас е основателна, разбирам! Но ако неоснователно ни обидят, да си мълчим ли? Нали така останалите ще помислят, че може да има истина в обидата срещу нас?

-         Останалите да мислят, каквото си искат! Няма защо да се тревожите за това! По- важно е да запазите спокойствие и да извлечете максимална полза от ситуацията!

-       Че каква полза мога да имам  от това, че някой ме е обидил? – не се предаваше колежката.

-       Ооооо, много ползи може да имате! – самоуверено заяви лекторката. – При наличието на свидетели, може да осъдите грубияна за клевета и обида, като съда ви компенсира финансово. Може да си дадете сметка, че всичко е възможно и в някаква част грубияна може да е прав! Така ще станете по-скромна и добродетелна. Възможно е, в същия момент, в който ви обижда, грубиянът да ви прави услуга! Така ви вдига адреналина, кара ви да се чувствате по-жива и повишава защитните ви сили! Това малко ли е?

-       Не е малко! – отвърна друг колега – Но ако някой / например лош съсед / ме нарече съединител пред останалите комшии, как да отвърна и да приема положително обидата му?

-         Че какво лошо има в това, да сте съединител? – учуди се лекторката.

-         Вие карате ли кола? – уточни колегата.

-       Не! В този трафик предпочитам да се придвижвам пеш или с градския транспорт.

-       Това обяснява всичко! – въздъхна колегата. – Съединителят  в колата, всъщност е долен ляв педал. С него шофьорът сменя скоростите. Обаче съседите изобщо няма да се сетят за скоростите.

-         В това няма нищо лошо! – усмихна се лекторката – Днес транссексуалните, гейовете и лесбийките са на мода! Приемете, че съседите ви смятат за модерен и толкова!

-       А какво положително намирате в това, че за шест месеца, цели три пъти ми обираха апартамента? – обади се друга колежка встрани.

-       Ами, радвайте се, че имате апартамент, който да обират! По-добре ли щеше да е, ако изобщо нямахте жилище?

     В този дух премина целият образователен курс. Сега вече гледам с огромна любов на политиците, защото вместо да ни лъжат и крадат, можеха да създадат закон, с който да ни избиват поради някаква причина. Когато ми дойде на гости тъщата и се радвам, защото знам, че след няколко часа ще си замине.  Като похарча заплатата си намигам закачливо в огледалото, защото колкото и мизерна да е тя, все пак я имам. Какво да кажат тези, които са безработни? Каквото и лошо да ми се случи, гледам положително и ведро, защото по-добре ли щеше да е, ако беше ме ухапала отровна змия  например? Само една разлика не мога да направя все още! Като българин съм щастлив, че съм жив, но като европеец трябва ли да се радвам, че не съм умрял?

 

                                                              Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1427498
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031